Reklama

Reklama

Pátrání

  • USA Searching (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Když Davidovi Kimovi (John Cho) zmizí šestnáctiletá dcera, policie se pouští do vyšetřování. O 37 hodin později ale nemá žádnou stopu a David se rozhodne prohledat jediné místo, kam se ještě nikdo nepodíval: její laptop. V supermoderním thrilleru, jehož vyprávění se odvíjí prostřednictvím zařízení, která používáme ke každodenní komunikaci, musí David nalézt digitální stopy jeho dcery dřív, než nadobro zmizí. (Bontonfilm)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (460)

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Na Searching kouknu klidně a ráda ještě několikrát. A to hned z několika důvodů. Prvním z nich je originální zpracování, které sebou nese překvapivě také velké emoce. Vidíte pouze obrazovku počítače, slyšíte pouze zvuky vycházející z člověka, který do počítače kouká, a přesto přesně dokážete chápat, jak se cítit. Na jednu stranu to až děsivě vystihuje dnešní dobu, na druhou stranu je to geniální. To, jak tvůrci vymysleli finálně mě nadchlo o něco méně, proto ta hvězdička dolu. Stejně si ale myslím, že se jedná o jeden z nejdůležitějších filmů loňského roku. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Zajímavý, pro mě neokoukaný koncept. Chápu, že to není průkopník, ale zatím jsem neměl čest, takže samotný nápad na mě zapůsobil víc, než by si pravděpodobně zasloužil. Odrazovala mě protivně melodramatická hudba, která jako by vypadla z východoasijských snímků, kde se běžně mísí nasládlý sentiment s brutálním estetizovaným násilím. Mnohem víc mi ale vadila nedotaženost scénáře, který až příliš spoléhá na formu a neřeší oslí můstky a podivuhodné zkraty (opravdu by takhle pracovala policie?). Ani doslovnost a typicky studiový konec ve mě nevzbudily nadšení. Konečně - filmu nepřidává to, že filmařsky ztrácí především ve druhé půli, místo aby efektní vyvrcholení dalo zapomenout slabším chvilkám na začátku. Přes všechno předchozí skuhrání si ale Pátrání si tři hvězdičky spolehlivě obhájí. Celkový dojem: 60 %. ()

Reklama

Kothy 

všechny recenze uživatele

Po nepříliš velkém úspěchu filmu Odebrat z přátel a dalších podobných přichází i tento film, který sledujeme pouze skrz monitor/mobil, TV apod. Docela zajímavé je natočit tento film s detektivním námětem. Mladá dívka Margot se ztratí. Její otec a celé město ji začne hledat. Když už případ nikam nevede, objeví se nové okolnosti. Nakonec vše nabere nečekané obrátky a pravda se ukáže. Tento typ filmování je rozhodně zajímavý. Třeba jich bude víc. "Cos udělal s mojí dcerou?!" ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Originalna forma, ked sa cely film odohrava akoze na pracovnej ploche PC, v ramci ktorej je podany funkcny a celkom napinavy detektivny pribeh. Lenze mne tieto experimenty nesedia rovnako ako napriklad found footage filmy. Nemal som pocit, ze sledujem film, ale skôr, ze jak nejaky voyer sledujem komunikaciu cudzieho cloveka. To ma cely cas vyrusovalo od toho, aby ma pribeh dokazal pohltit. Ale to je môj problem a na ostatnych najskôr vdaka tejto forme bude film pôsobit intenzivnejsie. 6/10. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Prvá tretina filmu ma veľmi nebavila, možno na mňa až príliš počítačovo ladený look mi trochu prekážal. Postupne sa to však začína zamotávať a môj pocit z filmu sa postupne zlepšoval. Záverečné odhalenie bolo dosť nečakané, pretože nám scenáristi podhodili zopár falošných záchytných bodov. Hlavne záver ma prinútil pridať štvrtú hviezdu. Nakoniec celkom fajn, netradične pojatý film, ktorý ulahodí najmä mladým, ktorý nevedia bez monitora a internetu žiť. 80%. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (52)

  • Tvorcovia sa uistili, že každý operačný systém, webová stránka, program a aplikácia zobrazené v scéne sú vizuálne presné pre daný čas/rok, v ktorom sa scéna odohráva. (Pat.Ko)
  • Vo filme pracuje David Kim (John Cho) v spoločnosti s názvom AppEnsure, Inc. AppEnsure je skutočná spoločnosť, ktorú spoluzakladal otec režiséra Aneesh Chagantyho, Sri Chaganty, ktorý je v nej CTO (technický riaditeľ). Matka Aneesha, Subha Chaganty, tam tiež pracuje ako riaditeľka pre prevádzku na diaľku. (Pat.Ko)

Související novinky

Režisér Wanted chystá vertikální blockbuster

Režisér Wanted chystá vertikální blockbuster

14.02.2020

Pokud jste si právě přečetli nadpis novinky a netušíte, co si pod pojmem vertikální blockbuster představit, pak nemějte strach, to zatím totiž nikdo. Režisér a producent Timur Bekmambetov (Wanted,… (více)

Reklama

Reklama