Reklama

Reklama

Carnival Row - Season 2

(série)
Trailer 2
Drama / Krimi / Fantasy / Mysteriózní / Thriller
USA, 2023, 9 h (Minutáž: 48–60 min)

Hudba:

Nathan Barr

Hrají:

Orlando Bloom, Cara Delevingne, Karla Crome, David Gyasi, Simon McBurney, Tamzin Merchant, Caroline Ford, Andrew Gower, Scott Reid (více)
(další profese)

Epizody(10)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (16)

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Problémem první série bylo to, že přišla s hordou postav a zajímavým fantasy světem u kterého se ovšem příliš nezdržovala s vysvětlováním jeho fungování a tak chvíli trvalo než se divák zorientoval a přišel tomu ma chuť. Dvojka tenhle problém nemá (i když je lepší si první řadu zopakovat než se dlouze rozvzpomínat co se stalo) a od začátku to tak rozjíždí ve velkém hned na několika frontách a z nastoleného tempa nesleví až do konce. Velkým plusem je, že se skoro úplně vypustilo telenovelácké vztahové kroužení a prim hraje akce, politikaření a souboj lidí a “příšer”. Trochu sem se bál aby to nezklouzlo k tomu že lidé budou karikaturní svině a víly naopak ty hodné a utlačované, ale to se nestalo a na obou stranách barikády tak najdeme klaďasy i záporáky. Nad tím vším pak ční nový záporák v podobě sparase, což je celkem zajímavé a působivé monstrum. Docela mě tak mrzí, že se další řady téměř určitě nedočkáme. Hlavní linky se uzavřely a dá se to brát jako plus mínus uspokojivé zakončení, ale potenciál na další sérii je tu i tak…75% ()

warrenur 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Rozhodne akcnejsie a v prezentovanych myslienkach, politikarceni a revolucnych pletichach bohatsie ako prva seria. Potesila nova "priserka". Piata epizoda bola scenaristicky takmer dokonala, co ma ozaj prijemne prekvapilo. Jednalo sa vsak len o svetlu vynimku. Zaver bol na mna az prilis "rozpravkovy" a nebolo mu mozno verit, pokial divak pozorne sledoval zobrazovane pomery. Ak ste videli prvu seriu, rozhodne odporucam siahnut i po druhej. ()

Reklama

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Carnival Row se vrací s druhou a zároveň poslední sérii a je to opět povedené brutální Fantasy, které je správně temné a syrové. Fantasy žánr je sám o sobě celkem vzácný a většinou vyjde v pg-13 ratingu, takže v eRkové podobě to celé přidá na otáčkách a to mě na seriálu bavilo nejvíc. Velkou výhodou je opět prostředí natáčené v Praze, herecký cásting ( Orlando Bloom je skvělý, Cara Delevingne mě však už trošku štvala svou nerozhodností), vedlejší postavy taky baví, baví mě ta segregace všech druhů, politikaření a zajímavé úvahy, akce je tu také dost, v každém díle se něco děje, pro střeva se tu nejde daleko a úhlavní monstrum, které se zjeví v 5. díle hravě konkuruje Vetřelcovi ( fakt nádherná a originálně vymyšlená potvora!!). Přišlo mi že rasa faunů a vlkodlaků tu byla lehce upozaděna, hodně se to zaměřuje na víly, lidi a nový druh Sparasů, ale až tak to nevadí. Jsou tu dvě dějové linie. Jedna se odehrává v Row, která je nejzajímavější, ta druhá je v Novém Úsvitu, což spíš připomíná koncentrační tábor, ale nevadila mi. Nejlepší díl je číslo 5, kde došlo na dost zajímavých zvratů a taky představení hlavního záporáka, jehož nástup na scénu byl správně epický. Pak samozřejmě finále, kde došlo na slušný masakr v ulicích Row. Bez bitvy by to zkrátka nešlo !   Za mne spokojenost. Od kostýmů, přes makeup, brutalitu, politikaření a samotnou akci v tomhle je Carnival Row určitě uspokoijvý. 8/10. ()

pity 

všechny recenze uživatele

Pro mě jeden z nejlepších seriálů poslední doby. Druhá serie je pro mě lehce lepší než první a celkově jsem nadšený. Nikdy jsem nečekal že by Orlando byl schopný utáhnout jednu z hlavních postav filmu, natož serialovou postavu. Dozrál nám chlapec. Škoda rozhodnutí Amazonu o ukončení serie, Carnival Row mi bude chybět. ()

Kopi1 

všechny recenze uživatele

Bavilo mě to o něco více než první série. Velmi dobrá produkce, hlavně kostýmy a make-up jsou zde skvělé, příběh a efekty také dobré. Některé postavy se chovají furt nelogicky (hlavně Black Raven, mě štval už od začátku), ale zase velmi dobrá chemie Phila a seržanta, která tu má poměrně dost prostoru. Tourmaline zde také dostala více času a má jednu z hlavních linek a její postava je velmi charismatická. Naopak s Vignette to šlo nahoru dolů neustále a závěrečná revoluce nebyla moc dobře promyšlená. Škoda, že CR touto sérií končí, za mě by se hodilo to skončit ještě jednou sérií nebo zde udělat o pár dílů více, protože některé věci na konci byly trochu uspěchané. Celkově solidní série, první mě tolik nenadchla, ale tohle bylo dobré pokračování. ()

Galerie (39)

Zajímavosti (3)

  • V 15. minutě skanduje dav herců (komparzistů) několikrát heslo „Rovnost“, a to v českém jazyce. V další scéně je možné dokonce zahlédnout prapor s českými nápisy: „Svoboda, rovnost, láska.“ (Yardak)
  • Ve 13. minutě se děj odehrává v jídelně, kde je vidět na zdi nápis v českém jazyce napsaný velkými písmeny: „Kdo nepracuje nejí!“ (Yardak)
  • Scéna nakládání vojenského materiálu do železničních vagónů se natáčela v železničním depu v Turnově, a to konkrétně v pátek 28. 2. 2020. (Yardak)

Reklama

Reklama