Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Colin (Daveed Diggs) musí zvládnout poslední tři dny zkušební doby v podmínce, aby získal šanci na nový život. Se svým problematickým kamarádem Milesem (Rafael Casal) pracuje jako stěhovák. Najednou musí čelit události, která ohrožuje jeho cestu k nápravě. Současně měnící se okolní sociální prostředí odhaluje rasové a třídní rozdíly mezi ním a Milesem. (ČSFD)

(více)

Videa (6)

Trailer

Recenze (19)

UhLee 

všechny recenze uživatele

(7/10). Velmi milé a solidní překvapení, které jsem opravdu nečekal. Film není nabitý hereckými esy, přesto mě film naprosto pohltil a já jsem pak už jenom hltal každé slovo herců a soucítil s nepřízní osudu, kdy se pořád musíte ohlížet přes rameno. Rapovací pasáže byly originálním zpestřením a dodával filmu takový Oaklandský feeling. ()

Muel 

všechny recenze uživatele

| Summit Entertainment | Slabšia, nová pseudoverzia Do the Right Thing. A dobrá. Hlavné postavy sú dostatočne zaujímavé, aby im divák fandil a porozumel ich nemorálnym rozhodnutiam, ktoré počas filmu urobia hneď niekoľkokrát. Veľmi prirodzene natočené, psychologicky vystavené a nakoniec aj veľmi nervydrásajúce. Ale je tu pár momentov, ktoré zaostávajú v plynulom vedení filmu, nadpriemerný zážitok ale zachránila záverečná konfrontácia s policajtom. Estrada má na to stať sa dobrým rejžom. Viac TU. | Hodnotenie: 7/10 | ()

Reklama

Arsenal83 odpad!

všechny recenze uživatele

Film má prinášať posolstvo a ťažké témy ako rasizmus, vernosť, násilia a podobných námetov, ktoré zaručene budú na divákov účinkovať, navyše s ľahkou dávkou humoru. Napriek tomu, že sa Blindspotting tu dostane určite do vysokých čísel, pre mňa bol dosť neznesiteľný. Všetky tam hrajúce postavy sú nesympatické. Hlavný hrdina, jeho kamoš, priateľka, všetci konajú až nepríjemne emočne. Dlho sa nič nedeje a potom scénka, kde sa kričí alebo plače. Takto sa to strieda celý film. Vadilo mi to. ()

Forsberg11 

všechny recenze uživatele

Bohužiaľ, tento film pôsobí atraktívne len navonok. Je to ako päť hviezdičková ženská s povysávaným mozgom. Pozerá sa na to dobre, ale nebaví vás to... Námet je v pohode, dvaja kamoši z predmestia Oaklandu (jedného z najnebezpečnejsích miest v USA) bojujú o svoje prežitie v tejto džungli. Ale herecky mi sadol len white guy. Daveed Diggs sa mi tam absolútne nehodil. Nebol vôbec zaujímavý a herecky ma vôbec nepresvedčil. Našlo sa niekoľko scén, ktoré som si dobre vychutnal a ktorých mohlo byť rozhodne viac (zbraň s deckom, bitka na párty, zastrelenie černocha). Blindspotting sa však namiesto toho až priveľmi zaberá filozofovaním, ktoré ja veľmi rád, ale v tomto prípade to bolo veľmi trápne a zbytočné. Vo finále môžem povedať, že ma tento film nasral a sklamal, pretože prvá pol hodinka vyzerala reálne na silné 4*. Potom to išlo z kopca... 35 %!! ()

solisoli 

všechny recenze uživatele

Totálna hovadina s bez zubím dejom, ako sa majú bieli strkať do zadku čiernym a čierni strkať do zadku bielym. Celý príbeh bol len o slepej harmónii voči rasovej neznášanlivosti spodnej spoločenskej vrstve s plochou réžiou a scenárom. Ani jeden moment nevniesol do deju niečo čo by bol slušný nápad a máličko zaujal. K tomu priblblé mátohy, ktoré ako jalové herecké kreatúry dotvárali sugestívne despotické klišé s premrštenou scénickou blbosťou až bolo zle na to pozerať. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (1)

  • Film je výraznou poctou městu Oakland, kde se odehrává. [Zdroj: měsíčník Cinema 6/2018] (ČSFD)

Reklama

Reklama