Reklama

Reklama

Vadí nevadí

  • USA Truth or Dare (více)
Trailer 1

Vadí nevadí je poměrně nevinná hra, při které hráči, když na ně přijde řada, volí, zda pravdivě odpoví na nějakou choulostivou otázku, nebo splní obtížný/nepříjemný/ponižující úkol. Spojení „poměrně nevinná“ přestává platit ve chvíli, kdy v případě lži nebo nesplněného úkolu zemřete. Studentka Olivia (Lucy Hale) vyrazila s partou přátel na pohodovou dovolenou do Nového Mexika. Seznámení s pohledným sympaťákem je zavedlo do lehce strašidelných kulis zrušeného kláštera, kde si zahráli právě Vadí nevadí. Jak už to u téhle hry bývá, kvůli tajemstvím vyplouvajícím na povrch začala atmosféra poněkud houstnout. Opravdové husto ale nastalo ve chvíli, kdy jim onen pohledný sympaťák prozradil, že kdyby je ke hře nenalákal, tak by zemřel. A že teď dost pravděpodobně začnou umírat oni, protože organizátor téhle verze Vadí nevadí se s ničím nepáře. Dalo by se nad tím mávnout rukou, kdyby po návratu domů Olivia a její přátelé nenacházeli připomínky hry na každém kroku. Textovky, telefonáty, nápisy na zdech, dotazy náhodných kolemjdoucích – ti všichni opakují otázku „Vadí nevadí?“ A varianta, že by odmítli, nepřichází v úvahu. Poznají to ve chvíli, kdy to někteří z nich zkusí a zemřou. Jak hráči ubývají, hra nabírá obrátky a stupňuje náročnost. Jak zastavit smrtící kolotoč, když žádné standardní řešení neexistuje? (CinemArt)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (262)

chelseaman22 

všechny recenze uživatele

Vadí, nevadí? Mně definitivně vadí, jelikož film je tak fádní a populistický, až běda! Díky tomu, že se ve filmu objevuje studentka, která je tak nesnesitelně zoufalá, že klidně přijme pozvánku na noční výšlap k polorozpadlému kostelíku, aby proklela své nejbližší. S odstupem musím říct, že nevím, jak vůbec ta naše kočanda náruživá dopadla. Vzhledem k její zoufalosti doufám, že skonala dlouze a bolestivě. 35% Celosvětový příjem k 14. 11. 2018: $94,841,481, což je 27,1 násobek rozpočtu ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Dost slabý horor, který spoléhá na pěkné, leč nepříliš sympatické tvářičky. Z tohohle šlo vybruslit dvěma způsoby - buď to udělat řádné děsivé a nebo se svést na vlně Nezvratného osudu a vytvořit aspoň řádně absurdní mordy. Tohle nemá ani jedno, je to celé děsně pasivní a bez atmosféry. Závěrem to teoreticky šlo trochu povytáhnout, ale právě ten to srazil do vod šedivého podprůměru. ()

Reklama

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

ale jako jo...není to možná nejchytřejší a do hororu to má vlastně celkem daleko,ale jinak není Truth or Dare filmem,který by mě naštval,popřípadě jsem měl tendenci ho po půl hodině vypnout.Všechno tu běží tak nějak dle očekávání (lekačky,vymírání jedotlivých postav) a to se snad ani nedá u podobného filmu vytknout,přotože přesně podle téhle šablony a z tohoto důvodu byl stvořen.Konec navíc trochu překvapil a to jsem fakt nečekal...60% ()

schizmo 

všechny recenze uživatele

K zblití nezajímavý a nudný teenage horor se k zblití nezajímavým a nudným obsazením. Vzpomínám si na doby, kdy chemie mezi mladými herci v hororech fungovala, ale to bylo naposled snad v prvním Vřískotu. Nastupující model katalogových unifikovaných tváří pokaždé naplní svůj potenciál, kterým je paradoxně vlastní tvůrčí i obsahová impotence. A co je nejhorší, film vydělal téměř třicetinásobek svého rozpočtu. Dokoukáno silou vůle v módu sebemrskač. ()

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele

Né že by tenhle horor, byl právě ten, na který se čeká, ale překvapivě hodně slušný. Vlastně až na to, že ta úmrtí byla taková nevýrazná a dost často hozená mimo záběr, tak jinak film funguje. Nejlepší na filmu, logicky je, "pravda nebo úkol" takže taková procházka na střeše, dovede být stejně zajímavá, jako pravda o otci. Herci hrají celkem dobře své postavy, hlavně Lucy Hale si to dává a je z té party nejvíc cool. Je to mezi třemi až čtyřmi, ale jelikož z těch všech teen hororů, co sem viděl, tak je to celkem dobrý film, byť tohle neni tak úplně horor. I když ten úsměv ala Willem Dafoe, si ještě pár dní, pamatovat budu. A ten konec, je asi největší ojebávka vůbec. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (10)

  • Tváře postav se také měly podobat filtrům na Snapchatu, Instagramu či Facebooku, obzvláště jejich „velká pusa“. (griph)
  • Na Snapchatu opravdu existuje filtr s názvem „Truth or Dare“. (griph)
  • Mimika, kterou dělají postavy, když je „posedne démon“, je inspirována Willemem Dafoem z mnoha jeho předchozích snímků. (griph)

Reklama

Reklama