Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Novinář Chris Chandler přijde v Los Angeles o auto, které nutně potřebuje. Nečekaně mu pomůže neznámý muž, který mu daruje svůj luxusní vůz. Překvapený Chris později dárce, právníka Thorsena, vyhledá, a ten mu vypráví, jak byl před časem v nemocnici s dcerkou, která dostala astmatický záchvat. Lékaři si jich nevšímali, dokud je k tomu se zbraní v ruce nedonutil mladý raněný černoch, kterého nikdy dřív neviděl. Chris se rozhodne vypátrat o podivném řetězu dobrých skutků víc. Dostane se tak na stopu jedenáctiletého Trevora McKinneye, který žije na chudinském předměstí Las Vegas s matkou, alkoholičkou Arlene. Před čtyřmi měsíci dostala jeho třída od nového učitele Eugena Simoneta neobvyklý úkol. Vymyslet způsob, jak zlepšit svět kolem sebe, a pokusit se ho realizovat. Trevor přišel s nápadem, že pomůže třem neznámým lidem, a každý z nich místo aby mu pomoc oplácel, ji pak poskytne dalším třem. V rámci projektu přivedl domů bezdomovce Jerryho, dal mu najíst, nechal přespat v garáži a poskytl mu trochu peněz. Druhý, kterému se Trevor rozhodl pomoci, byl sám učitel, poznamenaný v obličeji popáleninami. Pokusil se dát ho dohromady se svou matkou, kterou se tak současně snažil ochránit před svým hrubiánským otcem Rickim. Později však nedokázal zabránit týrání spolužáka Adama trojicí rváčů a smutně konstatoval, že ani v případě Jerryho a učitele se mu snaha nevydařila. Netušil, že se jeho nápad šíří jako nenápadná lavina celou zemí. Ne všechny pohádky však mají dobrý konec. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (437)

ilemas 

všechny recenze uživatele

Moc krásný film, který mě hned od samého začátku velmi zaujal svým neotřelým nápadem a skvělou myšlenkou. Kamarád mi opět doporučil romantický film, které moc nemusím, abych ho povinně shlédl a nelituji. Rozhodně se mě to líbilo víc, než kdejaká sračka s Arnoldem , kterého zas můžu, ale film Sabotage mě velmi zklamal. Osment spolu s Dakotou Fanning jsou nejlepší dětští herci současnosti, zde předvedl opět po A.I. sve herecké kvality. Většina tu nadává na konec, ale ten jen potvrdil, že svět je na hovno. Jelikož jsem se ani trochu nenudil a v záplavě trapných akčních céčkových filmů a ještě trapnějších komiksů konečně zas hodnotnej film se spoustou skvělých myšlenek musím dát plný počet. ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Nechť přistoupí obhajoba. Já kvůli filmu vstával v devět ráno, což věru nebylo snadné, jelikož po včerejší hrůzostrašné Lásce za časů cholery jsem si musel spravovat náladu nočními díly Simpsonů. Ale vstal jsem, udělal si dobrou snídani a oči mi posléze rozlepila Helen Hunt. Je paradoxem, že tahle mně nesympatická herečka už ztvárnila tolik vyparáděných slečinek, aby mou pozornost upoutala až rolí alkoholičky. Vypadala skvěle a hrála ještě líp. Ono vlastně celé ústřední trio zachraňuje to, co by méně hvězdné obsazení bez milosti odhalilo. Tedy, mnozí zdejší hodnotitelé filmu neodpustí nic ani pro Helen, Kevina a Haleyho, ale jak už jsem jednou napsal - já kvůli tomu vstával v devět, a tak to zkrátka bylo čupr! ()

Reklama

freddy 

všechny recenze uživatele

Tenhle film byl zajímavý svým nápadem. Ale byl zajímavý i suprovými hereckými výkony trojice Spacey-Hunt-Osment. Tak vyrovnanou hereckou trojici jsem snad nikdy v žádném filmu neviděl a pokud něco činí tento film zajímavým, tak jsou to právě tito herci, kteří dokázali podat úžasné výkony. Škoda toho závěru, to mi přišlo už jen jako jakési klišé, jak rozbrečet diváky, ale proti gustu... Každopádně o filmu jsem do této doby (prosinec 2007) vůbec nevěděl ani neslyšel a v TV jsem si ho za tuto dobu vůbec nevšimnul. Až nyní jsem ho zaregistroval, když běžel v půl druhé v noci o vánončních svátcích na Markíze. A je to dost zajímavý film. Dávám ale každopádně tři hvězdičky, protože nemám pocit, že by to bylo zase až tak originální, sice je to mírně nadprůměrný film, ale tři hvězdičky naprosto stačí. Ale skládám poklonu všem třem hlavním hereckým představitelům. ()

