Reklama

Reklama

Kingsman: První mise

  • Velká Británie The King's Man (více)
Trailer 6

Obsahy(1)

Zatímco se sebranka nejhorších tyranů a geniálních zločinců připravuje rozpoutat válku, jež má zahubit miliony lidí, jeden muž musí vyhrát závod s časem a zastavit je. Ve snímku Kingsman: První mise se stanete svědky zrodu první nezávislé tajné služby. (Falcon)

Videa (6)

Trailer 6

Recenze (491)

MrHlad 

všechny recenze uživatele

Mám rád Matthew Vaughna a budu ho mít rád i dál. Ale prequel Kingsmanů moc rád mít nemůžu. Na jednu stranu musím pochválit akci, což ale nikoho a pochopitelně ani mě nemůže překvapit, Vaughn to má v ruce. A minimálně taneční bitka s Rasputinem je fakt hodná potlesku. Sto let starou minulost plnou gentlemanů, šílenců, srandovních aut a konce jedné historické éry se mu taky povedlo prodat. Jenže co dál? To právě moc nevím. Pořád to vypadá hezky, má to rychlé tempo a nenudil jsem se, ale to mi u Vaughna nestačí. Příběh překvapí maximálně využíváním absurdních zvratů, ale díky využití skutečných historických událostí se nedaří budovat napětí, protože – nepřekvapivě – se nakonec fakt povede zařídit, aby tu první světovou nevyhrálo Rakousko-Uhersko. Není to tedy moc napínavé, bohužel však ani vtipné nebo drzé jako první díl. Z Vaugnových snímků je První mise ten nejslabší. A především dost zbytečný. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Neviděno v kině. Nejslabší Kingsman? No asi jo i když pořád ještě celkem obstojná zábava. Hlavně teda co se první poloviny týče. Rasputin a scény s ním mě bavily i občasný netradiční výklad některých historických skutečností, ale v druhý půlce to celý tak nějak zamrzne a když ještě přičtu fakt, že akce je vesměs neinvenční a rutinérská tak to holt na víc než ty průměrný tři hvězdy nevyjde.55% ()

Reklama

Disk 

všechny recenze uživatele

Prequelový Kingsman je pro mě velkým zklamáním. A nezachrání to ani hezký Harris Dickinson. Ten film je vlastně úplně zbytečný a nemá de facto žádný vztah k regulérnímu prvnímu a druhému dílu. Ano, balet s Rasputinem patří k filmovému vrcholu, ale samotný film postrádá stylizovanost předchozích snímků. Jistě, odehrává se v úplně jiné době, ale i tak šlo vymyslet nějaký jiný vypravěčský styl. Velkým problémem je tu scénáristická absence Marka Millara, který se omezil pouze na produkci. Proto ani samotný příběh není nijak nosný a na samotnou Kingsman organizaci dojde až na konci. Ralph Fiennes je herecky opět výborný, na Harrise Dickinsona, jak už bylo řečeno, se mi příjemně koukalo, ale záporák je spíš směšný a mnohem zajímavější je Daniel Brühl. Sečteno a podtrženo: pokud by tenhle film nevznikl, nestalo by se vůbec nic. Snad se Matthew Vaughn vrátí k Eggsymu a natočí regulérní třetí díl a diváci si budou moci spravit chuť. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Ja som nadšený. Kingsmana mám rád a bavila ma aj jeho Prvá misia. A ak sa pýtate s čoho som nadšený, tak s toho, že sa Prequel odohráva na začiatku dvadsiateho storočia a tak žiadne hi-tech srandičky tu nenájdete. Chápem, že väčšina je možno sklamaná, že sme sa nedočkali priameho pokračovania dvojky a že tu nie je toľko vymakanej akcie a toľko štýlových vecičiek, ale ja som vlastne aj rád za túto dobovku s prvej svetovej, pretože takých veľa nie. Takže ma potešilo, že Matthew Vaughn dal priestor aj týmto bojovníkom, ktorý celú túto tajnú službu rozbehli. Prejdime už k filmu a na to čo sa mi ľúbilo. Kontrast medzi novou a starou dobou na ktorej operujú agenti som už spomenul. K tomu samozrejme patria aj dobre kulisy, kostýmy, výprava, dobové rekvizity, či dekorácie, ktoré sú tiež pôsobivé. Ďalšie plus je znova brilantný casting. Zlatý kruh a aj tajná služba mala výborné obsadenie, každý výborne zapasoval a rovnako je to aj tu. Ralf Fiennes, Gemma Arterton, Djimon Hounsou, či mladík Harris Dickinson, každý ma oblek a aj rolu ušitú na mieru. A ani vedľajšie roli nie sú na tom zlé (Goode, Brühl, Dance, Ifans, či Hollander a jeho troj-rola). Ďalší kladný prvok, ktorý zdvíha hodnotenie tejto komiksovej adaptácii je samozrejme bombastická réžia, a tiež technická a vizuálna stránka, ktorá znova ponuka poriadne vymydlené scény. Strih, zvuk, kamera, či hudba, znova perfektné obohatia niektoré zábery a tak núdza o poriadne premakané scény nie je (šermovačka s Rasputinom, nočná zabíjačka na nože!). Veľa som sa tu rozpísal o brilantnej technickej stránke, dobrom castingu, agentoch operujúcich na začiatku dvadsiateho storočia, no nemôžem zabudnúť ani na príbeh, ktorý perfektne (vtipne aj akčne) začlenil niektoré známe historické postavy do príbehu. Prečo teda po samej chvále, nevpálim Kingsmanovi rovnaké kladné hodnotenie ako jednotke, je jednoduché. Jednotka je dokonalo vyvážená, dvojka na môj vkus už moc prestrelená a trojka sa snaží byť najserióznejšia a najmenej bláznivá. Tým pádom to nie je úplne taká zábava, ako predošlé diely, no stále ma aj tento diel, čo ponúknuť (špičkovú akciu, dobrých hercov, príjemné odkazy), akurát je zabalený do ublatenej prvej svetovej vojny. Ako fanúšika vojnových filmov ma to nie len potešilo, ale aj oku polahodilo a hlavne bavilo. P.S: veľmi by som chcel pokračovanie, prečo scéna za titulkami je perfektná. Obľúbený soundtrack: The King's Man, Oxfords Not Rogues, Lionheart, Knights of the Roundtable. 85% - 4* ()

