Reklama

Reklama

Charlotte Fieldová (Charlize Theron) je jednou z nejvlivnějších žen na světě. Chytrá, rafinovaná a všestranně schopná vůdčí osobnost s obrovským nadáním, která má ve svém životě všechno pod kontrolou. Fred Flarsky (Seth Rogen) je talentovaný novinář, hipster a potížista, který se nejlépe cítí ve své šusťákovce, kapsáčích a teniskách. Nemají nic společného – kromě toho, že ona mu kdysi dělala „chůvu“ a byla jeho první platonickou láskou. Když na sebe Fred a Charlotte jako dospělí nečekaně opět narazí, Charlotte se právě připravuje na kandidaturu na prezidentský úřad a ke zděšení svých poradců si jako autora svých budoucích projevů impulzivně najímá Freda. Fred tak do Charlottina oslnivého světa společenské smetánky vtrhne jako uragán a o skandály rázem není nouze. Když zprvu nenápadné jiskření mezi Fredem a Charlotte přeroste v milostný poměr, můžete si byt jisti, že tak zvláštní pár svět ještě neviděl. A to ještě nikdo netuší, co přijde, až to rozjetí milenci teprve pořádně roztočí. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (13)

Trailer 2

Recenze (293)

zdepapepa 

všechny recenze uživatele

Film se dá celkem pohodlně hodnotit na třech rovinnách - té romantické, té komediální, té politické. Romantiky tu sice bylo dost, film mě ale o hloubce vztahu ani chemii mezi hlavními hrdiny nepřesvědčil. Co se týče průběhu a konce je to naprosto bez překvapení, což pro někoho je plus, pro mě mínus. Netoužím po tvrdých subverzích a depresivních koncích. Jen trochu povzbudit zvědavost. Komediální stránka je hlavní věc, která film v mých očích drží nad vodou. I když se film drží klasického "Rogenovského" humoru (což je trefné, protože Rogen hraje svoji tradiční postavu), dokáže nabídnout i univerzálně zábavné situace a dialogy. Politicky je to nedokončené. Ne v tom smyslu, že by to mělo špatné nebo nedotažené myšlenky, ale, stejně jako u romantické části, nezbyl prostor rozvést to víc, ani přes na romantickou komedii úctyhodnou délku více než dvou hodin. Technicky to pak byl ještě větší průměr, na který jsem bohužel už u moderního Hollywoodu zvyklý - pár kýčovitě nostalgických písní, práce se střihy a kamerou tak obyčejná, že kdyby to byla audiokniha, o moc by se nepřišlo. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Aneb dva protipóly se zase najdou. A ještě jim u toho zahraje It Must Have Been Love od Roxette. Místy objevné, tak trochu šablonovité, jdoucí předem vyznačenou cestou, ale pořád zatraceně fajn. Lidé kolem režiséra Jonathana Levina nevydírají, nenabízí okoukané scény (jasně, pár jich být musí) a když už trochu zabrnkají na divákovy emoce, vyplní další minuty nezastavitelně hláškujícím Sethem Rogenem, který to rozjede coby (utajený) novinář hned zkraje na party organizace Ku-klux-klanu skokem z okna, následně zapaří s americkou ministryní zahraničí a pak se s ní možná podívá do Bílého domu. Onou ministryní je neodolatelně kouzelná Charlize Theron a zrovna potřebuje někoho, kdo dodá jejím projevům šťávu. A možná také někoho, kdo jí krapet otevře oči. Nekonvenční páreček, kterému jsem chemii rád uvěřil, a který na nás sype malá životní moudra a dospělácké vtipy. Rozpustile zábavné pasáže i nekorektní přisprostlé hlášky (semeno si nicméně mohli tvůrci odpustit) s dvojicí výtečných herců prostě vytváří permanentní úsměv na tváři, v druhé polovině bych nicméně možná scénu nebo dvě vystřihnul (tempo při zvolené délce krapet kolísalo). Pro milovníky feel-good movies povinnost, navíc s přesnou hudbou. ()

Reklama

Figu 

všechny recenze uživatele

Můj názor je ten, že film v hlavní roli se Sethem Rogenem, nemůže být prostě kvalitní. Paradoxně nedostatky idiota náramě vynahrazuje neodolatelná Charlize, která je momentálně jednou ze špiček ženskýho Hollywoodu! I přes to, jde o celkem zbytečně dlouhou romanťárnu, jenž je na můj vkus šíleně přeceněná! 55% ()

BoPo 

všechny recenze uživatele

Romantický žáner je pre mňa porno bez sexu, v rámci ktorého na miesto silikónových koz a úprimného úsmevu počas dvojitého análu na diváka útočí iná zbierka nereálností. Srážka s láskou našťastie ponúka postavy medzi ktorými vzniká podivná chémia pripomínajúca skutočný vzťah. Dospelý, nadržaný, vulgárny, úprimný, navzájom sa doplňujúci a s potlačeným pocitom, že sa to určite musí posrať, ale keď sa to neposerie hneď dnes, tak je všetko v pohode. Nečakajte komédiu v pravom slova zmysle. Vtip je však prítomný. Dostanete klasiku naopak. Teda krásna, chytrá, úspešná a k nej debil s potenciálom. Ja som im fandil, čo viac chcieť? P.S.: Tá politická kulisa, kde tvorcovia hrajú na eko, gender a antitrumpovskú strunu, tak tá mi zážitok nekazila, pretože mi to vynahradila prekvapivá sympatickosť nevhodného páru. ()

Kaluž 

všechny recenze uživatele

Rogen s Theronovou v kině? Oukej, dáme tomu šanci, bo dobrých komedií je tam jako šafránu a v tomhle žánru se bez plně nabitého detektoru nevkusu už dneska prakticky neobejdete. Na pravděpodobnost intimního vztahu se tu zvysoka hází bobek a od začátku tvůrci sází na čistě absurdní fabulaci, kdy dohromady párují krásnou ambiciózní ženskou s budoucností a prvoplánově nesympatického dementa. Nevěříte jim to, ani co se za nehet vejde, ale na nějakou chemii se tu vážně nehraje, takže si musíte vystačit s klasickými humory z ranku Rogen s mrdkou na bradě a podobnými fekáliemi. Ale malé plus, co to lehce vytahuje nad průměr, tam přeci jen je. Tu a tam se totiž z úst protagonistů vyloupne řízný komentář k současné politické či společenské náladě a ve spojení s těžkopádnou romantikou to celkem funguje. Kdyby se na tuhle pilu tlačilo o něco více, mohla z toho být opravdu výtečná satira i bez té mrdky. ()

Galerie (142)

Zajímavosti (4)

  • Filmovanie snímky prebiehalo v kanadskom meste Montreal a v severokolumbijskom prístavnom meste Cartagena. (MikaelSVK)
  • Fred (Seth Rogen) spomenie, že Charlotte (Charlize Theron) kandidovala do školskej rady v roku 1991, keď mala 16 rokov a on 13 rokov. Na základe tohto tvrdenia má v prítomnosti Charlotte 44 a Fred 41 rokov. (dwdb)

Související novinky

Avengers jsou na cestě ke 2 miliardám

Avengers jsou na cestě ke 2 miliardám

05.05.2019

Komiksový megahit Avengers: Endgame je na cestě k dalšímu rekordnímu víkendu. Na domácím trhu se odhaduje, že snímek utrží během svého druhého víkendu okolo 150 milionů dolarů, už nyní má film jenom… (více)

Reklama

Reklama