Reklama

Reklama

VOD (1)

Recenze (22)

Rockerman 

všechny recenze uživatele

Vtipný a svižný polodokument o zrodu jednoho amerického fenoménu. Sice dobré polovině vtipů a narážek jsem nerozuměl, protože neznám tak dobře americké prostředí, i tak je toho k pobavení dost. Kalsická ukázka, že slávu a peníze ne každý unese. Chlast, koks a deprese může i úspěšného člověka dohnat k tragickým koncům. Bonus pro mne - Emmy "Fiona" Rossum! Moc hezká! ()

Hollohlaway 

všechny recenze uživatele

Tu bizarnost, chrlení vtipů a nápadů, nenásilnou čtvrtou stěnu, atmosféru sedmdesátek a cestu do zákulisí začátků Saturday Night Live, National Lampoons a tak nějak základů tohohle typu humoru, to musím ocenit. Film je plný známých jmen, ale ne tváří, což je celkem zábavné, pozorovat jak by asi vypadal mladý Chevy Chase, nebo Ivan Reitman. Casting je velice přesný a nápaditý. Em Rossum potěšila. Jinak se jedná o tak rozháranou formu vyprávění a chrlení gagů, že to určitě každému nesedne. ()

Reklama

lukasch 

všechny recenze uživatele

Pro mě spíš poučný film. O historii National Lampoon jsem nic nevěděl až na to, že to bylo uvedeno u originálních názvů těch různých Prázdnin s Chevym Chasem. Po zpětném dostudování wiki a dalších článků to ale vypadá, že film se dost věrně drží skutečnosti. Kdo chce vidět počátky americké komediální revoluce, která proslavila Murrayho, Chase, Belushiho a dala vzniknout i Saturday Night Live, neměl by si A Futile and Stupid Gesture nechat ujít. BTW: Že skoro padesátník Will Forte hraje mladého studenta Harvardu je ve filmu velmi vtipně vysvětleno. :) ()

Fifer 

všechny recenze uživatele

Jako film o historii National Lampoon poučné. Například jsem vůbec netušil, že pánové vydali parodii Bored of the Rings. Má to jen drobnou vadu, gagy a vtipy samotného snímku nejsou tak vtipné, jak původní Lampoon. Jo, a mladí herci těžko mohou suplovat skutečné legendy (Chase, Murray, Belushi). Přesto příjemné. ()

Raziel_cz 

všechny recenze uživatele

Tragický příběh zakladatelů National Lampoon, zabalený do energické komedie, plné barev, divných lidí, kokainu a prolomených čtvrtých zdí. A Joela McHalea hrajícího Chevyho Chase. Nic, co by vám na delší dobu utkvělo v hlavě, ale budete se smát, možná budete i plakat a nakonec vás to zahřeje u srdce. Z produkce Netflixu rozhodně solidní začátek roku. ()

Galerie (2)

Zajímavosti (2)

  • Celosvětová premiéra proběhla 24. ledna 2018 na filmovém festivalu Sundance v Utahu (USA). (BMW12)
  • Po závěrečných titulcích následuje ještě jedna scéna. (griph)

Reklama

Reklama