Reklama

Reklama

Portugalsko, iberský poklad

(TV film)
  • Francie Portugal
Francie, 2010, 51 min

Obsahy(1)

Fascinující přírodní rozmanitost a pozoruhodné kulturní dědictví na západě Evropy. Někteří básníci popisují Portugalsko jako dlouhý pruh země, podobající se lidské tváři, na níž ústí řeky vykresluje úsměv. Tato západní výspa Evropy lákala po dlouhé věky všemožné uchvatitele. Dobývaná i dobývající, stala se kdysi místem, odkud vyplouvali a kam se vraceli největší cestovatelé.
A nabízí-li Portugalsko návštěvníkovi pozoruhodné kulturní i náboženské dědictví a také svoji pohnutou historii, neméně fascinující je rovněž jeho úžasná přírodní rozmanitost. Objevíme města, krajinu i zvláštní atmosféru v zemi kontrastů, které lze objevovat za podmanivých melancholických tónů uprostřed Iberského poloostrova. (Česká televize)

(více)

Recenze (3)

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Další z řady dokumentů, které vám představí úžasnou krajinu, přírodní bohatství, zvyky a obyčeje dané oblasti. Portugalsko je nádherná země a tento dokument vás o tom přesvědčí. Možná mi tam něco málo chybělo, ale určitě mne to utvrdilo v tom, že se sem někdy musím osobně podívat. 85% ()

Doffy 

všechny recenze uživatele

Dokument vám řekne základní věci o Portugalsku co by v 50 minutovém dokumentu být měli. Bohužel druhé největší město země - Porto, po kterém je navíc celá země pojmenovaná, by si zasloužilo trochu víc prostoru než je minuta a půl. ()

Galerie (9)

Reklama

Reklama