Reklama

Reklama

Hotel Mumbai

  • Austrálie Hotel Mumbai (více)
Trailer 2

Hotel Mumbai, poutavý příběh o lidskosti a hrdinství, živě líčí události v ikonickém luxusním hotelu Tádž Mahal v indické Bombaji, na který v roce 2008 zaútočila skupina pákistánských teroristů. Mezi oddanými zaměstnanci hotelu jsou proslulý šéfkuchař Hemant Oberoi (Anupam Kher) a číšník (Dev Patel, "Milionář z chatrče"), kteří se v zájmu ochrany hostů rozhodnou nasadit své životy. Před zraky celého světa je zoufalá dvojice (Armie Hammer, "Dej mi své jméno" a Nazanin Boniadiová, "Ve jménu vlasti") nucena učinit nepředstavitelné oběti, aby zachránila své novorozené dítě. (Cinemax)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (240)

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

I když Deva Patela nějak extra nemusím a jeho posledních pár filmů bylo pro mě jedno veliké utrpení, tady musím objektivně uznat, že trefil do černého. Ruku na srdce, když by Vám dnes kdokoliv řekl, víš, co se stalo v Bombaji, v roce 2008, asi jen málokdo by si vzpomněl. Za prvé je to už hodně let a za druhé, Indie je přece jen kout světa, která málokoho (bohužel) zajímá. A tenhle film s "milionářem z chatrče" v jedné z hlavních rolí nám dal zavzpomínat, že na taková zvěrstva, co se tehdy staly by jsme neměli zapomenout nikdy. Je to natočeno velmi precizně, autenticky a na konci mě po těch všech hrůzách a stresu úplně vyhrkly slzy do očí. Jednak úlevou, že už je konec, ale hlavně, jak aspoň s některými aktéry ve finále dopadlo. A teď mám samozřejmě na mysli i ty zmrdy, kvůli kterým nakonec padlo tolik lidí. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Téma silné i aktuální, prostředků k natočení dost, možností, jak události pojmout, nepřeberně. Bohužel, scénář si nevěřil a vydal se cestou plnou klišé a útoků na první signální. Ve zobrazení událostí podle skutečnosti mě prostě nedokáže dojmout exkluzivní, silně se milující rodinka s malinkým synem, který ztělesňuje nevinnost a bezbrannost v takové míře, že to překročilo hranici kýče a pro mě tím i zbytek dění znevěrohodnilo. Nahrál k tomu i bývalý ruský agent, který přes všechny vady charakteru nakonec ukázal dobré srdce a neotřesitelnou zásadovost. A bohužel do přehlídky plytkých figur se zařadil i oddaný zaměstnanec bez bot, jehož zázemí je opět charakterizované milující rodinou. Všichni jsou dokonalí, i ta vyděšená paní v restauraci nakonec uznala, že měla předsudky. ____ Akce je natočená střídmě a působila na mě přesvědčivě, ale to, že byli zajatci všichni nevinní jako andělé a bez jediné chybičky, z tohohle filmu udělalo jen výpravnější televizní inscenaci. Víte, já si přála, aby ten dokonalý americký manžel aspoň něco měl s tou hezkou chůvičkou, abych jim mohla věřit. ____ Děj je nepřekvapivý, vlastně můžete hned uhodnout, kdo přežije a kdo ne, jestli si sikh přece jen sundá turban, který nikdy na veřejnosti nesňal z hlavy, jestli se nakonec osvobodí z malých bot….. SHRNUTÍ: Muselo to být peklo na zemi a nikdo z obětí si nic takového nezasloužil. Čest jejich památce, ale měl by ji připomínat lepší film. ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Přiznám se, že informace ohledně teroristického útoku v Indii na tamní historický hotel, kolem mě tak nějak prošla. Teď už ale po shlédnutí tohoto filmu vím a nikdy nezapomenu. Geniální rekonstrukce teroristického útoku, které vládne preciznost, skvělé herecké výkony, technická vyspělost, ale i mnohdy lidská nelogičnost dána onou stresovou situací a navíc přispívá dalším hřebíčkem do rakve samotnému islámu. Nevím jak se k tomu stavět, ale během filmu jsem se zamýšlel nad tím, co je lepší. Věřit v náboženství, jehož jménem ročně jeho stoupenci způsobí bezbřehé množství bolesti nebo se ho vzdát, ubrat jeho sílu ve světě a stát se ateistou? ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Několikrát jsem se přistihl, že strašně moc chci, aby se ve filmu objevilo klišé v podobě člena speciální jednotky toho času na prázdninách v Bombaji, který by všechny ty parchanty skopal do hranaté koule. Ale ten tu nebyl a tak zoufalým hostům a personálu nezbývalo nic jiného, než utíkat a skrývat se. Z tohoto pohledu to bylo nepříjemně sugestivní a z toho, jak teroristé bez emocí odpravovali jednoho hosta za druhým šel mráz po zádech. Charaktery postav jsou načrtnuty jen povrchně, ale přesto si snadno získávají sympatie i soucit a tvůrcům budiž přičteno ke cti, že ani pohled na teroristy není úplně černobílý. Zafungoval i závěr, ve kterém se povedlo zatlačit na emoce tak, že to nepůsobilo prvoplánově. Velký respekt personálu hotelu a do Austrálie letí palec nahoru. 90% ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Jedné je z toho ouzko, sledovat hotelové hosty a personál mi málem přivodilo zástavu hercny, po vpádu těch fanatických zvířat se dokonale naplnila moje představa hrůzy, bezmoci a zoufalství. Houstnoucí napětí a atmosféra plná strachu mi nedala vydechnout, scény jako ta ve výtahu, ve skříni/šatníku, hromadný útěk po schodech považuji za jedny z nejvíce působivých. Smutná realita. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (13)

  • V čase 20:00, při útoku na Lilopal Café, stojí obsluhující čísník čelem k oknu a je zasažen střelou do pravého spánku a padá mrtvý na stůl, směrem k oknu. V dalším záběru je vidět, že vedle něj žádný střelec není. Teroristé přicházejí zvenku a střílejí dovnitř, museli by tedy číšníka zasáhnout do obličeje a on by padl na záda směrem do místnosti. (heavy66)
  • Tento film je založen na stovkách hodin rozhovorů s pozůstalými a svědky. (ČSFD)
  • Film byl zčásti natáčen v ateliéru Adelaide Studios, který byl přeměněn, aby se stal interiérem hotelu Taj Mahal v Mumbai, který je exkluzivním hotelem vysoké třídy v Bombaji. Po monzunovém období se natáčení přesunulo do Indie. (ČSFD)

Reklama

Reklama