Reklama

Reklama

V chudinské čtvrti Londýna zvané Limehouse dochází v roce 1880 k sérii brutálních vražd. Mordy kromě brutality na první pohled nic nespojuje, protože oběti jsou z různých společenských vrstev. Lidé se bojí a vyšetřování nikam nevede. Scotland Yard nechce ztratit své dobré jméno, a tak je případem pověřen starý neoblíbený detektiv Kildare (Bill Nighy), který má případně posloužit jako obětní beránek. Ten se však přes stopy zanechané na místě dostane k ženě, která toho času čeká ve věznici na soud obviněná z otrávení svého manžela. Kildare začne tušit, že ona žena je možná klíčem k odhalení vraha zvaného Golem z Limehouse. Soud s travičkou je však za dveřmi a Elizabeth Cree (Olivia Cooke) hrozí trest nejvyšší – smrt oběšením... (Big Bear)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (48)

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Skvělý atmosférický skorohoror z viktoriánského Londýna, plnýho mlhy, špíny, hnusu (čti krásy) a vraždiček. IMHO The Limehouse Golem je o mnoho lepší než profláknutější Z pekla. Na pět hvězd to není, ale když vidím to hodnocení na zdejší databázi znásilněný všema těma debilitama z Hollywoodu, říkám screw this a pětihvězdu tomu jebnu. Navíc Bill Nighy se mračil tak, jak to umí jenom on a Olivia Cook byla tak sladká, jak to umí zase jenom ona. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Britský hororový snímek „The Limehouse Golem“ není z těch, které vás naprosto dokonale ohromí, ale nemůžu si pomoct, mě tenhle detektivní exkurz do starého Londýna bavil. Ta doba mi prostě učarovala a snad všechno, co se v ní odehrává a není to vyloženě odfláklé, mě dovede zaujmout. Filmu „The Limehouse Golem“ a myslím, že si zaslouží alespoň trochu lepší hodnocení, než obecně má. ()

Reklama

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Mohla to být parádní Gotická kriminálka, která by dala zapomenout na nepovedené Deppovo Z pekla a připomenout snaživého Fantoma Paříže, místo toho se v ději neustále přeskakuje do divadelních scén tehdejšího Londýna a věřte mi, že to je teprve to pravé peklo. Vyšetřování nefunguje, atmosféra je zabitá jak už sem zmínil neustálým artovým nádechem divadelních scén a Bill Nighy i když je skvělý, ten rozháraný bordel sám neutáhne. Vraždy jsou sice fajn, ale to samo o sobě taky nestačí. Kdo je vrah Golem není ani trochu napínavé a pointa vás nijak nešokuje a navíc všechno zazdí úplně kokotský finiš, to jestli ste někdo pobrali tak ste machři, protože já už sem jen nevěřil vlastním očím. Hloupá, nudná, zbytečná a promarněná šance. Zbytečný film, až to bolí.40%. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Další z viktoriánských krimi-thrillerů a i když je to v zásadě pořád na jedno brdo, znovu se mi to líbilo. Anglánům se zase povedlo vystřihnout tu správnou dobovou atmosféru, kterou okořenili ne až tak okoukaným prostředím tehdejšího divadla, nechyběla ani nezbytná špína doků i londýnských ulic, po kterých se motalo přiměřené množství šlapek a došlo i na několik solidních krvavých představení. Samotný příběh, který se soustředil především na vyšetřování, mě bavil a i když ten závěrečný zvrat nebyl až tak překvapivý, byl jsem s ním spokojen. Výhrady nemám ani k hercům. Nighy je jistota a Olivia Cooke už vlastně taky a tady ukazuje, že fakt umí. Tak jen tak dál. 80% ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Píše sa rok 1880, v uliciach Londýna panuje nepredstaviteľný strach. K prípadu brutálnej vraždy päť člennej rodiny, je privolaný inšpektor John Kildare (Bill Nighy) zo Scotland Yard, pričom súbežne s daným prípadom, je z otrávenia vlastného manžela, obvinená mladá, krásna Lizzie Cree (Olivia Cooke). Takmer všetko nasvedčuje tomu, že je skutočným páchateľom, no skúsený detektív od prvého momentu tuší, že nie všetko musí byť tak, ako sa na prvý pohľad môže zdať. Obzvlášť, keď sa v samotnom meste objavilo viacero vrážd, za ktoré je údajne zodpovedný šialený vrah zvaný Golem, ktorý naposledy úradoval pred viac, ako pol storočím. Inšpektora Kildare-ho tak čaká nesmierne zložitá úloha ... Ďalší "nehoror" roku, ktorý sa samozvane pasuje do žánru, okolo ktorého ledva zavadil krídlom lastovičky. Netvrdím, že sa neobjaví pár násilníckych pasáží, no skôr na úrovni thrilleru, než hororu ako takého. Inak všetko dokonale vystihol užívateľ "Corpsegrinder ". Sám by som to nenapísal lepšie. Miestami neskutočne pomalé, až človek prepadne nude, samotná story sa rozmotáva v dvoch dejových líniách, no chvála bohu, nie je nijak zmätočne podaná, pričom v závere sa všetko krásne rozmotá. Za mňa priemer bez nadšenia, inak viac menej pre milovníkov doby, do ktorej je samotná príbeh zasadený ... ()

Galerie (59)

Zajímavosti (5)

  • Celosvětová premiéra proběhla 10. září 2016 na filmovém festivalu v Torontu. (animaxis)
  • Natáčení probíhalo od října do listopadu 2015 v Západním Yorkshire, Manchesteru a Deansgatu (Anglie). (animaxis)

Reklama

Reklama