DJ_bart 

všechny recenze uživatele

Očekával jsem historický revizionismus se vší parádou hodný vynalézavosti Matthewa Vaughna. Pravdou je však pravý opak, protože 'The King's Man' ve mně vyvolával pocit, jako bych se nedíval na film od Vaughna. V čem je jeho osobitý rukopis nejvýraznější jsou opět akční scény jimž tentokrát vévodí taneční souboj s Rasputinem, kde k čirý dokonalosti už jen chyběli Boney M. A to je bohužel vše...... není zde žádná inovace, energie, originalita či tvůrčí entuziasmus - jenom lazy writing, konvenční eye candy udělátka a nekonzistentní příběh který se bere až moc vážně. Jenže v čem vždy série 'Kingsman' vynikala bylo ironický parodování žánrových klišé a stereotypů špionážních filmů – a paradoxně právě na tom tenhle prequel tak ztroskotává. Hořký zklamání. ()

Galerie (54)

Zajímavosti (19)

  • První film ze série, který je v produkci Walt Disney Company poté, co tato společnost koupila Century Fox. (3T)
  • Tržby ze severoamerických kin byly 37,2 milionu amerických dolarů, součet těch celosvětových 125,9 mil. (NIRO)

Související novinky

Co Matthew Vaughn plánuje s Kick-Ass a Kingsmany?

Co Matthew Vaughn plánuje s Kick-Ass a Kingsmany?

25.01.2024

Zanedlouho přistane v kinech akční jednohubka od Matthew Vaughna s názvem Argylle: Tajný agent. Jakmile pak má režisér na kontě nějaké oblíbené franšízy, je nasnadě, že na ně budou padat dotazy při… (více)

Další Kingsmani a reboot Kick-Ass jsou na cestě

Další Kingsmani a reboot Kick-Ass jsou na cestě

17.10.2023

Režisér Matthew Vaughn (Hvězdný prach, X-Men: První třída) se čerstvě zúčastnil newyorského Comic-Conu, kde mimo jiné propagoval svůj nadcházející špiónský film pro Apple Argylle s Henrym Cavillem a… (více)

Vaughn by stále rád natočil Supermana

Vaughn by stále rád natočil Supermana

22.12.2021

Režisér Matthew Vaughn (X-Men: První třída) v posledních dnech dělá press tour ke svému nejnovějšímu snímku Kingsman: První mise, a během nedávných rozhovorů tak již stihl potvrdit celou řadu věcí.… (více)

Kick-Ass se dočká velkého rebootu

Kick-Ass se dočká velkého rebootu

17.12.2021

Režisér Matthew Vaughn momentálně promuje svůj nový snímek Kingsman: První mise a vedle toho, že už před pár dny potvrdil chystání klasického sequelu ke Kingsmanům s Taronem Egertonem, vyjádřil se… (více)

Reklama

Reklama