Reklama

Reklama

Ve strhujícím thrilleru režiséra filmu Na život a na smrt hraje Mark Wahlberg agenta elitní jednotky CIA Jamese Silvu. S pomocí špičového supertajného týmu musí Silva dopravit „zásilku“ (Iko Uwais), která disponuje životně důležitými informacemi, na leteckou základnu dřív, než dorazí nepřítel. (Magic Box)

Videa (15)

Trailer 10

Recenze (264)

ben666 

všechny recenze uživatele

Super. První půlka je sice ukecaná ( hlavní zásluhu na tom má rozhodně Wahlberg , takhle ukecanýho jsem ho v žádným filmu ještě neviděl) , ale ve druhé půlce se to změní v akční orgie a nepoleví až do konce, i Iko Uwais předveld něco ze svých dovedností a konečné rozzuzlení mě taky překvapilo , takže za mě spokojenost. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Slušnej Rkovej akčňák, ale víc nic. Spolupráce Berg, Wahlberg už je osvědčená a když přidali ještě toho ťamanskýho kopálistu, tak jsem si říkal, že tohle nemůže dopadnout špatně. Bohužel díky krátké stopáži a dost ukecané a dějově zmatené první polovině příběh ani postavy příliš nezaujmou. A tak nezbývá než se soustředit na akci. Uwaisova exhibice na ošetřovně je určitě výborná jenom škoda, že zbytečně moc prostříhaná. To platí i pro přestřelky kde se rovněž stříhá víc, než je záhodno. Jinak v druhý polovině se rozjede obstojný akční inferno a tempo nepovolí až do konce který je celkem překvapivý. Solidní řemeslo, ale čekal jsem o trochu víc.60% ()

Reklama

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Asi jsem od spolupráce Wahlberg - Berg čekal ještě o něco vydařenější snímek, i tak ale Mile 22 potěšila v mnoha ohledech, zejména pak fakt, že se tvůrci odhodlali na pořádně krvavé drama s ratingem R (což se dnes u akčních filmů moc často nevídá, neboť většina si bere za cílovou skupinu rodiny s dětmi). Překvapilo mě to, potěšilo mě to, ale uměl bych si představit, že by takových momentů mohlo být ve filmu více. Nebo méně chaotických. A to jsme se dostali k jednomu zásadnímu problému, kvůli kterému se film nikdy mezi špičku nevyšvihne. STŘIH. Teda nevím, koho to najali na střih, ale ten člověk to přehnal. Chvílemi to vypadalo, že z dění na obrazovce dostanu asi epileptický záchvat. Nechápu, že při scénách s Uwaisem proběhlo tak obrovské množství střihů, tam to nebylo ani potřeba. I přestřelky nepůsobily kontinuálně, divák se často ztrácel, kdo je padouch a kdo ten správný. Jinak příběh mě potěšil, závěrečný plot twist jsem neodhadl. Určitě někomu mohl přijít vynucený, ale já to ocenil. A Wahlberg zahrál náhodou dobře. Za mě dávám 74 % ()

Makky 

všechny recenze uživatele

Veď ten Berg nemá všetky filmy tak sprasené, tak prečo tento? Akčný snímok by mal pobaviť, tento ma však skôr vyčerpal. Skutočne ma nebaví sledovať polku filmu skrz zábery z dronu / statické interiérové kamery / displeje alebo monitory. Zvyšok je zasa chaoticky zostrihaný miš-maš, kde diváka vlastne ani nezaujíma, kto, kde a prečo. Cohanka potešila oko, Uwais akciou, ale to je všetko. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Když Péťa na chvíli přestane pateticky cákat na americkou vlajku při honění si nad nezahlušitelnými ztepilými fešáky ze všech těch sýlů, forsů a renžrů a pustí se místo těch kýčovitých sraček pro otylé pojídače horkých psů do nekompromisního honění agenta s triplem, dokáže uplácat fuckt kulantní a neseroucí se akčňák, který si místy nezadá s fantastickými Auvajsovými Rejdy. Ostatně samotný gumový Auvajs se tohohle také zúčastnil, opět bolí a kope jak zdivočelý cigoš kabelové rýhy pro Telekom. Svižné od první minuty, mile brutální a navíc tentokrát ty speciální jednotkáře kolem jako vždy koženě přehrávajícího Márkyho Márka masivně decimuje kdejaká pouliční soldateska čmoudů z jakartských slumů, což rozkošně korunuje pro Holý úd nezvyklý heavyend. Takže jakožto zdejší expert na zamindrákované panice doporučuji nedat na tu hrstku zpomalených homokrejčích, co u toho nestíhali těkat očima, a šup s tím do červených čísel. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (9)

  • 5. února 2018 se během natáčení v Kolumbii objevil i kolumbijský prezident Juan Manuel Santos. Režisér Peter Berg mu dokonce nabídl, jestli s ním nenatočí jednu akční scénu. (ČSFD)

Reklama

Reklama