Reklama

Reklama

Lovingovi

  • Česko Loving (festivalový název) (více)
Trailer 1

Richard Loving, zedník z Virginie, se zamiluje do půvabné Mildred. Žádné drama by se asi nekonalo, kdyby on nebyl bílý, ona černá a nebylo to ve Virginii koncem 50. let minulého století. Když Mildred otěhotní, rozhodnou se milenci vzít, ve Virginii ale nejsou sňatky lidí různých ras povoleny, a tak se odjedou vzít do Washingtonu D.C. Když se vrátí, jsou zatčeni a dozvídají se, že jejich oddací list ve Virginii neplatí. Jsou odsouzeni k jednomu roku vězení, soudce je ale podmínečně propustí s tím, že se nesmějí do Virginie nejméně pětadvacet let vrátit. Lovingovi se odstěhují do Washingtonu. Tajně přijedou zpátky, aby Mildred mohla porodit doma, ale jsou znovu zatčeni a opět propuštěni… (TV Nova)

(více)

Videa (9)

Trailer 1

Recenze (57)

claudel 

všechny recenze uživatele

Velmi nenápadný snímek, stejně jako byla nenápadná i oscarová nominace Ruth Neggy. O to větší pozornost by si Loving zasloužila. Zdá se až neuvěřitelné v dnešní liberální společnosti, že ještě v nedávné historii byli lidé na západní polokouli trestáni pouze za to, že se zamilovali. Joela Edgertona jsem téměř nepoznal, ale spolu s Ruth Negga velmi přesvědčivě ztvárnili pár obyčejných lidí, kteří nikomu neublížili a přesto bylo dlouho ubližováno jim samotným. Mám jedinou výtku - ačkoli mi to obecně nevadí, snímek byl až příliš natažený a rozvleklý, určitě by mu neuškodilo menší prostříhání. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Jeden z "nejpomalejších" filmů, které jsem kdy viděl, v němž navíc z jakéhosi důvodu není příliš místa pro jakékoli okázalejší herecké výkony; ni bouřlivé emoce či vyhrocené dramatické scény, a přesto - anebo naopak právě díky onomu minimalizování všech umocňujících elementů - se jedná o nesmírně vtahující příběh. ()

Reklama

Rosaviva 

všechny recenze uživatele

Zatím neviděné téma, rasismus zase s trošku jiného úhlu. Nebylo to špatné, jen mi moc nesedlo obsazení (hlavně Joel) a nemohla jsem si pomoct, občas jsem musela kroutit hlavou nad naivitou hlavních postav a nechápala jsem vůbec proč někdy reagují tak jako reagují. Taky mi bylo krapet nejasné, kde teda v druhé polovině filmu bydleli, měla jsem za to, že se vrátili do Virginie, ale pak mi přišlo, že ne? Občas mi to přišlo zbytečně zmatečné. 4* ()

silentname 

všechny recenze uživatele

"Loving" je pre mňa veľmi príjemný film zo života, ktorý chce povedať, že na lásku a manželstvo má právo každý. A farba pleti by v tomto smere nemala byť problémom. A musím povedať, že to zvláda film veľmi dobre. Celkom príbehu verím a Joel Edgerton s Ruth Negga sú obaja vynikajúci. A dávajú tomu presne tú správnu charizmu a toho ducha, ktorý ten film potrebuje. Verím obom, že sú to skutočne postavy a nielen herci, ktoré to musia zahrať presvedčivo. Možno mi trošku občas vadí to pomalé tempo a možno aj fakt, že viac by som chcel vidieť aj z toho súdneho procesu, ale to nie je smer, na ktorý sa film chce neajko výrazne sústrediť. Skôr to chce ukázať ich spoločnú lásku, ktorá z filmu skutočne veľmi dobre plynie. "Loving" ma dostalo svojou atmosférou a veľmi dobrými výkonmi, ktoré stoja za to, aby si človek tento film pozrel. Viem si predstaviť, že to nesadne úplne každému, lebo to mohlo mať trošku viac dynamiky, ale ak sa človek cez to dostane, tak reálne sa ocitne v skutočne dobrom filme. Ja si myslím, že stojí za to vidieť. Hodnotenie: B ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Loving nějak zvlášť nevybočuje z řady filmů s podobným ožehavým tématem, avšak něčím se přeci jen pochlubit může. Tím co tento film dělá výjimečným, jsou herecké výkony ústřední dvojice Joela Edgertona a Ruth Neggy, kteří film povznáší do realistické a emočně vyzrálé roviny. Bohužel, tím výčet všech pozitiv filmu končí, jelikož Loving má na můj vkus až moc dlouhou stopáž a některé vážně zbytečné a nudné scény. Nicméně jako náhled do časů, kdy barva pleti rozhodovala o všem, funguje snímek Loving dokonale. PS: Malá role fotografa magazínu Life s mimikrami Michaela Shannona velmi potěšila! „I know we have some enemies. But we have some friends, too.“ ()

Galerie (32)

Zajímavosti (2)

  • Rovnako ako dej filmu, aj jeho natáčanie prebiehalo v americkom štáte Virgínia. (Real Tom Hardy)

Reklama

Reklama