Reklama

Reklama

Epizody(5)

Obsahy(1)

Připravte se na čistou pravdu o britské smetánce. Tato minisérie sleduje Patricka Melroseho od jeho privilegovaného, ale hluboce traumatického dětství, přes těžkou závislost na návykových látkách v mládí, až po konečné zotavení. Minisérie Patrick Melrose, natočená na motivy uznávané románové řady spisovatele Edwarda St. Aubyna, se škodolibě naváží do britské smetánky, zatímco zachycuje děsivou životní pouť titulního hrdiny z jeho hluboce traumatického dětství přes závislost na návykových látkách v dospělosti až po konečné zotavení a spásu. Benedict Cumberbatch (Sherlock) hraje Patricka Melroseho, aristokratického a nehorázně zábavného playboye snažícího se ze všech sil překonat újmu, kterou mu způsobili jeho násilnický otec i matka, jež otcově chování mlčky přihlížela. Děj ryzí televizní ságy, která je vtipná i napínavá zároveň, se dramaticky překlenuje z jižní Francie šedesátých let minulého století přes zhýralé osmdesátky v New Yorku až po počátek třetího tisíciletí v decentní Británii. Každému z pěti románů je v seriálu věnována jedna hodina, přičemž každá z epizod vypráví o několika složitých a náročných dnech v Patrickově životě. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (124)

Fr 

všechny recenze uživatele

„BÝT PŘI SMYSLECH JE HOTOVÁ NOČNÍ MŮRA. MŮJ NITERNÝ ŽIVOT JE NEKONEČNÁ SMYČKA SŤATÝCH HLAV A PSŮ RVOUCÍCH SE O JÁTRA, KTERÁ BYCH RÁD ZPÁTKY. ZAPOMENUTÍ BY BYLO BÁJEČNÉ, NETRPĚT TAK HRŮZOU Z NĚJ…“ /// Feťáckej sráč Patrick Melrose a jeho život, kterej sledovat je hnus. Sice zde je prostor pro úsměv, ale ten pramení ze sarkasmu a …. prostě to třeba ani není k smíchu. Feťácký eskapády přerušujou momenty z dětství, což je drama jako prase, vysvětlující téměř vše. Že Benedict exceluje je jasný. Navíc s ním tady drží krok víc lidí, ten hnusáckej nejvíc Hugo Weaving. Snobští aristokrati, který budete zaručeně nenávidět. Na rozdíl od Patricka, kterýho možná budete i litovat. Hnusná ukázka života! Nebo jen ukázka hnusnýho života?... Každopádně - cítíte li potřebu dostat se mezi smetánku, nebo jste mistři světa v rodinný sebedestrukci – seriál pro vás! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Knihy Never Mind (1992); Bad News (1992); Some Hope (1994); Mother's Milk (2005); At Last (2012), který napsal Edward St Aubyn, neznám. 2.) Věřím, že „třída“ mluví za vše. 3.) Thx za titule “98765 a need4seed“. /// PŘÍBĚH ***** HUMOR * AKCE ne NAPĚTÍ ** ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Velmi příjemně mě tvůrci tohoto seriálu překvapili. První epizoda mě sice lehce zmátla, protože jsem se nečekaně často smál, což jsem u dramatu nečekal, další díly mě velmi rychle vrátily do obrazu. Patrick Melrose je výborné drama s dusivou atmosférou, snobským chováním a výbornými hereckými výkony (Benedict Cumberbatch, Hugo Weaving, J. J. Leigh, Holliday Grainger), které jsem si fakt užil. Uvítal bych víc takových projektů. ()

Reklama

Tosi 

všechny recenze uživatele

Velkolepý part pro Cumberbatche, jehož role privilegovaného alkoholika s drogovou závislostí, mně alespoň v prvním díle připoměla Trainspotting v plné parádě. Ovšem další díly vysvětlily, že pod povrchem to byl stále malý, zneužívaný kluk, se zoufalou a zmatenou snahou dát svůj život do pořádku. Nebýt zdrženlivého třetího i čtvrtého dílu, hodnotil bych zlatem. ()

KevSpa 

všechny recenze uživatele

Vynikající minisérie, které samozřejmě herecky vévodí Benedict Cumberbatch. Přesto, že se tu řeší těžká témata, jako je závislost, sexuální obtěžování rodičem a rozpad rodiny, potažmo člověka, dokáže seriál zároveň pobavit. Jedinou vadou na kráse je pro mě to, že jde o tak krátký seriál. Než se stačíme s postavami více sžít, už je konec. ()

Yoda sama 

všechny recenze uživatele

Intenztívna miniséria, ktorej bez akéhokoľvek argumentu a právom kraľuje Ben vo svojej najlepšej roli zatiaľ (sorry, Sherlock). Prvá epizóda je dvojsečná zbraň. Tá preštylizovaná jazda navnadí diváka na niečo, čo sa naozaj ďalšie epizódy neopakuje a niekoho môže tá náhla zmena tempa a rozprávania odradiť. Kto však vytrvá, pochopí, že úlohou prvej epizódy nie je zabaviť, ale vyvolať otázky, ktorých nepríjemné odpovede rezonujú nielen v Patrickovej minulosti, ale aj v jeho zničenej prítomnosti a budúcnosti a teda aj v nasledujúcich štyroch temnejších, smutnejších a zovretejších dieloch. A či už sa v nich preberajú motívy lásky, rodiny, depresie, alkoholizmu či osamelosti, všetko dokáže zahrať na správnu strunu. Zvyšok hercov zdatne sekunduje (samozrejme, že neexistuje nikto iný, kto by mohol zahrať démonického otca lepšie, než Hugo) a z formálneho hľadiska funguje všetko bezchybne či už kompozíciou záberov, roztrasenou "opitou" kamerou alebo dobovou vyčančanosťou aristokratických bytov, hotelov a letných sídel patriacich odporným snobom. ()

Galerie (73)

Zajímavosti (4)

  • V roce 2014 Benedict Cumberbatch řekl v jednom rozhovoru, že by si rád zahrál literární postavu Patricka Melrose. Za pár let se mu to podařilo. (tedvidek94)

Související novinky

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2018

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD.cz tradičně sestavili trojku nej filmů a seriálů, uvedených do distribuce nebo na filmových festivalech v uplynulém roce. S pěti hlasy jednoznačně vyhrávají mezi filmy… (více)

Reklama

Reklama