Reklama

Reklama

VOD (1)

Pět let potom, co strašlivá, nevídaná síla většinu lidí přiměla k sebevraždě, se jedna z přeživších se dvěma dětmi odhodlává k zoufalému pokusu o útěk do bezpečí. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (761)

mzss1 

všechny recenze uživatele

[69%] BIRD BOX je takovým tím typem postapo filmů, které mám rád. Je to takový mix všeho možného, že to třeba připomene Tiché místo, TWD apod. Jasná kvalita tu je, zajímavý nápad, který byl v tomto snímku přiměřeně pojat a ve finále se bude trochu více rozvíjet, ale ne až do úplného vysvětlení celé zkázy lidstva, což mi nevadilo. Sebevraždící scénky byly přiměřeně a reálně krvavé. Co mi zde chybělo, tak trochu hlubší atmosféru a především nějaký ten větší náboj/tempo. Tohle má dvě hodiny délku a já myslel, že je to ještě delší. Prostě nějak se nepodařilo sladit tempo filmu s větším napětím a zaujetím co se týče postav. Jinak to kritizovat moc nemůžu. Určitě mě to bavilo. Ne tak, abych to musel nutně vidět opakovaně, jen tu prostě něco chybělo. Sandra Bullock to herecky zvládla výborně. Sakra, i vypadala o 10 až 15 let méně, než jí zde bylo. Ostatní herci už u mě tak výrazní nebyly, včetně Johna Malkoviche, kterého jsem zde sice rád viděl, ale moc mě zde neuchvátil. Film je tvořen 2 časovými liniemi. Minulost jak celá apokalypsa začala a přítomnost na člunu. Líbila se mi spíš ta minulost, ale ve finále i ta budoucí linie měla co do sebe, včetně zajímavého závěru, který mě teda moc nepřekvapil. Takže jo, dobrý film to určitě je, jen se to dost táhlo. A určitě bych to neudělal tak, abych to zkrátil o půl hodiny, jen to chtělo prostě jinak udělat, ale dost o tom. Kéž by vzniklo pokračování, docela bych to bral. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Odolávat těm ufonským invazím je čím dal tím těžší. Jednou abyste si qůli přežití vyřízli jazyk, teď radši vypíchli oči, tudíž počítám, že příště nebude moct chcípající lidstvo ty mimouše ani cítit, nebo si bude muset vrážet hřebíky do uší. V podstatě další parazitismus na praotci Wyndhamovi, v němž místo žahavé flóry či bystrosluchých predátorů tentokrát řádí kosmický psychovítr, nicméně jako pohyblivé obrázky je to vcelku hezky zdramatizované, atmosférické, mile to odsejpá, slušně nabalzamovaná předdůchodová Sandra má pořád krabici na ptáky a bez zardění ojíždí gerontofilní negry, kterým by z fleku mohla dělat čokomámu. Čili poměrně vkusné gestapo a zábavná hra na slepou bábu, které bych hlavně vytknul zase to močopudné ždímání emocí na tlpících loztomiloškých dětiškách. Takže bych příště prosil konečně nějaké mimořádně slizké, ohyzdné, nesympatické, otylé fuckany, a nejlépe na konci brutálně zkontumovat! ()

Reklama

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Sandra Bullock tyhle silné hrdiny(ky) umí dokonale. Prostě ženská co se hned ze všeho neposere a dokáže se vyhrabávat i ze zdánlivě neřešetilných šlamastyk. Malkovich zase umí skvěle zahrát tyhle hovada a Hollander zase narušené lidi. Casting tedy rozhodně na jedničku s hvězdičkou. Bird Box se bude pohybovat v mém osobním žebříčku velmi vysoko, protože tyhle tajemné a napínavé filmy já prostě můžu. Udělalo mi radost jak pro lidstvo významní můžou být malí ptáčci. Pro milovníky kina je to kacířská skutečnost, ale moc se mě líbí Netflixovská kamera. 80% ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Vynikající záležitost, kterých není dosud dost. :) Mám rád horory, v nichž je nebezpečí očím skryto a děsivost tak přichází vždy jako blesk z čistého nebe. Bird Box je napínavý počin, dobře zpracovaný, dokáže diváka vtáhnout a nepustit až do závěrečných titulků, což je už samo o sobě důvodem k vysokému hodnocení. Potěší i herecké obsazení, včetně Sandry Bullock, kde si však neodpustím hnidopišskou poznámku - vážně musí více než padesátiletá herečka, byť stále skvěle vypadající, hrát těhotnou ženu a následně maminu malých dětí? To nemáme mladé atraktivní herečky? ()

Asia_Power 

všechny recenze uživatele

Když mi Alík řekl, že se spolu podíváme na Bird box, což má být něco jako Tiché místo, akorát tentokrát se místo držení huby, zavíraj oči, mocně jsem protestovala, že jedna píčovina mi stačila a koukat nebudu ani za zlatý prase. Když mě po půlhodinové epické bitvě, kdy mé kung fu podlehlo jeho fyzické síle, připoutal k židli a zapnul film, alespoň jsem šťavnatě nadávala, dokud mi páskou nepřelepil hubu. Pak jsem byla nucená sledovat jak Sandra Bulldog s páskou přes oči bude určitě narážet do zdí, stromů a neustále padat na prdel v nelogický píčovině, aby si nad tím pak všichni v kruhu honili čuráky, jaký to bylo veledílo. Jenže ouha !! I já mám občas odhad na hovno a jelikož jsem měla víčka přilepený k čelu a musela tak opravdu koukat, zjistila jsem, že Bird box má všechno, co Tichý místo nemělo. Takže prima hereckej amsábl, atmošku, napětí, celkem i logiku v rámci možností a pecka příběh. Když skončil film a já byla odpoutána od židle, tak jsem musela uznat, že se Alík trefil a přešla mě i touha, zardousit ho ve spánku a místo toho jsem mu namasírovala záda. Holt prima překvápko dělá s rákoskou divy. A ten Trevante mě celkem baví, v Predátorovi byl jasně nejlepší postava a tady Bulldog a Malkovichovi zdatně kundoval. Takže neváhejte a mrkejte, pyči !! ()

Galerie (20)

Zajímavosti (15)

Související novinky

Seriál Bridgerton je největším hitem Netflixu

Seriál Bridgerton je největším hitem Netflixu

28.09.2021

Netflix zveřejnil kupu dat, díky kterým si teď celý svět může zase jednou udělat obrázek o tom, jak moc je vlastně streamovací služba úspěšná, a které seriály potažmo filmy patří k těm… (více)

Armáda mrtvých je na Netflixu obří hit

Armáda mrtvých je na Netflixu obří hit

29.05.2021

Nejspíš se to dalo čekat, v poslední době se to totiž daří všem větším filmům od Netflixu a jen to ukazuje, že marketingově má streamovací gigant vše dobře pohlídané. Každopádně zombie novinku… (více)

V pasti dostane španělský spin-off

V pasti dostane španělský spin-off

15.03.2021

Thriller Bird Box neboli V pasti od streamovací služby Netflix zaznamenal v roce 2018 ohromný úspěch. Snímek se Sandrou Bullock tak okamžitě dostal objednávku na sequel, jenž bude adaptací knižního… (více)

Netflix nabídne obsah zdarma

Netflix nabídne obsah zdarma

01.09.2020

Dva papežové, V pasti, první epizoda Stranger Things nebo komedie Vražda na jachtě – tyto a dalších několik titulů budou čerstvě na Netflixu dostupné všem lidem bez ohledu na to, jestli platí… (více)

Reklama

Reklama