Reklama

Reklama

Hotel Mumbai

  • Austrálie Hotel Mumbai (více)
Trailer 1

Hotel Mumbai, poutavý příběh o lidskosti a hrdinství, živě líčí události v ikonickém luxusním hotelu Tádž Mahal v indické Bombaji, na který v roce 2008 zaútočila skupina pákistánských teroristů. Mezi oddanými zaměstnanci hotelu jsou proslulý šéfkuchař Hemant Oberoi (Anupam Kher) a číšník (Dev Patel, "Milionář z chatrče"), kteří se v zájmu ochrany hostů rozhodnou nasadit své životy. Před zraky celého světa je zoufalá dvojice (Armie Hammer, "Dej mi své jméno" a Nazanin Boniadiová, "Ve jménu vlasti") nucena učinit nepředstavitelné oběti, aby zachránila své novorozené dítě. (Cinemax)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (240)

flanker.27 

všechny recenze uživatele

"Nechte si ty modlitby, kvůli tomu začaly tyhle sračky." Tato hláška z filmu tak nějak shrnuje moje mínění o náboženstvích obecně a o relidžn of piss obzvláště. Jak víme, jeho stoupenci si zamilovali několik oblíbených destinací, které navštěvují pravidelně, například německé trhy, pařížské kluby či londýnské mosty patří k povinným zastávkám na okružních jízdách po civilizaci. Pokud jde o film, nejde o rekonstrukci celého útoku v Bombaji, ba i události v samotném hotelu jsou odvyprávěné s notnou dávkou umělecké licence. Ne úplně špatně, přesto u podobných témat dávám přednost spíš dokumentárnímu přístupu než volnému vyprávění. Díky tomu totiž přece jen film občas sahá ke klišé a ne moc uvěřitelným kombinacím situací, které kazí celkové vyznění. Jsou to taková tři ákáčka z pěti, ovšem s plnými zásobníky. ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Tak som po dlhšom čase videl film, s ktorým som bol veľmi spokojný. Bol výborne režijne zvládnutý, nakrútený prísne realisticky, takmer bez pátosu a aj herci vrátane komparzu boli uveriteľní. Neprekvapila ma nepripravenosť silových zložiek na teroristický útok. Rovnako tak mudrovanie odborníkov, že militantných moslimov je iba malé percento. Na dvojičky stačila dvadsiatka, na Hotel Mumbai tiež. Nie je dôležitý počet, ale fanatické odhodlanie, chladnokrvné zabíjanie a dostatok munície. Hasičské jednotky sú už zriadené a vybavené na všetkých úrovniach, protiteroristické sú stále popoluškou. Absolútne však nechápem, prečo na obchodnej lodi Alabama a v takom obrovskom hoteli nie je v nejakej plechovej skrini zopár kalašnikovov pre prípad. Čakanie na políciu a špeciálne jednotky bolo nekonečné. Hotel Mumbai považujem nielen za vydarený, ale aj za užitočný film, ktorý by si mal pozrieť každý slniečkár, ktorý plače nad nešťastným osudom "utečencov", pozýva ich do krajiny, ale nie k sebe do bytu. A o tom to je. ()