fleker 

všechny recenze uživatele

doba pokročila tak daleko že neska už se dá poslat snad skoro všechno................... ZALEPIT ZALEPIT, NAPSAT BRNO POSLAT DÁL....todle mi rekli hned první den, nic jinýho prej při týdle práci nebudu potrebovat............jo, a este abych v práci nespal...ze se to prej nevyplácí... KDESI V DŽUNGLI KRABIC: ššššš---neviděli ste někdo jarouše? fffff-vod pauzy ne.... ššššš-to zas někde někde balí ty svý džonty žejo? fffff-tak to určitě ne ššššš-no jasně, ty abys ho nekryl... jarouš je svatoušek vid? fffff-no to taky, ale hlavně šéfe, jára je koksovej ššššš-bože rači už mi nic nerikej nebo nas tu vsecky zavrou O HODINU POZDEJI.... ššššš-takžes ho teda nevidel! fffff-sem snad rikal ze vod pauzy ne... O 10 MINUT POZDEJI... ššššš-tak už ho našli, je ve strakonicích fffff-ve srakonicich jo ? a co tam dělá ššššš-prej pije kafe fffff-von rozváží jo?ulejvák jeden, a me rikal ze dneska tu s nama bude az do konce ššššš-byl zalepenej v bedně, naka pani ho rozbalila ............v tvojí bedně!! fffff-to není možný,jak můžeš vědět že v mojí.. ššššš-podle písma fffff-tiskací tu snad používáme všichni nebo ne?! ššššš-tysi tu jedinej kdo kreslí vedle adresy zákazníka hrobeček fffff-tak to už potom nevim ššššš-a že nejseš nijak zvlast rozhozenej,to koukam, tobe to pripada normalni? fffff-no normalni zrovna ne, ale nějak mi to neprekvapilo, me uz se totiz neco podobnyho jednou stalo, ale neprislo se na to, a toho cloveka uz sem nikdy potom nevidel. ZPROSTREDKOVANE, DEN POTÉ- ZPOVED JAROUSE CESTOVATELE ....tak dala mi facku no,,,, ani ji moc neprekvapilo to že sem byl uvnitř, jako spiš to že tam společně se mnou nebyla ta lednice ,tak mi hned jednu třískla.... prej: přinesla sem manželovi z hospody džbán piva a nemám ho kam dát v tomhle vedru ....a já ji povídám,: "paninko zácházejte se mnou jako s chladničkou, no šup ho tam" a dostal sem druhou, za ty kecy ()

evapetra 

všechny recenze uživatele

Přemýšlím, jaký by mi k tomu filmu seděl konec, když s tím skutečným jsem nebyla spokojena. Celý ten děj se plácá mezi velmi silnými a pozitivními momenty a mezi neskutečně klišovitými okamžiky. Takže jakýkoliv takhle rázný závěr by mi připadal poněkud násilný, ať už pozitivní nebo zlý. Buď je celý svět krásný a nebo stojí úplně za hovno. Copak mezi tím už nic není? Nemám pocit, že k určitému zamyšlení nad smyslem Trevorova snažení bylo nutné až takto šokovat. Viděno v rámci projektu 52 Films by Women. ()

Galerie (66)

Zajímavosti (13)

  • Kevin Spacey musel každý den před natáčením strávit v maskérně 3 hodiny. Před natáčením postelové scény, kde je pohled na jeho popálenou hruď, trvala maskovací procedura dokonce 7 hodin. (8smdesat)
  • Natáčelo se od 14. února do 18. dubna 1999 v Oregonu, Kalifornii a Nevadě. (Varan)
  • Dům McKinneyových byl postaven na okraji Las Vegas speciálně pro účely natáčení. Dům stále stojí, ale prošel výraznou přestavbou. (8smdesat)

Související novinky

Alfieho Ptáci po bayovsku?

Alfieho Ptáci po bayovsku?

19.10.2006

Šílená představa, řekl by si běžný divák, na jehož názor stejně vysoce postaveni mužové filmařského průmyslu moc nedají. Jenže když je hlavní role v takovém projektu nabídnuta australské krásce Naomi… (více)

Reklama

Reklama