Reklama

Reklama

Hotel Mumbai

  • Austrálie Hotel Mumbai (více)
Trailer 1

Hotel Mumbai, poutavý příběh o lidskosti a hrdinství, živě líčí události v ikonickém luxusním hotelu Tádž Mahal v indické Bombaji, na který v roce 2008 zaútočila skupina pákistánských teroristů. Mezi oddanými zaměstnanci hotelu jsou proslulý šéfkuchař Hemant Oberoi (Anupam Kher) a číšník (Dev Patel, "Milionář z chatrče"), kteří se v zájmu ochrany hostů rozhodnou nasadit své životy. Před zraky celého světa je zoufalá dvojice (Armie Hammer, "Dej mi své jméno" a Nazanin Boniadiová, "Ve jménu vlasti") nucena učinit nepředstavitelné oběti, aby zachránila své novorozené dítě. (Cinemax)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (240)

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Neskutečně syrově natočený thriller zachycující jedno výbušné odpoledne v hotelu v Bombaji. Thriller, který šokuje hned na několika úrovních. Každý evropský divák jistě musí žasnou nad neexistující bezpečnostní složkou ve významném hotelu. Terorismus v nejryzejší podobě, kde nemilosrdně vraždí fanatičtí přisluhovači režimu takřka dětského věku. Neskutečně autentická psychologická hra roztočená na dvou hodinách stopáže, kdy nikdo nesundal nohu z plynu. 2 hodiny plné napětí. Nad tím vším jeden fantasticky hrající Dev Patel, jehož permanentně vystrašený výraz v očích mu zkrátka nelze neuvěřit. [85 %] ()

campix 

všechny recenze uživatele

Hotel Mumbai je poměrně zdařilé zachycení teroristických útoků, které zachvátily a ochromily v roce 2008 celý svět a je fascinující, jak se na takovéto věci zapomíná. Když vezmeme v potaz, že se jednalo o celovečerní prvotinu Anthonyho Marase, tak po řemeslné stránce si opravdu není moc, na co stěžovat. Herecky je všechno také v pořádku. Mně osobně film zkazila totální neschopnost indických autorit jakkoliv reagovat a něco vymyslet, ale to není vada filmu. Bohužel jsem to měl celou dobu v hlavě a tento nepříjemný pocit mnou totálně rezonoval po celý snímek. ()

Reklama

lamps 

všechny recenze uživatele

Adekvátně syrové zmapování tragických událostí, jehož naléhavost bude v budoucnu podle všeho jen zesilovat. Výteční herci sice nedostávají tolik prostoru a střihové virtuozitě Paula Greengraase se Maras přiblížit většinou nedokáže, byť si z něj bere to nejlepší v subjektivizaci utrpení skupinky postav a dynamickém přepínání mezi různými hledisky, ale vyprávění přesto drží pohromadě a dokáže vyvolat zájem o postavy, aniž by je přehnaně glorifikovalo (pouze Rus Jasona Isaacsa je poněkud karikaturní) nebo slepě odsuzovalo zabijáky, kteří jsou k hrůzným činům tlačeni nesmyslnou ideologií a výchovou. Dobrá práce vzývající silnou touhu, aby tohle šílenství konečně přestalo. 80% ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Dost drsný film na motivy skutečných událostí. Popisuje, co se stalo v tomto indickém hotelu na konci listopadu 2008. Sledujeme útok na hotel jak ze strany teroristů, tak hostů a personálu. Film je docela drsný a nebere si servítky. Vše působí autenticky. V hotelu začíná boj o holý život a nikdo neví, jestli se mu podaří vyváznout. Je to vážně kruté, co se tam tehdy stalo a divím se, že jsem o tom nikdy neslyšel. I volba herců je celkem dobrá. "Jaký si přejete burger? Hovězí." :D ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Hotel Mumbai se povedl po všech stránkách. Je dynamický, akce je autentická, bez jakýchkoliv na efekt dělaných zpomalovaček a podobných nesmyslů, které do takovýchto filmů nepatří a hlavně se snímek absolutně vyvarovává zajetým klišé akčních thrillerů a problémů hlavních postav (pro které neplatí velmi často stejná pravidla jako pro ostatní smrtelníky), se kterými se po většinu stopáže zachází v rámci mezí realisticky a značně nešetrně. Mumbai zdařile, barvitě, napínavě rekonstruuje teroristický útok z roku 2008, který se nestal ve vyspělé západní civilizaci, takže o něm vlastně ani moc lidí neví a forma, jakou nám tvůrci tuto událost připomínají je vysoce nadprůměrná. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (13)

  • V čase 20:00, při útoku na Lilopal Café, stojí obsluhující čísník čelem k oknu a je zasažen střelou do pravého spánku a padá mrtvý na stůl, směrem k oknu. V dalším záběru je vidět, že vedle něj žádný střelec není. Teroristé přicházejí zvenku a střílejí dovnitř, museli by tedy číšníka zasáhnout do obličeje a on by padl na záda směrem do místnosti. (heavy66)
  • Když Vasili (Jason Isaacs) kousne teroristu do nohy a on ho zastřelí, Vasili se převalí na záda a má hlavu směrem k oknu. V další scéně, když se terorista zvedá a kamera zabírá celý pokoj, Jason leží na břiše a je otočen hlavou ke dveřím. (Seffi)
  • Film byl zčásti natáčen v ateliéru Adelaide Studios, který byl přeměněn, aby se stal interiérem hotelu Taj Mahal v Mumbai, který je exkluzivním hotelem vysoké třídy v Bombaji. Po monzunovém období se natáčení přesunulo do Indie. (ČSFD)

Reklama

Reklama