Reklama

Reklama

Mission: Impossible - Fallout

  • USA Mission: Impossible - Fallout (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

Ethan Hunt si vždycky vybíral nesplnitelné mise. Pokaždé v nich uspěl, okolnostem navzdory. Na začátku tohoto příběhu však čelí úplně nové situaci. Něco se pokazilo, past nesklapla a vinou jeho selhání se ocitnou ve smrtelném ohrožení vybraná světová velkoměsta. Ethan je přesvědčen, že pouze on se svým týmem dokáže tragickou chybu napravit. Je však sám, kdo si to myslí. Do hry vstupují další hráči, kteří mu možná pomáhají, ale možná také sledují své vlastní zájmy, které jsou v rozporu s těmi Ethanovými. Rozdělení na kladné a záporné hrdiny nebude tentokrát vůbec jednoduché. V pozadí navíc čím dál rychleji utíká čas vstříc momentu, který dramaticky změní mapu světa. (Cinemart)

(více)

Videa (32)

Trailer 3

Recenze (907)

tron 

všechny recenze uživatele

„Koniec bude, až my povieme, že je koniec.“ Ku koncu dojemný nečakaný návrat istej postavy. Dovtedy nálož akcie a humoru. Ten síce nie je z najnáročnejších, ale zaujímavým spôsobom ozvláštňuje osudový, temný scenár počítajúci s vyhladením množstva ľudí. No to bolo skoro v každej časti, takže po šiesty raz už z toho naozaj nie sme v šoku. Tentoraz sa mi to ale naozaj zdalo drsnejšie, padali nadávky a postavy končili so škaredými strelnými ranami, čo doteraz v sérii príliš nebolo. Veľa tomu dodávajú nielen herci (Alec Baldwin, ale potešil aj Ving Rhames, ktorý sa síce takmer nezmestí do auta, ale začína sa z neho stávať pomaly až mentor Ethana Hunta, čo je trochu zvláštne, ak vezmeme do úvahy, že v jednotke to bol práve Hunt, kto ho naverboval do svojho tímu) a strhujúce akčné scény (z nich mnohé úplne šialene zvládol Tom Cruise sám). Palec hore dávam za jeden z najlepších kastingových ťahov celej (!) série; kladivo Henry Cavill je bravúrny. Prvú hodinu. Potom sa tvorcovia rozhodli s jeho rolou naložiť tak, ako naložili, čo ma mrzelo, lebo prvú hodinu bol geniálny a v pohode by mohol okamžite striedať Cruisea na poli hlavného hrdinu. Fúzy famózne, mal si ich nechať aj po konci natáčania. Niektorým zvratom a postavám som nerozumel a škoda, že WC scéna nebola o 4 minúty dlhšia. Inak super jazda. ()

sepp 

všechny recenze uživatele

Opravdu teda netuším, co mi uniká... Ale nechápu ty nadšené reakce některých renomovaných komentátorů zde. Co v této slátanině bylo originálního? Co ten logickej lapsus při scéně s odhalením Larka v pařížských katakombách? Ta předvídatelnost? Automobilové honičky v pařížských ulicích, které byly trikové (!) - to mi přijde jak plivnutí do tváře francouzské filmařině, která je v nich odjakživa premiantem. No prostě zmar nad zmar - a vše je zmar. Dvě hvězdy za některé akční scény a za již dnes žijící legendu Toma Cruise. ()

