Reklama

Reklama

Hotel Mumbai

  • Austrálie Hotel Mumbai (více)
Trailer 2

Hotel Mumbai, poutavý příběh o lidskosti a hrdinství, živě líčí události v ikonickém luxusním hotelu Tádž Mahal v indické Bombaji, na který v roce 2008 zaútočila skupina pákistánských teroristů. Mezi oddanými zaměstnanci hotelu jsou proslulý šéfkuchař Hemant Oberoi (Anupam Kher) a číšník (Dev Patel, "Milionář z chatrče"), kteří se v zájmu ochrany hostů rozhodnou nasadit své životy. Před zraky celého světa je zoufalá dvojice (Armie Hammer, "Dej mi své jméno" a Nazanin Boniadiová, "Ve jménu vlasti") nucena učinit nepředstavitelné oběti, aby zachránila své novorozené dítě. (Cinemax)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (240)

lamps 

všechny recenze uživatele

Adekvátně syrové zmapování tragických událostí, jehož naléhavost bude v budoucnu podle všeho jen zesilovat. Výteční herci sice nedostávají tolik prostoru a střihové virtuozitě Paula Greengraase se Maras přiblížit většinou nedokáže, byť si z něj bere to nejlepší v subjektivizaci utrpení skupinky postav a dynamickém přepínání mezi různými hledisky, ale vyprávění přesto drží pohromadě a dokáže vyvolat zájem o postavy, aniž by je přehnaně glorifikovalo (pouze Rus Jasona Isaacsa je poněkud karikaturní) nebo slepě odsuzovalo zabijáky, kteří jsou k hrůzným činům tlačeni nesmyslnou ideologií a výchovou. Dobrá práce vzývající silnou touhu, aby tohle šílenství konečně přestalo. 80% ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Přiznám se, že informace ohledně teroristického útoku v Indii na tamní historický hotel, kolem mě tak nějak prošla. Teď už ale po shlédnutí tohoto filmu vím a nikdy nezapomenu. Geniální rekonstrukce teroristického útoku, které vládne preciznost, skvělé herecké výkony, technická vyspělost, ale i mnohdy lidská nelogičnost dána onou stresovou situací a navíc přispívá dalším hřebíčkem do rakve samotnému islámu. Nevím jak se k tomu stavět, ale během filmu jsem se zamýšlel nad tím, co je lepší. Věřit v náboženství, jehož jménem ročně jeho stoupenci způsobí bezbřehé množství bolesti nebo se ho vzdát, ubrat jeho sílu ve světě a stát se ateistou? ()

Reklama

italka63 

všechny recenze uživatele

Zírala jsem na film a v hlavě se mi honily myšlenky nepěkné a ještě horší o tom, jak člověk člověku vlkem, odpad zabalený do Koránu, byť nelze vyloučit jinde ani odpad zabalený do Bible, jak lidstvo degeneruje a přitom by si mohlo slušně žít, jak v tom zase jedou chlapi s vymytými mozky a tak vůbec, jak se nám tohle množí kolem nás a určitá města s fabrikami nabírají tmavý nádech, jak se už někde lidé i bojí chodit nakupovat do velkých center, protože tam chytnete černý kašel - osobně znám případ - či otevřenou TBC, žloutenka je ještě fajn, a naproti tomu se staví ty nádherné a upřímné oči poctivého Deva Patela, který to staví všechno vzhůru nohama. Takže, o tomhle útoku jsem věděla jen pár strohých vět, kterým jsem mnoho pozornosti nevěnovala, neboť dálka veliká a ať se pobijou, když jsou fanatici. Bylo to blbě, blíží se to. No. Film byl velmi dobře koukatelný, děj odsýpal a úplně jsem zírala, jak jeden Allahovec se samopalem měl vizáž o dvacet let mladšího Elona Muska s tmavšími předky. Nejsem odborník, abych poskytovala odborné recenze, jsem člověk, který na závěr brečel. ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Tak som po dlhšom čase videl film, s ktorým som bol veľmi spokojný. Bol výborne režijne zvládnutý, nakrútený prísne realisticky, takmer bez pátosu a aj herci vrátane komparzu boli uveriteľní. Neprekvapila ma nepripravenosť silových zložiek na teroristický útok. Rovnako tak mudrovanie odborníkov, že militantných moslimov je iba malé percento. Na dvojičky stačila dvadsiatka, na Hotel Mumbai tiež. Nie je dôležitý počet, ale fanatické odhodlanie, chladnokrvné zabíjanie a dostatok munície. Hasičské jednotky sú už zriadené a vybavené na všetkých úrovniach, protiteroristické sú stále popoluškou. Absolútne však nechápem, prečo na obchodnej lodi Alabama a v takom obrovskom hoteli nie je v nejakej plechovej skrini zopár kalašnikovov pre prípad. Čakanie na políciu a špeciálne jednotky bolo nekonečné. Hotel Mumbai považujem nielen za vydarený, ale aj za užitočný film, ktorý by si mal pozrieť každý slniečkár, ktorý plače nad nešťastným osudom "utečencov", pozýva ich do krajiny, ale nie k sebe do bytu. A o tom to je. ()

campix 

všechny recenze uživatele

Hotel Mumbai je poměrně zdařilé zachycení teroristických útoků, které zachvátily a ochromily v roce 2008 celý svět a je fascinující, jak se na takovéto věci zapomíná. Když vezmeme v potaz, že se jednalo o celovečerní prvotinu Anthonyho Marase, tak po řemeslné stránce si opravdu není moc, na co stěžovat. Herecky je všechno také v pořádku. Mně osobně film zkazila totální neschopnost indických autorit jakkoliv reagovat a něco vymyslet, ale to není vada filmu. Bohužel jsem to měl celou dobu v hlavě a tento nepříjemný pocit mnou totálně rezonoval po celý snímek. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (13)

  • Když Vasili (Jason Isaacs) kousne teroristu do nohy a on ho zastřelí, Vasili se převalí na záda a má hlavu směrem k oknu. V další scéně, když se terorista zvedá a kamera zabírá celý pokoj, Jason leží na břiše a je otočen hlavou ke dveřím. (Seffi)
  • Celosvětová premiéra proběhla 7. září 2018 na Mezinárodním filmovém festivalu v Torontu. (ČSFD)

Reklama

Reklama