Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Americký snímek je inspirovaný neuvěřitelným skutečným příběhem rodiny Beamových. Když se Christy (Jennifer Garner) dozví, že její desetiletá dcerka Anna (Kylie Rogers) trpí vzácnou a nevyléčitelnou nemocí, začne bojovat za její uzdravení a urputně se snaží najít řešení. Poté, co Anna přežije děsivou nehodu, se bezprostředně po dramatickém pokusu o její záchranu stane zázrak, který vyrazí dech lékařským specialistům, stmelí celou rodinu a inspiruje jejich komunitu. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (110)

Jamal 

všechny recenze uživatele

Z tohoto filmu mám rozporuplné pocity. Na jedné straně krásný a dojemný příběh opředený zázrakem, který medicína neumí vysvětlit jinak jak spontánní remisí. Na straně druhé některé scény přitažené za vlasy a zahráno pár herci hodně špatně. Film mohl být více uvěřitelný, takto jsem napůl měl pocit, že to opravdu bylo vše způsobené pořádnou ranou do hlavy, kdy se něco změnilo (mozek se zrestartoval) a tělo se vyléčilo. Aneb jak rychle Anna onemocněla tak se i rychle vyléčila. Nic zázračného, že? A takový pocit mám i z tohoto filmu. A to je škoda, protože já věřím. ()

yakoob 

všechny recenze uživatele

Ajaj...Určitě to šlo podat lépe (či spíše jinak)...Myslím, že filmy s křesťanskou tématikou jsou opravdu jen pro povzbuzení ostatní křesťanů...A nehledejme v nich příležitost ke změně smýšlení ne-křesťanů, protože filmové médium takovou moc prostě nemá...To záleží úplně na někom jiném, zda tomu (nebo Mu) uvěří...I když v tomto filmu jde spíše o to, zda člověk dokáže příjmout zázrak uzdravení a svědectví o nebi (nebo co ta holčina vlastně viděla-vnímala)...Pokud to nepříjme, ano, bude to jen agitka...Souseda bych na tento film určitě nepozval...Je to kruté, ale je to tak...Světlem a solí pro tento svět není super duper křesťanský film, ale my sami... ()

Reklama

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Obsahuje nepřímé spoilery! Rodinné drama s výrazným křesťanským otiskem a s tím souvisejícím sentimentem, který tu teče po kýblech. Ač tu víra hraje také svou pro charaktery podstatnou roli, film předkládá divákovi i racionální vysvětlení. Ve finále je vlastně úplně jedno, zda divák věří nebo ne, jde především o samotné postavy jejichž odhodlání a víra minimálně dopomohla ke šťastnému konci. ()

mirekem 

všechny recenze uživatele

Dvě hvězdičky za film, škoda, že to nevzal do ruky lepší režisér, mohlo být to poselství a potvrzení víry silnější (za které jsou další dvě) a vyznít méně fádně a neuvěřitelně, protože to, že někdo vystoupí z těla a prožije restart, snad dnes už nezpochybňují ani vědci. I když těžko vyčítat Patricii Riggen sentiment a kýč, protože takoví také Američané jsou, patetičtí, emotivní, přecitlivělí, věřící... Natočila skutečný příběh jedné americké rodiny, vlastně ho jen převyprávěla. Čert to vem, pardon, pro mě osobně je důležité to, že být materialisticky smýšlejícím člověkem je v podstatě nevědomost, která bude každému dříve nebo později vysvětlena a vyvrácena a že věřit pouze tomu, co lze změřit a zvážit, osahat si... Je vlastně úsměvná bláhovost. Zvlášť když má jeden tolik důkazů nejen ve filmu, ale hlavně ve svém blízkém okolí. ()

efka.off 

všechny recenze uživatele

Nejdřív mi to bylo lehce protivný: úžasná, milující, dokonalá, americká a "boží" rodina... Postupně mě to ale začalo bavit a nakonec musím uznat, že to byl celkem obohacující zážitek. Jen škoda toho oficiálního popisku, kterej vyzradí i to, co se děje skoro až na konci filmu. Ale nakonec to fakt bylo boží. ☺️ ()

Galerie (25)

Zajímavosti (9)

  • Doktoři používají termín spontánní remise (spontaneous remission). Je to termín pro vysvětlení něčeho, co nejde vysvětlit ani moderní medicínou. Jedná se o vymizení příznaků poruchy či nemoci, aniž by došlo k specifické léčbě. (Jamal)

Reklama

Reklama