Reklama

Reklama

Big Ben

(seriál)
Německo, (1996–2009), 105 h 17 min (Minutáž: 88–96 min)

Hrají:

Ottfried Fischer, Ruth Drexel, Katerina Jacob, Udo Thomer, Norbert Heckner, Michael Lerchenberg, Gerd Anthoff, Diana Körner, Moritz Lindbergh, Katharina Abt (více)
(další profese)

Série(14) / Epizody(69)

Obsahy(1)

I v malém městě dochází k velkým zločinům. A to je práce pro Benna, nejtěžšího a největšího policistu ze všech. (TV Barrandov)

Recenze uživatele Grogan k tomuto seriálu (3)

Smrt o masopustu (1998) (S03E01) 

Možná jeden z nejlepších dílů seriálu vůbec. Hodně podezřelých a zajímavá vedlejší linka o okrádaných nesvéprávných důchodcích. (Kdyby byla v rámci Bena poprvé, tak by si člověk myslel, že bude nějak spojena s vraždou, ale po mnoha dílech, kdy podobná linka nikdy nehrála ve vraždě významnější roli, už to ani nečekám.) A takovej díl, kde prelát Hinter dokazuje za celý seriál nejjasněji, že je to ve skutečnosti docela solidní hajzl. ()

Smrt kněze (1999) (S04E03) 

Nejvtipnější je v tomhle dílu jednoznačně Pfeiffer a jeho překlad do turečtiny. Jinak detektivní zápletky Bena obvykle nejsou zvlášť komplikované, což nijak nebrání pohodovému sledování... ()

Ideální svět (2000) (S05E02) 

No, ten zpěvák vypadal jako úchylák hned od začátku, tak to jeho tajemství nebylo nic překvapivého, ale i tak to byl slušně zapeklitý případ, protože oběť si nadělala nepřátele na všech stranách a bylo zde tedy hodně možností. Navíc zde vždycky byla možná ta Benova teorie "zabil ho někdo, kdo ty příšerné písně už nevydržel" (to by do seznamu podezřelých přidalo i samotného Bena). Benova matka se náhodou připlete i k téhle vraždě a samozřejmě z toho chce něco vytřískat. Já na jejím místě bych radši nikam nechodil, kde se objeví, tam se objeví i mrtvola (syndrom staré Fletcherové). A docela dobrý nápad, že tu máme hned dva vrahy, navzájem nespolupracující. ()

Reklama

Reklama