Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Děj se točí okolo roznašeče pizzy Mookieho (Spike Lee), který si v převážně černošské čtvrti paradoxně našel práci u Italoameričana Sala (Danny Aiello). Celkem poklidný průběh všedních letních dní plný pohodové muziky a nezávazného klábosení začne zprvu sotva postřehnutelně, postupně však stále patrněji, narušovat jeden ze Salových synků - rasistický Pino (John Turturo). Vše neodvratně směřuje k nepříjemnému střetu dvou odlišných kultur. (Matty)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (185)

castor 

všechny recenze uživatele

Chtěli nějaký černochy na tu posranou zeď. Ale nedočkali se. Horko v ulicích, horké hlavy všude kolem. Americký černošský problém, který trvá stále a trvat bude i v dalších dekádách, prezentuje v nezávislých vodách režisér Spike Lee v širším kontextu. Někdy poutavě, někdy zatraceně utahaně. Zbytek je na divácích. ()

igi B. 

všechny recenze uživatele

Jojo, zůstaň černej negře a nekoukej se na ten film, dojebanej pro našince ubohým šašskosolvinským čudlárenským dabingem... . . . Tak díky ignorantští šmejdi z >veřejnosrádní< , dívám se (sice), ale trpím, to se prostě nedá, vnímat pražskočudlí snaživě procítěné debilní hýkání (občas se mmj. míjející s pohybem rtů a gesty dabovaných postav, o směšnosti dabingu davových scén ani nemluvě), namixované pak nějakým nýmandem snad v kuchyni, bez reálných ruchů, naprosto likvidující atmosféru filmu, odehrávajícím se v multietnické komunitě v Bedford-Stuywesant v Brooklynu a ne někde ve Stolici na Jižáku... °-[.. . . . Tak snad někdy na dvd s původní zvukovou stopou a titulky... - - - - - (Poprvé s natěšením očekáváno a s utrpením nahlédnuto a neposlouchatelno 11.2.2013 na >čudláckém sprostoru< , hodnocení s rezervou 843., nekomentář zde notně nasraný jako devětasedmdesátý - 11.2.2013) ()

Reklama

betelgeuse 

všechny recenze uživatele

Nejslavnější a zřejmě i nejlepší film Spikea Leeho. Odehrává se v Brooklynu, v místě, kde se střetává několik různých komunit (černá, italská, asijská atd.), a podává hodně působivý obraz jejich vzájemných předsudků a nenávisti (v nejlepší scéně filmu nechává Lee zástupce těhle komunit vyřvat svůj vztek přímo do kamery). Klasika navzdory tomu, že Lee svým černým bratrům trošku straní. ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Vynikajúci aj keď možno trochu pridlhý film. mám však problém s vyznením. Pochopil som správne, že černošský režisér obhajuje rasizmus voči svojim ľuďom? U mňa sa to podarilo. Najradšej by som celú tú štvrť vypálil, pretože mi prišlo že minimálne 3/4 toho gheta si zaslúži minimálne baseballkou po hlave a 20 rokov v chládku. Každopádne už od neho žiadny autorský film nechcem vidieť pretože ak sa mi dostane pod kožu budem v ďalším voľbách voliť minimálne NSDAP. 9/10 ()

GodComplex 

všechny recenze uživatele

Skvely nigga snimek. Ac tohle tema a nigga kulturu nijak nezeru, tak na tohle se koukalo a poslouchalo velmi prijemne. Vyborna hudba a pouzite songy, misty az videoklipova stylizace, hluboky obsah, praziva atmosfera a prostredi Brooklynu. Cumim cumim, ze tak skvely film natocil ten noumovite vzhlizejici mlady nigga v hlavni roli. Bezpochyby kultovni kousek pro vsechny niggas. 8/10 ()

Galerie (53)

Zajímavosti (33)

  • V roce 2007 označil Americký filmový institut tento film za 96. nejlepší film všech dob. (CliffLee)
  • Ve scéně, kdy se Sal (Danny Aiello) a Buggin Out (Giancarlo Esposito) hádají ohledně obrázků na zdi, že tam visí jen samí Italo-Američané a žádní Afro-Američané, jde o ironii, protože Giancarlo Esposito je napůl Italo-Američan. (CliffLee)

Reklama

Reklama