Reklama

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Vyjebaní allahovi psy. Každého európskeho politika, čo súhlasí s moslimskou migráciou verejne obesiť na námestiach. Viac ako 2000 rokov sa snažia moslimovia dostať do Európy a ovládnuť ju. S každým veľkým európskym kráľom prehrali vojny. Či to bol Alexander Veľký, alebo "300" Sparťanov. Kedže pochopili, že vojnou to nepôjde, zvolili jednoduchší spôsob. Migráciu. Za pomoci vlastizradcov ako Merkelová a Macron a ďalších liberálnych extrémistov. Tento film je názornou ukážkou, aké ľahké je potom vraždiť. Ani Charlie Hebdo či Bataclan nie sú výstrahou pred týmito islamskými zverstvami. Aké by bolo ľahké nadobro sa zbaviť teroristov, keby sa spojil celý svet. Amerika (obe), Európa, Rusko. Čína, Japonsko a iné krajiny. Miesto migrácie, pomôcť "slušným" arabom v boji proti džihádistom. Ale nie. Ani Hotel Mumbai nestačil. Snímka síce brutálna, ale ponúka pravdivý obraz a mala by sa premietať na školách, aby budúci voliči nevolili neoliberálne strany, ktoré zničia všetky štáty Európy. ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Jedno z největších filmových překvapení tohoto roku. Hotel Mumbai v sobě totiž dokonale snoubí strohé autentické záběry společně s těmi filmovými, jež jsou navíc vyšperkovány vtahující kamerou a bravurně lícujícím soundtrackem. Režisér Anthony Maras zde rovněž skvěle vybudoval onu atmosféru beznadějného a bezbranného zoufalství, kdy do luxusního hotelu Taj přijdou teroristé s AK-47 a promění poklidný hotel i s jeho aurou v naprostá jatka. Hotel Mumbai se vyjma těchto atributů může také pochlubit i mrazivě civilními hereckými výkony, které působivě dotváří celkový dojem z celého snímku. Co tedy dodat na závěr? Je vážně velmi dobře, když se o těchto chmurných událostech roku 2008 dozví alespoň touto formou co nejvíce lidí. A ještě lepší je, že se tak děje v naprosto perfektně střiženém dramatu, který ve mně bude rezonovat ještě hodně dlouho. Výborná práce! „Terrorists have laid siege to the landmark Taj. With as many as a thousand guests and over five hundred staff trapped inside.“ ()

italka63 

všechny recenze uživatele

Zírala jsem na film a v hlavě se mi honily myšlenky nepěkné a ještě horší o tom, jak člověk člověku vlkem, odpad zabalený do Koránu, byť nelze vyloučit jinde ani odpad zabalený do Bible, jak lidstvo degeneruje a přitom by si mohlo slušně žít, jak v tom zase jedou chlapi s vymytými mozky a tak vůbec, jak se nám tohle množí kolem nás a určitá města s fabrikami nabírají tmavý nádech, jak se už někde lidé i bojí chodit nakupovat do velkých center, protože tam chytnete černý kašel - osobně znám případ - či otevřenou TBC, žloutenka je ještě fajn, a naproti tomu se staví ty nádherné a upřímné oči poctivého Deva Patela, který to staví všechno vzhůru nohama. Takže, o tomhle útoku jsem věděla jen pár strohých vět, kterým jsem mnoho pozornosti nevěnovala, neboť dálka veliká a ať se pobijou, když jsou fanatici. Bylo to blbě, blíží se to. No. Film byl velmi dobře koukatelný, děj odsýpal a úplně jsem zírala, jak jeden Allahovec se samopalem měl vizáž o dvacet let mladšího Elona Muska s tmavšími předky. Nejsem odborník, abych poskytovala odborné recenze, jsem člověk, který na závěr brečel. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (13)

  • Arjun (Dev Patel) si na začátku filmu před zrcadlem pečlivě upravuje turban. Při odchodu je v zrcadle vidět, že ho má vzadu rozvázaný. Pak je střih, kdy jde ke košili a turban má opět uvázaný. (Seffi)
  • Teroristické útoky uskutečnilo deset členů islámské militantní organizace Laškare tajjaba (tzv. Armády čistých) sídlící v Pákistánu za pomocí automatických zbraní a granátů. Započaly 26. listopadu a skončily v sobotu 29. listopadu 2008. Při útocích bylo zabito nejméně 174 lidí, včetně devíti teroristů. Dalších nejméně 300 lidí bylo zraněno. (klukluka)
  • Vo filme si mala zahrať aj herečka Teresa Palmer, no kvôli tehotenstvu sa nakoniec vo filme neobjavila. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama