Reklama

Reklama

Yellowstone

(seriál)
Trailer 2
USA, (2018–2023), 45 h 19 min (Minutáž: 37–93 min)

Hrají:

Kevin Costner, Kelly Reilly, Dave Annable, Kelsey Asbille, Wes Bentley, Gil Birmingham, Ian Bohen, Luke Grimes, Cole Hauser, Jill Hennessy, Danny Huston (více)
(další profese)

Série(5) / Epizody(53)

Původní dramatický seriál zachycuje rodinu Duttonových v čele s Johnem Duttonem (Kevin Costner), která ovládá největší dobytčí ranč ve Spojených státech. Uprostřed měnících se aliancí, nevyřešených vražd, starých ran a těžce získávaného respektu je ranč v neustálém konfliktu se svými sousedy – rozrůstajícím se městem, indiánskou rezervací a prvním americkým národním parkem. (Paramount Network)

(více)

Videa (6)

Trailer 2

Recenze (135)

Chrustyn 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Drsnější Dallas? Možná trochu jo, ale musím uznat, že mě tahle rodina a jejich boj za svůj ranč, moc baví a fandím jim každou minutu. Do toho nádherné prostředí, hudba a famózní herecké výkony. Spousta dílů nikam nesměřuje a neposouvají děj, ale baví mě sledovat tuhle partu, která se s ničím nepáře. Konec třetí série mě ale dost naštval a zavzpomínal jsem si na doby, když jsem byl skoro před 20 lety v kině na prvním díle Pána prstenů. ()

aik 

všechny recenze uživatele

Poslední dobou se mi zdá jako by to bylo naschvál, ale musím se opakovat. Po technické stránce super, casting skvělý, herecké výkony parádní, ale nejslabší část je jednoznačně scénář a vlastně i určitá nemotornost děje a práce s postavami. Mám pocit, že Sheridan moc velký koncept naplánovaný neměl a jede tak trochu na efekt. ... Překvapivé pro mě je, že Taylor a jeho kolegové poměrně dobře, uvěřitelně a i zajímavě rozehrají postavy celé hlavní rodiny (první epizody hodně fajn), ale pak bohužel postupem času za každou cenu tak moc tlačí a tlačí na pilu až většina z nich začíná působit takřka sebe-parodicky. Problém vidím v tom, že by to tak moc chtělo být novým Kmotrem, až se to zvrhne už v druhé sérii spíše k Dynastii či Dallasu. ... Nejzajímavější jsou tak bohužel pro mě postavy vedlejší (Cole Hauser je opravdu fajn, ale i někteří další honáci, Monika apod.). A celkem brzy začínám fandit všem ostatním, jenom aby Kevin se svou povedenou rodinkou dostali co nejdříve na frak (popravdě stejně by si ty pozemky zasloužili tak jak tak indiáni). Mrzí mě to pak hlavně vzhledem k tomu, že minimálně na počátku byla hodně dobře rozjetá linka jak s jedním tak druhým synem. Možná, že se to v dalších sériích tímto směrem pohne více, ale já už u toho stejně nebudu. .... Jinak ano, Kelly Reilly hraje jako o život a je opravdu dobrá, nicméně je to k ničemu, když je to právě ona a s každou další epizodou i postava Costnera, kteří mě nejvíce iritující, ale vlastně jsou pro mě i nejvíce sebe-parodující. Oni za to nemůžou, ale to co z těch postav místy leze za moudra a dokáže to absolutně popírat samo-sebe je pro mě až naprosto k neuvěření. A byť z Wese Bentleyho trochu nepochopitelně Sheridan za každou cenu a dost lacině dělá vola jak může, tak ti dva, tím jak moc chtějí být tvrďáci, ale místy dost hloupí tvrďáci (negativní postava i chtěně negativní, když má mít respekt nemůže kecat k******y, to pak působí spíše jako tajtrlík. Teď mě tak napadlo, jedině, že by Sheridan sledoval českou politickou scénu a inspiroval se tím naším slovenským dárečkem.), nejsou moc daleko za ním. A je blbé, když se slovům tahounů člověk začíná smát. (občas jsem se u toho vážně přistihl) ... Tzn: Po zkouknutí 1. (7/10) a 2.série (5/10) to balím. V komentářích jsem se stejně dočetl, že to asi nikam moc nepokročí a ani se nedivím Kevinovi, že už to chce sám v tomhle seriálu zabalit. Proti němu totiž v nejmenším stejně jako proti Sheridanovi absolutně nic nemám a většinu jejich tvorby opravdu žeru (u Kevina je toho spousta, Sheridan - Sicario, Za každou cenu i geniální Wind River), tohle mi ale moc nesedlo a jdu raději o dům dál. Ze zvědavosti, ale stejně ještě zkusím i něco jiného z Sheridan-versa, pořád mu prostě chci věřit. ()

