Reklama

Reklama

Baahubali 2: The Conclusion

  • Indie బాహుబలి 2 - ది కంక్లుసిఒన్ (více)
Trailer

Obsahy(1)

Baahubali (Prabhas) a Bhallaldev (Rana Daggubati) jsou bratři z mocného království Mahishmati, kteří se zamilují do krásné princezny Devaseny (Anushka Shetty) z malého království Kunt. Devasena se zamiluje do Baahubaliho, čímž naruší záměry královny Matky (Ramya Krishnan) a způsobí rozkol v královském paláci. Ctižádostivý Bhallaldev se obává popularity svého bratra, a přikáže proto otroku Kattappovi (Satyaraj) zabít Baahubaliho. (griph)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (52)

sofiapetra 

všechny recenze uživatele

... tak mě tak napadlo, co se zajít podívat na bolywoodský festival, tam jsem ještě nebyla. V upoutávce mě zaujal hlavně ten jejich místní Jánošíko-Sandokan Baahubali, tak třeba na to. A byl to tedy masakr! V první čtvrthodince, kdy jsem si už začínala myslet, že snad nikdy nepřestanou zpívat (Od Iron Maiden se to opravdu trošku lišilo) a že mi ze sebezáchovných důvodů zřejmě nezbyde, než se potupně vytratit, začal naštěstí nabíhat alespoň nějaký příběh. Takže jsem ty tři hodiny nakonec vydržela. Ale opravdu jen vydržela. Ano, bylo to velkolepé, ano Baahubali byl hrdina se vším všudy, ano, bylo to barevné, akční a patetické (až běda). Ale pro mě to bylo celkově úmorné a na hranici snesitelnosti; poloviční stopáž by jistě stačila. Přesto tomu sypu 4 hvězdy, protože tak nějak předpokládám, že ve svém žánru je tenhle film špička. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Velkolepé, omamující, ohromující.... Majestátní. Přesně takový je snímek plný fantastických staveb a heroických scén evidentně inspirovaných komiksovou estetikou. Děj je nádherně přestřelený: v královské rodině se její příslušníci vraždí a zrazují tak, že vedle toho i Hamletovic famílie působí jako vroucně se milující rodinka. Hrdina překonává fyzikální i jiné zákony, královna je přes své chyby mocná i ve chvíli pádu. Povolání královny na tomto dvoře bylo vůbec velice obtížné, vladařka se musela vyrovnat nejenom s intrikami, ale musela také provozovat extrémní walking a nebojácně procházet ohněm či neustoupit před rozzuřeným slonem. Hlavního padoucha ani nemrzí ztráta trůnu a potupná smrt, ale to, že mu vzali zajatkyni, ženu jeho zavražděného bratra, kterou držel v okovech a potupě 20 let. Uvědomila si vůbec náhle osvobozená královna, že ji její trýznitel vroucně miloval? Vždyť on ani nežádá o svůj život, žádá ji, aby zemřela spolu s ním. Je to láska sadistická, ale také zoufale silná. ____ Samozřejmě, je to legrační, ale zábavným a ohromujícím způsobem. Nejlíp to shrnul jeden z kluků, co šli přede mnou z kina: "V hollywoodským filmu, když se něco stane, tak jsi už čekal, že se to stane. Ale tohle se čekat nedá..." ()

Reklama

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

O triedu lepšie ako prvá časť. Hlavne vďaka tomu, že prvé dve hodiny tu máme minimum CGI a prapodivných hrdinských kreácií a viac ako na čokoľvek, sa príbeh sústredí na vzťahovú líniu, ktorá je nech to otáčam z akejkoľvek strany, dobrá. Zrada, intrigy, láska...dokonca je tu priestor aj pre humor. Prostredie je stále atraktívne a hoci vieme kam to smeruje, baví nás sledovať motivácie a dôvody všetkých postáv. Aspoň mňa to teda bavilo. Potom príde posledných 40 minút, čo je nudný, preexponovaný a nereálny digibordel. Ten trošku štruktúru rozprávania narušil. Ale okej, beriem to. Najdrahší Indický film je v zásade epopej o zrade a nádeji. Trošku zamrzí, že sa to nesnažilo hrať trošku viac na tú realistickejšiu nôtu. Mohlo by to byť zaujímavé. Ale nevadí. Drží sa to zaužívaných trendov a Indovia boli určite spokojný. Pre mňa odfláknutý koniec, ale ostatné veci znesiteľné. Takže slabšie štyri. Aj napriek stále viditeľným kartónovým kulisám a zbraniam. ()

Rominator 

všechny recenze uživatele

Amarendra Baahubali (Prabhas) se má v krátké době stát budoucím králem Mahishmati. Baahubali se vydává na prohlídku svého budoucího království a doprovod mu dělá Kattappa (Sathya Raj). Baahu se při své cestě zamiluje do princezny Devaseny (Anushka Shetty) z království Kuntala. Jeho bratr Bhallaladeva (Rana Daggubati) kuje pikle, aby se králem stal sám... Závěrečná půlhodina, kde je hlavním hrdinou Mahendra Baahubali, mohla být klidně třetím samostatným pokračováním. Snímek nabídne dostatek akce a velmi slušné triky. Nejde o bezchybný film, ale o takovou velkolepou indickou pohádku, která zanechá velmi dobrý dojem. HODNOCENÍ 70% ()

Andrea1717 

všechny recenze uživatele

Obrovský, okázalý a veľkolepý hrdinský epos do poslednej bodky. Zaplaví všetky zmysly a oči nevedia kam skôr pozerať. Film je veľmi vyvážený, akcia je rovnomerne rozložená až človek čaká čo lepšie ešte môže prísť a ono príde. Samozrejme vo finále to graduje a tej akcie predsa len trošku pribúda. Piesne hlavne epického charakteru ale skvelé.... Trochu mi tam chýbal nejaký šťastný koniec čo sa týka vzťahu Mahendru a Avatiky, ale možno sa dočkáme v trojke :-) Kattapu by som s chuti nakopala... neviem aká zvrátená myseľ vymslela takúto postavu :-) Nádherný zážitok, myslím, že o hodne veľkolepejší ako jednotka plný skvelého Prabhasa na ktorého sa po celý film úžasne pozerá, no proste kus chlapa :-) ()

Galerie (153)

Zajímavosti (2)

  • S tržbami 257 milionů amerických dolarů se v době promítání snímku jednalo o druhý nejvýdělečnější indický film všech dob a nejvýdělečnější film v Telugštině. (marrjaana)

Reklama

Reklama