Reklama

H34D 

všechny recenze uživatele

Řekl bych, že počínaje třetím dílem této série se tvůrcům daří vystihnout přesně tu mez, kdy akce a různé těsné momenty působí "nereálně", ale vlastně zůstávají realistické. To, co předvádí elitní agent Ethan Hunt a jeho tým funguje při nejmenším v rovině emocí a diváckého prožitku lépe než James Bond (a podobní). Ten film vás prostě dokáže nabít energií a královsky pobavit každou svou minutou. Možná bych taky zmínil, že zejména Falloutu se v dané sérii, resp. mezi akčními filmy obecně, daří být docela málo předvídatelný. Osobně si tedy nedokážu představit, že bychom měli v daném žánru chtít více. 9/10 ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Týmová hra tentokrát ustupuje, aby si mohl Ethan Hunt "vyžrat" svůj zatím největší přešlap. Šlape to skvěle, má to sexy lokace i herečky, akce je dech beroucí (v rámci kontaktních soubojů rovnou nastavuje sérii úplně nový strop) a scénář dává, minimálně v rámci nastavených pravidel a v minulosti rozjetých linek, smysl. Jenom moc nerozumím tomu, proč tvůrci hráli s tak otevřenými kartami v případě postavy Henryho Cavilla. Fakticky ale nejde Falloutu skoro nic vyčíst. Jenže... na můj vkus už to byl trochu moc Bond a málo Mission: Impossible. A to mi pocitově tenhle film řadí za jedničku, trojku, čtyřku i pětku. I když by si vzhledem ke svým řemeslným kvalitám a Cruiseově nasazení zasloužil být podstatně výše. 70% ()

kulyk 

všechny recenze uživatele

Trpaslův výraz nakopnutého psíka se díky stále náročnější práci maskérů stává poněkud toporným, ovšem fyzická příprava kvalitní a z tohoto hlediska není moc co vytknout. Ukázkovou akci, plnou ,,žánrových klišé", mírně kalí podivné motivace postav, případně mrdník v jejich zařazení na osách dobro-zlo, cyja-emájsix, blbec-ještě větší pako. Zkrácený komentář pro cílovku: supéér honičky, nikde žádný cecky! ()

Galerie (145)

Zajímavosti (48)

  • Když Ethan (Tom Cruise) prochází klubem, mine dívku s velkými kudrnatými vlasy, která se dívá na pódium - a vedle ní je muž, který kouká tamtéž. Při dalším střihu je dívka otočena zády k pódiu a muž lehce natočen k ní. (johnnymay)
  • Jedna ze závěrečných scén, která se má dle filmu odehrávat v Kašmíru, je ve skutečnosti natočena na skalním útvaru Preikestolen v Norsku. Scény jí předcházející pak na Novém Zélandu. (Punisher)
  • Henry Cavill (August Walker) v několika rozhovorech uvedl, že ho na účasti ve filmu nejvíc lákala skutečnost, že mohl sám udělat několik kaskadérských kousků. Zároveň dodal, že příprava na takové scény se podstatně lišila od tréninku pro filmy, ve kterých hrál Supermana. „U Supermana potřebuju vypadat dobře ve scénách, kde si musím sundat tričko. V tomhle filmu o nic takového nejde. Chystáte se a cvičíte na kaskadérské kousky a snažíte se zajistit, aby všechno proběhlo hladce. Byl to úplně jiný přístup a to se mi moc líbilo. (JustMeeKatie)

Související novinky

Obsazení Fantastické čtyřky potvrzeno

Obsazení Fantastické čtyřky potvrzeno

15.02.2024

Velké tajemství to nebylo, ale oficiálně potvrzeno taky ne. To se změnilo včerejším Valentýnem, kdy Marvel oznámil definitivní obsazení své Fantastické čtyřky. Reeda Richardse, nejgeniálnějšího vědce… (více)

Nová Mission: Impossible sbírá nadšené ohlasy

Nová Mission: Impossible sbírá nadšené ohlasy

20.06.2023

Tom Cruise loni vlastnoručně zachránil kina a jeho Top Gun: Maverick se po fenomenální jízdě napříč světem zastavil až těsně pod 1,5 miliardami dolarů. Letos se něco podobného, ačkoliv tam to člověk… (více)

Pokračování Top Gunu je prý filmem roku

Pokračování Top Gunu je prý filmem roku

13.05.2022

Na internet čerstvě dorazily kompletní recenze k dlouho očekávanému a také dlouho odkládanému pokračování Top Gunu, a podobně jako reakce ze sociálních sítí v uplynulých týdnech jsou kritické ohlasy… (více)

Sedmá Mission: Impossible má obří rozpočet

Sedmá Mission: Impossible má obří rozpočet

09.02.2022

Několikrát odložená Mission: Impossible 7, naposledy z letošního roku na příští léto, bohužel doplatila na pandemická opatření a nejrůznější dopady dost možná nejhůř ze všech velkých produkcí. Kvůli… (více)

Reklama

Reklama