Reklama

Eleanor05 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Moderní western, který díky dvěma prvním, ne příliš vydařeným dílům, působí zprvu jako přehnaná a nabubřelá fraška, jdoucí po povrchu, plná umachrovaných, rádoby drsných postav. Teprve až s přibývajícími díly a především díky flashbackům do minulosti, se postavy stávají hlubšími a divák začíná chápat jejich chování a motivace k činům. Nic převratného, ale rovněž nic stupidního, či nekvalitně natočeného. Mimochodem Kelly Reilly si svou Beth Duttonovou dává s takovou chutí, že jí přeju minimálně nominaci na nějakou cenu, její postava v podstatě táhne celý děj. ()

curfew77 

všechny recenze uživatele

1. série: Asi jediné, co po dramaturgické stránce opravdu funguje, je výchozí (multi)trauma Duttonovy rodiny, nejlépe zosobněné postavou v podání Kevina Costnera. Dílčí konflikty s jednotlivými potomky už ale vypadají podivně vycucané z prstu. nemají uvěřitelný emociální ani racionální obsah: postavy jednají nelogicky a bez důvodu, jen aby se něco dělo. Motivaci manželky nejmladšího syna v posledních dvou dílech jsem nepochopil doteď, důvod otcova konfliktu se starším synem pořádně taky ne... O tom, kolik dramatických událostí se na ranči a v jeho okolí prostě náhodou samovolně "stane", ani nemluvě, chyběl jenom útok kmene Asinibojsů, případně porucha na vrtulníku (vsadil bych se, že na tu stejně v příštích sériích ještě dojde). Netvrdím, že je YELLOWSTONE úplně k nepřežití, ale pár otravných míst se v každém díle našlo a finále první série se opravdu moc nepovedlo, nehledě na to, že žádný pořádný dramatický oblouk od prvního k devátému dílu jsem tedy taky nepostřehl. Vlažných 60 % a nebýt mého oblíbence Costnera, rozhodně už bych se nevracel. 2. série. A to by byla škoda, protože druhá sezóna má o poznání víc našlápnuto. Rodinné vazby a traumata uvěřitelnější, a boj o půdu se sice místy svrhává v masakry jak z laciných indiánek, ale atmosféru to prostě má a třeba linka Rip/Beth je výborná. Snad jen otravná postava manželky nejmladšího z Duttonů to kazí, jakkoli je jinak Kelsey Asbille hot. Zvedám na 70 %. 3 série: YELLOWSTONE zraje a je paradoxně rok od roku lepší. V téhle sezóně už se dá Sheridanovi věřit skoro všechno, Costner je pořád naprostý bůh a leckteré dialogy nebo scény opravdu stojí za zopakování. Navíc si tvůrci odpustili hrozící happyend, což chválím. Snad jen ten postup "nic se nevyřeší, všechno se vyhrotí a pusťte si nás příště zas" na konci série mi moc nevoní. Jinak už jsme ale na krásných 80 % a za tuhle sezónu by hvězdiček bylo pět, pročež celkově zvedám aspoň na čtyři.. ()

Toochman 

všechny recenze uživatele

Scénerie z Montany jsou úchvatné. Dokud se děj odehrává na ranči, je to pěkné na koukání. První dvě série nabídly dobře vystavěný děj, smysluplné zápletky a dostatek napětí. Toť pozitiva. Důvod, proč na ranči dělají cowboys bez bab, je jasný. Je nepochopitelné, proč by mezi sebe najednou tato chlapácká komunita přijala nějaké "kolegyně". S nástupem ženských postav do třetí série, se příjemná podívaná mění na nelogickou změť zbytečných dialogů a afektovaných blábolů. V dalším průběhu seriálu nám neustále přibývá takřka stejných postav. Na ranč se podíváme na 5 minut za epizodu, to ostatní už není ani ke koukání. Nebýt Costnera, vzdal bych to během 3. série. Jen kvůli jeho charismatu to se zaťatými zuby a přetáčením zbytečných scén dokoukám, ()

Galerie (382)

Zajímavosti (9)

  • V epizodě si zahrál roli obchodníka s koňmi samotný tvůrce, scenárista a režisér Taylor Sheridan. (Punisher)

Související novinky

Costner a drama kolem Yellowstoneu vysvětleno

Costner a drama kolem Yellowstoneu vysvětleno

20.09.2023

Ještě začátkem roku platil Yellowstone za jeden z nejsledovanějších a díky péči scenáristy Taylora Sheridana (Sicario, Wind River) taky nejstabilnějších seriálů v Americe. Jenže s tím, jak… (více)

Pokračování Wind River nabírá obsazení

Pokračování Wind River nabírá obsazení

09.03.2023

Před tím, než se stal králem televize díky seriálům Yellowstone či 1883, získával si scenárista a režisér Taylor Sheridan obdiv na filmové frontě díky snímkům jako Sicario nebo Wind River. A právě… (více)

Reklama

Reklama