Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Stephanie (Anna Kendrick), matka a blogerka, se snaží odhalit pravdu o náhlém zmizení své nejlepší přítelkyně Emily (Blake Lively) z jejich městečka. Do napínavé hry plné nečekaných zvratů, tajemství, odhalení, černého humoru, vztahů, lásky, zrady, oddanosti, vraždy a odplaty se zaplete i Emilyin manžel Sean (Henry Golding). Nebezpečný koktejl ve stylu filmů Dívka ve vlaku a Zmizelá Vám namíchá režisér Paul Feig. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (10)

Trailer 5

Recenze (360)

silentname 

všechny recenze uživatele

"A Simple Favor" bolo vcelku očakávané filmové dielo. Sľuboval som si zaujímavý thriller s dvoma talentovanými dámami v podobe Anny Kendrick a Blake Lively. A reálne to od filmu aj diváci dostanú. Najväčšie prekvapenie je pre mňa asi fakt, že tento film režíroval Paul Feig. Nemôžem povedať, že by som jeho filmy nemal rád. Práve naopak. Len mi príde viac človek zameraný na komédie. A tento film je predsa len niečo trošku úplne iné. Každopádne si rozoberme pozitíva. V prvom rade je to podľa mňa fantasticky natočené. Film vyzerá bohovsky, skvele sa naň pozerá a plynie veľmi dobrým tempom. A za to všetko vďačíme podľa mňa naším dvom hlavným hrdinkám Stephanie a Emily. Anna Kendrick tu podľa mňa podáva herecký výkon jej kariéry. Má veľký priestor, vie sa v ňom orientovať, jej postava má charizmu a najmä do toho dáva tú svoju osobnosť, ktorá Stephanie veľmi pristane. Blake Lively je tu v role veľmi mysterióznej dámy, ktorú je zaujímavé sledovať. A je super, že jej plány odhaľujeme len veľmi postupne. To je skvelé. Úprimne mi to dosť pripomenulo sledovanie "Gone Girl". Podobná atmosféra, ktorá z toho urobilo skvelé sledovanie. Plus tiež je super, že je tu v úplne inej role, než sme zvyknutí. A sedí jej to. A nakoľko obe dámy sú hlavnými ťahúnmi, tak je super, že toto dostali na správnu úroveň. Okem toho mal film vynikajúci soundtrack. Až na jednu skladbu. Ale inak vynikajúce. Plus musím povedať, že napriek tomu, že ide o relatívne komplikovaný príbeh, tak sa to dá veľmi dobre sledovať a nestrácal som sa v tom. Osobne film odporúčam vidieť. Čeknite si ho a uvidíte sami. Hodnotenie: A ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

„Vyjebala jsi s jednou z matek, vyjebala jsi s námi všemi.“ Jak si můžete v podobném duchu přečíst u nejednoho zdejšího příspěvku, v případě Nebezpečné laskavosti se jedná o silně odlehčenou variaci na Fincherovu Zmizelou (ne, stejných kvalit nedosahuje), ale tahle nálepka je pro film vlastně docela nespravedlivá. Na to je až moc zábavný. Stejně jako ho „dehonestovat“ pouhými 3*, na to je zas příliš svůj. V tomhle díle je naprosto vše „cool“ a sexy…až je to místy (sebe)parodické. A mám neodbytný pocit, že záměrně (rošťácky pomrkávající na diváka). Tak či onak, vybrat do rolí naprosto odlišných „mamin“ dvojku Lively & Kendrick bylo trefou do černého, obě baví a mají mezi sebou fungující chemii (škoda, že ostatní jim jen uctivě „přicmrndávají“). Dále nechybí nemálo vtípků (podařených i těch hlušších), výborný soundtrack, padnoucí kostýmy a směrem ke konci tolik twistů s už vyloženě sebeparodickým nádechem (korunováno americkým hybridem), až jsem se tomu vrstvení musel začít smát Celkově mi to vychází na solidní 4*. ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Chvíli krimi, chvíli humor, celkově hodně na hraně absurdna. Anna Kendrick je snaživka, která chce s každým vyjít a je ukrutně optimistická. A to i přesto, že je sama na výchovu malého synka. Dobrosrdečné vdově padne do oka vystylovaná manažerka Blake Lively, která má prachy, rázný přístup, ulhaný jazyk i permanentní chuť na martini. Bezprostřední Anička doufá, že našla kámošku, Blake to ovšem vidí krapet jinak. A po atraktivní blondýnce se slehne zem. První jmenovaná začne pátrat. A Paul Feig, tvůrce Špiona nebo remaku Krotitelů duchů, začne experimentovat. Ovšem moc mu to dle mého soudu nejde. Předkládá několik „velkých“ témat, pracuje s nimi nicméně kostrbatě a nevzrušivě. Přepínáme mezi thrillerem a komičnem, dějové zvraty nepřekvapí a celkově to prostě neladí. Mezi oběma (krásnými) herečkami sice zvláštní napětí existuje (a střelená Kendrick a mrška Lively hrají velmi slušně), ovšem když se divně komediálně buší do jinak seriózně pojatého děje, nedělá to úplně pořádek. Závěr s podivnými motivacemi postav je už úplně uzívaný. ()

BoPo 

všechny recenze uživatele

V posledných rokoch populárna zápletka, v rámci ktorej príde k nevysvetlenému strateniu ženy, je tu rozohraná na nevážnu strunu. Blake Lively dodáva všetko, čo poteší fanynky Sexu v městě. Anna Kendrick zacielila na fanynky filmov typu Protivný sprostý holky, ktoré sú vo fázi, že do 5 rokov chcú rodinu. Uznávam, že ich vizuálny, povahový, štýlový kontrast vytvoril dobre fungujúcu dvojicu. Odľahčená Zmizelá pre ženské publikum, ktorá má až moc preskupení sil. Fajn nenáročka pre ženy, ktorá sa tvári ako krimi a ktorú v pohode skonzumuje aj chlap. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Bavilo ma to. Obzvlášť dobre mi prišlo obsadenie a zároveň aj postavy, ktoré boli zaujímavo napísané. Príbeh tiež mal čím zaujať a strhnúť v niektorých momentoch, no nechápem čo tam robí ten žáner komédia, ktorý celé vyznenie filmu miestami dosť zabíja. Časom zisťujem, že mi Paul Feig nejako nesedí. 70% - 3* ()

Galerie (50)

Zajímavosti (10)

  • V čase 1:43:50 stojí Emily (Blake Lively) u kuchyňského stolu a loupe nožem citron, poté je záběr na Stephanie (Anna Kendrick) a Seana (Henry Golding) a poté opět na Emily, která sedí na druhé straně daného stolu a seskakuje dolů. Hodně rychle se tam dostala a také dost potichu na takových podpatcích. (Pavlínka9)
  • Blake Lively (Emily) trvala na tom, aby její postava nosila obleky. Chtěla tím Emily odlišit od své nejznámější role, Sereny ze seriálu Super drbna (od r. 2007), které jsou obě módními ikonami z Upper East Side. (hansel97)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno