Reklama

Reklama

Epizody(5)

Obsahy(1)

Připravte se na čistou pravdu o britské smetánce. Tato minisérie sleduje Patricka Melroseho od jeho privilegovaného, ale hluboce traumatického dětství, přes těžkou závislost na návykových látkách v mládí, až po konečné zotavení. Minisérie Patrick Melrose, natočená na motivy uznávané románové řady spisovatele Edwarda St. Aubyna, se škodolibě naváží do britské smetánky, zatímco zachycuje děsivou životní pouť titulního hrdiny z jeho hluboce traumatického dětství přes závislost na návykových látkách v dospělosti až po konečné zotavení a spásu. Benedict Cumberbatch (Sherlock) hraje Patricka Melroseho, aristokratického a nehorázně zábavného playboye snažícího se ze všech sil překonat újmu, kterou mu způsobili jeho násilnický otec i matka, jež otcově chování mlčky přihlížela. Děj ryzí televizní ságy, která je vtipná i napínavá zároveň, se dramaticky překlenuje z jižní Francie šedesátých let minulého století přes zhýralé osmdesátky v New Yorku až po počátek třetího tisíciletí v decentní Británii. Každému z pěti románů je v seriálu věnována jedna hodina, přičemž každá z epizod vypráví o několika složitých a náročných dnech v Patrickově životě. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (124)

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Patrick Melrose je jeden velký chodící problém. Ubližuje sobě, ubližuje všem okolo a my se postupně dozvídáme, proč. Ne, že by se to nedalo tušit už od začátku. Přestože můžeme mít soucit, nejde mít pochopení, když se zloba obrací na další generaci nevinných. Patrick je prostě sobecký hajzl, byť zlomený, a příběh vyprávěný v časových skocích je podaný výhradně z jeho pohledu. Proto bez pointy mizí některé vedlejší motivy, což ve mě zanechalo neuspokojenou nedořečenost. ____ Cumberbatch hraje fyzicky do zničení, ale jeho osudy mě příliš nezasáhly, protože on před problémy uniká. Neřeší je, způsobuje další a nezdá se - s výjimkou jeho vlastního syna - že by se nad tím jen zamyslel. SHRNUTÍ: Boj s démony není jediná vyhraná bitva, ale spousta prohraných. ()

666Carnage 

všechny recenze uživatele

První díl jsem koukal jak tydýt když si Benedict Cumberbatch (Dr. Strange, Sherlock Holmes) šlehá heroin, šňupe a bere X drog najednou. Ten díl mě nějak uchvátil a na to, že se zde řeší závislost a smrt je to dost vtipné. Další díly už se točí okolo jiných věcí což je trošku škoda ale určitě jsou taky zajímavé. Hugo Weaving zde hraje jeho otce a je to nevšední humorista a dost zvrhlej týpek. Tohle je jedna velká jízda Benedicta Cumberbatche a těch pět dílů uteklo dost rychle. Každý díl je něčím jedinečný a zajímavý. Určitě doporučuji toto drama o anglické smetánce, která nemá občas zábrany v ničem. Tedy jak kdo. A musím říct, že jsem se smál opravdu jen v tom prvním díle pak už mi nějak do smíchu nebylo a atmosféra zhoustla.Ale po těch všech seriálech co všude běží je to příjemná změna. 80% ()

Reklama

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Benedict Cumberbatch rozhodně podal nejlepší výkon své kariéry (a to říkám jako jeho opravdu velký fanoušek) a tu EMMY má doufejme jistou, protože letos by muselo jít o něco nesmírně výjimečného a nečekaného, aby byl jeho výkon překonán. Když ale budu hodnotit Patricka Melrose jako celek, musím říct, že to bylo opradu hodně natahované a občas se tempo doslova vleklo, zejména pak mluvím o třetím a čtvrtém díle, které celému seriálu pokazily reputaci, protože zbývající tři díly, tedy první, druhý a pátý, ač pomalé, byly naprosto špičkové a dokonalé a neskutečně mě bavily. Na tomto místě musím rozhodně zmínit ďábelského Huga Weavinga, který si veškerý svůj prostor totálně krade pro sebe a Cumberbatch má jediné štěstí v tom, že jeho tatík má pouze vedlejší úlohu. Patrick Melrose řeší závažná témata, ale britsky elegantně a místy i hodně černohumorně, každý díl je pak jak atmosférou, tak vyzněním naprosto jiný a jde vlastně o pět krátkých filmů, z nichž každý je natočený úplně jiným stylem a jedinečně (něco jako Vetřelecká série a údajně i Mission Imposible). A taky to dělá reklamu na drogy, o kterejch jsem v životě neslyšel. Ten chlap se totiž dopoval fakt úplně vším, možným i nemožným, a hezky pěkně najednou. Druhý díl je rozhodně nejlepší, ačkoliv právě v něm je Cumberbatch asi třicet vteřin. Uhrančivá two man show Benedicta a Huga rozhodně stojí za to. Jen bacha na to tempo. 80%. ()

Michelle75 

všechny recenze uživatele

První díl je jedna obří, neskutečná jízda.Benedict získal můj obdiv, tohle je podle mě hodně složité zahrát. Navíc on si hraje i s hlasem, o to více zaujme. Další čtyři díly se vezou v trošku pomalejším a jiném duchu. Ale každý je o nečem jiném a uvidíme zdali se kruh událostí uzavře. Kdybych to měla shodnotit jednou větou, tak tohle byla jedna velká psycho síla. ()

octopuska 

všechny recenze uživatele

Tohle je pecka, ač Cumberbatch není zrovna můj oblíbenec, tady je dokonalej. Ty jeho feťácký excesy jsem mu žrala aji s navijákem. Občas to vypadalo, že se neovládne a sešňupe i titulky. A vůbec se mu nedivím, kdybych měla takové rodiče. Jsem na tom stejně. Není vždycky výhra narodit se do bohaté, prominentní rodiny. Zvrácenost tady jen kvetla. Otec se trumfoval na střídačku s matkou a chudák Patrick, není se co divit, že si málem zlikvidoval nosní přepážku. Je to skvěle natočeno, výborně vystižená psychologická hloubka postav. Opět ukázka toho, jak může být konverzační drama, dobře uchopené, napínavé a zábavné. Pět dílů ideálně stačilo k zmapování Patrickova krkolomného života, který se mu nakonec podařilo ustát. ()

Galerie (73)

Zajímavosti (4)

  • Mladý Patrick Melrose, kterého hraje Sebastian Maltz, má tmavě hnědé oči. Dospělý Patrick má však modro-zelené oči. (tedvidek94)
  • V roce 2014 Benedict Cumberbatch řekl v jednom rozhovoru, že by si rád zahrál literární postavu Patricka Melrose. Za pár let se mu to podařilo. (tedvidek94)

Související novinky

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2018

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD.cz tradičně sestavili trojku nej filmů a seriálů, uvedených do distribuce nebo na filmových festivalech v uplynulém roce. S pěti hlasy jednoznačně vyhrávají mezi filmy… (více)

Reklama

Reklama