Reklama

Reklama

Ztráta nás změní. Tragédie nás zkouší a síla je náš smysl života... Skutečný příběh muže, který se stal obětí bombového útoku na Bostonském maratonu 2013. Bojoval a přežil, aby si získal srdce obyvatel svého města a stal se symbolem naděje. Jeff Bauman (Jake Gyllenhaal) je bostonský rodák, docela obyčejný muž, který pracuje v lahůdkách a žije v malém dvoupokojovém bytě se svou matkou Patty, závislou na alkoholu. Jednoho dne v místním baru Jeff potká svou bývalou přítelkyni Erin, která obdivuje jeho laskavost a šarm, ale frustruje ji jeho nedostatek zaujetí. Erin mu sdělí, že poběží Bostonský maraton, aby získala peníze pro nemocnici, ve které pracuje. Jeff požádá každého štamgasta v baru, aby finančně přispěl a slíbí ji, že na ni bude čekat v cíli s velkým transparentem. V den maratonu Jeff spěchá, aby se dostal do cíle včas. Jak se Erin přibližuje, na místě, kde čeká Jeff, vybuchne bomba. Jeffovi museli amputovat obě nohy nad kolenem. Když znovu nabyl vědomí, vzpomněl si, že před výbuchem spatřil atentátníka…Patty volá FBI. Ale Jeffova vlastní bitva právě začíná. (JOJ Cinema)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (128)

Lacike 

všechny recenze uživatele

FIlm o miestnom prostackovi, ktoremu to pri bombovom utoku urve obidve nohy nie je ani inspirativnym pribehom o tom jak sa jeden chlapik postavi neprijemnemu osudu a ani dojimavou dramou o tom ake to je tazke vyrovnat sa s necakanymi nasledkami. Je to nezazivna nuda v ktorej jedine emocie vo mne vzbudila rodinka hlavneho hrdinu. A to pocit znechutenia. Proste typicki white trash vidlaci, ktorych zaujima len ich vlastny prospech. No a to, ze bol cely Boston z hlavneho hrdiny paf, bolo dost otravne. Ved to bol obycajny chudak, ktory nic nedokazal a bol nahodou v nespravny cas na nespravnom mieste, no a preto ho kazdy lutoval. Takych kriplov je kazdy tyzden v Modrom z neba hned niekolko a na mna tieto citove vydieracky nefunguju. 3/10. ()

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

Ty 3* dávám za to, ze jsem třikrát měla slzy v očích a je to za to, že tam byly právě takové silné a těžké momenty, při kterých jsem si uvědomila plno věcí a bylo to fakt hezky ztvárněné. Takže je to za tyto "citové" části, protože ty si myslím, že se hodně povedly. Ale hlavně po 6ti minutách filmu vědět, co bude následovat a co tomu předchází - to bylo vážně strašné. A ukázání té situace - to, jak tam ležel a to jak si to pamatoval....v tu chvíli jsem věděla, že moje "problémy" jsou nic oproti tomuto. Herecky - nic moc, režijně také ne, mě dostal hlavně ten příběh a nevím co na tom bylo pravdy, ale mě to dostalo hlavně z těch citových částí a ty se dají převést vlastně na cokoliv. Takže za mě je ten film béčko a hlavně - tu rodinu - asi bych ji brzo nakopala do p*dele :D :D ()

Reklama

Juto 

všechny recenze uživatele

Ja si neviem predstaviť ,že by som prišiel o nohy preto ako sa s tým vyrovnal Jeff Bauman je pozoruhodné.Skvelý herecký výkon Jake Gyllenhaal. V jeho očiach som videl bolesť a beznádej ako keby sám prišiel o nohy. Film je dosť depresívny ale na konci filmu aj nádej, že človek sa môže vyrovnať čímkoľvek keď má rodinu, priateľov a svoju milovanú polovičku. 6/10 ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Fenomenální herecký výkon Jakea Gyllenhaala o muži, který i navzdory amputaci obou nohou inspiroval téměř celý svět a navzdory svému hendikepu začal žít plnohodnotný život. Stronger je ve své podstatě takový klasický film o nezlomném duchu amerického národa, což je až po okraj "napěchováno" klasickým americkým patosem. Nic z toho by mi vážně nevadilo, je totiž už víceméně železným dogmatem Holywoodu tyto příběhy přikrášlovat. Co mi však na snímku vážně vadilo bylo ve formě nedotaženého scénáře, který občas "nabídne" několik hluchých míst, což jde ruku v ruce s přemrštěnou stopáží. Až na tyto detaily jsem se snímkem Stronger navýsost spokojen, takže vážně neváhejte se zhlédnutím! PS: Že by se na obzoru rýsovala nominace na Oscara pro Jakea Gyllenhaala? „I'm a hero for just standing there and getting my legs blown off?“ ()

Streeper 

všechny recenze uživatele

Vždycky mě neuvěřitelně překvapí Jake Gyllenhaal a to hlavně svým hereckým umem, protože to prostě umí. Když srovnám jeho poslední filmy, tak v každé roli byl jiný a svý a to na něm obdivuji. Ať už je z něj namakaný zápasník, nebo vyhublý slídil a nebo beznohý hrdina Bostonu, pokaždé je to jiný člověk a můžete si toho všimnout v jeho výrazu, opravdu mi dělalo hodně práce poznat v roli Jeffa alespoň troche Jakea. Nicméně jeho I tak skvělý herecký výkon nevyváží průměrné a nezajímavé zpracování filmu. Film se snaží být vtipný a hrát na city, ale nefunguje to natolik, aby mi hlavní postavy bylo líto, přála bych, aby šel příběh vice do hloubky, aby se postavy vice otevřely a vice zahrály na city diváka, ale to film bohužel nedělá. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (7)

  • Mnoho vedlejších postav ve filmu hraje sebe sama, včetně většiny lékařského personálu. Např. Dr. Jeffrey Kalish, který odstranil obvazy z nohou Jeffa Baumana, odstranil ve filmu i obvazy z nohy Jakea Gyllenhaala. Ve filmu se objeví i stejné rehabilitační techniky a sestry z centra Spalding Rehab, kde se léčil skutečný Jeff Bauman. (Dr Lizal)
  • Natáčelo se ve státě Massachusetts v USA. (BMW12)

Související novinky

Gyllenhaal si zahraje Bernsteina

Gyllenhaal si zahraje Bernsteina

02.05.2018

Jake Gyllenhaal má za sebou Patrolu, Zmizení, Slídila nebo Demolici a do každého svého projektu jde na sto procent. Naposledy se Jake objevil v dramatu Silnější, kde si zahrál jednu z obětí výbuchů u… (více)

Reklama

Reklama