Reklama

Reklama

Vysloužilý člen speciálních jednotek se ocitá v časové smyčce, v níž musí znovu a znovu prožívat den své smrti. (Filmbox)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (432)

tron 

všechny recenze uživatele

„To, čo som považoval za akt agresie, bol napokon v skutočnosti čin lásky.“ Ak máte radi akčné filmy a časovú slučku s ustavične sa opakujúcim jedným dňom (teda nie tradičné time travel á la Návrat do budúcnosti, ale filmy Na Hromnice o deň viac, Na hrane zajtrajška alebo Všetko najhoršie 1 + 2), je Boss Level určený práve vám. Mňa nijak extra nestrhol, ale objektívne musím uznať, že je to dobré, hoci pridlhé žánrové remeslo s takým všelijakým Melom Gibsonom (ktorý tu má skôr väčšie cameo), povinnou dejovou vsuvkou o rodinných hodnotách a drsnou a nápaditou, ale negeniálnou akciou. Kladne vnímam Franka Grilla, ktorý s prehľadom zvláda akčné scény i dialógy a veľmi mu prajem, aby sa konečne stal hviezdou; zaslúži si to on a zaslúžime si to aj my. Zaujímavé je, že hoci Gibsona a Grilla od seba delí len 9 rokov, v realite vyzerajú ako otec a syn (prípadne dedko a neposlušný vnuk). ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Boss Level má hrozne lákavú zápletku. Svalnatý Frank Grillo tu hrá svoj obvyklý typ - drsniaka, čo to nemá ľahké s ženskými, ale je chodiacou super zbraňou, či už ide o bitky alebo automobilové naháňačky. Ak by vás Boss Level bavil, odporúčam skvelého nízkorozpočtového Wheelmana. V tom však nenájdete zabijácke karikatúry, čo sa snažia Grilla na každom kroku zabiť - ale časovú slučku, vďaka ktorej má náš protagonista veľa výhod a môže sa ​​počas 150teho pokusu dožiť večera a zachrániť svet. Grillo kope, mláti, driftuje, strieľa a hláškuje ako o život. Toto je jeho šanca dostať sa do mainstreamu a Frank tomu obetuje maximum. Fandíte mu, pretože si to zaslúži. Vo filme hrajú aj Naomi Watts a Mel Gibson. Naomi to pristane a hrá tú onú dámu v ťažkostiach. Neviem ako to robí ale vyzerá každý rok mladšie a mladšie. Režisér z Grilla urobil ďalšieho Johna Wicka, navyše v subžánri, kde je skutočne dovolené porušovať fyzikálne zákony a požmurkáva na diváka viac, než je obvyklé. Jeden z top filmov roka. ()

Reklama

Kaka 

všechny recenze uživatele

Originální, svižné, zábavné. Pochopitelně to koncepčně podobný Edge of Tomorrow nepředčí, na to je to příliš triviální zápletkou, ale snaha tady ani není. Carnahan naladí diváka od začátku na sarkastickou notu a nepouští nohu z plynu až do samotného konce, který je patřičně divný. Nasteroidovaný Grillo ukazuje, že kromě dokonalé figury umí být docela sympatický táta, takže za odvahu posunout svoje herecké kreace o kus dál je to určitě palec nahoru. Gibson hraje svůj prošedivělý bad-ass standart posledních let. ()

Nevka 

všechny recenze uživatele

Boss Level plní přesně to, co se od něj čeká. Je to zábavná jednohubka, která si na nic nehraje, sází jednu akci za druhou a v rámci dialogů je vlastně docela nápaditá. Má navíc výborné herecké obsazení (Grillo, Gibson a Naomi Watts, která v 51 letech vypadá úplně stejně jako ve třiceti) a šlape úplně bez problémů. Jo, když nad tím člověk začne přemýšlet, samozřejmě tam nějaké logické nedostatky najde, ale o to tady opravdu nejde. Carnahan odvedl dobrou práci a svým koncem mě dokonale vytočil. Mám na jazyku dokonalé přirovnání ke slavnějšímu filmu s podobným koncem, ale z hlediska jeho vyznění by to byl zřejmě dost zásadní SPOILER, tak se mu raději vyhnu. Zasloužené čtyři hvězdičky. Něco takového bych si v ideálním případě představoval od Free Gyue s Reynoldsem. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Zpočátku tak trochu chaos, následně jeden z dalších snímků s časovou smyčkou, kdy si jeden vzpomene minimálně na Zítra vstanu a opařím se čajem či Na hraně zítřka... Řemeslně perfektní, jenže od poloviny má člověk dojem, že filmu dochází dech. Akční scény fajn, střílečky i šermovačky povedené, kamera i hudba slušné. Grillo žádný sympaťák není, ale nechť, Gibson je zde opravdu za dědka, škoda, že charisma padoucha z něj nesálá. Zbytečně dlouhé, a proto ke konci únavné. Těch překvapujících zvratů není zase tolik. Nejzábavnější je asi usekávání hlavy, pár dalších drobných vtípků se také najde. Na řehot to ale samozřejmě není. Tahle jízda je jak nasypané sklo do očí. Vymyjete ho, oči se zahojí a vy zapomenete. Někdy holt solidní řemeslo nestačí. Na jedno podívání dobré. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (15)

  • Hudbu k filmu nahrali Bratislava Symphony Orchestra v Štúdiu 2 Slovenského rozhlasu. (desade)
  • Spoločnosť Cliva Ventora (Mel Gibson) sa volá "Dynow" (z angl. Die now - Zomri teraz). (m.a.t.o.)

Související novinky

Gibson, Grillo a Carnahan zpátky v akci

Gibson, Grillo a Carnahan zpátky v akci

05.11.2019

Herecké hvězdy Mel Gibson a Frank Grillo mají za sebou čerstvě spolupráci s režisérem Joe Carnahanem na akčním sci-fi Boss Level, které je momentálně v post-produkci. Tato trojice si pak zjevně sedla… (více)

Reklama

Reklama