Reklama

Reklama

Carnival Row

(seriál)
  • USA Carnival Row
Trailer 1
Drama / Krimi / Fantasy / Mysteriózní / Thriller
USA, (2019–2023), 16 h 28 min (Minutáž: 48–67 min)

Hudba:

Nathan Barr

Hrají:

Orlando Bloom, Cara Delevingne, Jared Harris, Indira Varma, Simon McBurney, David Gyasi, Scott Reid, Karla Crome, Mark Lewis Jones, Tamzin Merchant (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(18)

Obsahy(1)

Neo-noir fantasy seriál. Na kontinentu zvaném Tirnanoc žily víly. V mnohém byly podobné lidem, ale měly křídla a uměly létat. Poté, co o jejich zemi svedly válku dvě mocné země, pokusila se většina z nich uprchnout do země, která válku prohrála - Republiky Burgue. V hlavním městě této země vykonávají s ostatními nelidskými rasami převážně podřadné práce, stále je to však lepší, než život v okupovaném světě. Jednou z těch, která prchá (a současně organizuje útěk ostatních), je Vignette Stonemoss (Cara Delevingne). Kdysi měla vztah s burgueským vojákem jménem Philo (Orlando Bloom). Domnívá se, že je mrtev, on však žije, je policistou a snaží se vyšetřit sérii krvavých vražd, které v hlavním městě kdosi páchá. (Jirka_Šč)

(více)

Videa (7)

Trailer 1

Recenze (107)

dragon94 

všechny recenze uživatele

Po shlédnutí druhé série musím jednu hvězdičku ubrat. Né snad, že by byla druhá série horší, než první. Popravdě bych řekl, že je kvalitativně dost srovnatelná. Herci hrají pořád výborně. Prim ovšem pořád hraje Orlandův Rycroft Philostrate, který to opět celé táhne na svých bedrech. Vizuál je naprosto skvělý, akce dobře natočená, ale po stránce děje se to opět hrozně táhne a nikam moc se to neposouvá. Když potom v půlce série utnou smrtí několika postav linku, které byla věnována většina stopáže, aniž by jejich dějové linky k něčemu vedli, jsem si začal říkat k čemu to celé vlastně bylo. Zkrátka seriál mě ani trošku nepřesvědčil, že by se to celé nedalo odvyprávět v jednom maximálně ve dvou filmech. Případně potom v jedné minisérii. 3* 60% ()

vnimatkrasu 

všechny recenze uživatele

Tím největším trnem v patě je, že Carnival Row prostě nemá škatulku, ve který by vládnul. Mytologie je jen zástěrka pro prachobyčejnej rasismus, detektivní linku nelze kvůli twistu v posledním dílu uhádnout a Cara Delavigne na to jednoduše nemá. A já se ke konci přistihnul, že beru atmosféru na milost jen díky Česku, a že bych vlastně moc rád znova kouknul třeba na kompletní Ripper Street. A taky že stačilo. ()

Reklama

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Tohle je pro mě docela dilema... Fakt rád bych tomu dal 4 hvězdy, protože ta agitka o nepřizpůsobivých imigrantech (zrcadlící minulost i aktuální ustrašenost) je mi sympatická. Ten svět je poměrně barvitý/vrstevnatý a kupodivu i herecky to docela zapadlo.. Jenže.. Pořád mám pocit, že tomu něco chybí.. Možná prachy (aby ty triky vypadaly méně uměle).. Možná více prokreslené a ambivalentněji působící charaktery (snad v druhé sérii?).. Možná více naturalistický a méně fantasy feeling (pořád jsou to prostě víly a faunové, což působí okoukaně a neinvenčně)... Prostě, pořád tam je něco (nebo něco chybí) díky čemu mě seriál nestrhnul, nevryje se mi do seriálové topky (i kdyby měla 20příček) a nebudu s horečnatou nedočkavostí vyhlížet další sérii... Ale jako takový jednorázový, odpočinkový exkurz do zajímavých končin, to není vůbec špatné... ()

hanagi 

všechny recenze uživatele

Noirová krimi, viktoriánské období a fantasy svět plný nadpřirozených tvorů, žijících v nelehké symbióze s lidmi. K mé velké spokojenosti mi tam šoupli všecko, co mám ráda a bylo by nevděčné to neocenit. Snadno jsem se v příběhu orientovala, ztrápený Orlando se mi snad poprvé líbil a potěšily mě i pražské lokace. ()

Helo 

všechny recenze uživatele

Uf, tak tohle mi hodně sedlo! Po všech možných "středověkých" nebo soudobých fantasy je tu konečně něco trochu jinýho (loňský Temný materiály mi prominou) a tím něčím jiným je fantasy ve světě připomínajícím zhruba ten náš za dob kolem první světový - jen je prostě napchanej různýma potvůrka, od kentaurů přes satyry a víly až po mrňavý koboldy. A i na tu válku tady dojde - jen bych si do příští série přál, aby jí bylo víc, páč takový bitky a bojůvky se ve fantasy prostě nevidí a přitom to očividně dost funguje. Technicky je to téměř dokonalý, povědomý město a teda i celý prostředí potěší, detektivní linka funguje skvěle, politická dostatečně, o světě se mluví tak, že působí obrovským a propracovaným dojmem, má to krev, má to prsa, má to incesty a smrti sympaťáků... co víc si přát? Snad jen ta imigrantská linka mohla bejt zpracovaná trochu trochu víc s citem, aby nepůsobila tak tendenčně, ale to už bych byl hnidopich. Perte mi sem druhou sérii! ()

Galerie (104)

Zajímavosti (13)

  • Scéna nakládání vojenského materiálu do železničních vagónů se natáčela v železničním depu v Turnově, a to konkrétně v pátek 28. 2. 2020. (Yardak)
  • V 15. minutě skanduje dav herců (komparzistů) několikrát heslo „Rovnost“, a to v českém jazyce. V další scéně je možné dokonce zahlédnout prapor s českými nápisy: „Svoboda, rovnost, láska.“ (Yardak)

Související novinky

37. ročník FAMUFESTu právě začíná!

37. ročník FAMUFESTu právě začíná!

26.04.2021

FAMUFEST a jeho 37. ročník již stojí za dveřmi a čekají, až je příští týden vpustí dovnitř. Od středy 28. dubna do neděle 2. května 2021 se v rámci festivalového dění můžete těšit nejen na nabitý… (více)

Reklama

Reklama