Reklama

Reklama

690 Vopnafjörður

(festivalový název)
  • Island 690 Vopnarfjörður (více)
všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

V islandské vesnici Vopnafjörđur žije méně než 690 stálých obyvatel. S moderní občanskou vybaveností, ale prostorově vzdáleni ostatnímu světu místní lidé přemýšlejí, zda jejich vesnice má stále nějakou budoucnost. Hory posypané sněhem stoupají přímo od břehů oceánu a kdesi vysoko přecházejí v dlouhou pustou pláň. Ze směru, kde se spojuje moře s nebem, se blíží rybářská loď. Kapitán, protřelý námořník, přemýšlí o své rodné vesnici, kam se s úlovkem vrací. Stejně jako místní policistka i mladý fotbalista nebo vedoucí pěveckého sboru mají obavy o budoucnost tohoto svérázného polozapomenutého místa žijícího pouze ze sezónní práce. Co je zde drží a co naopak vábí k odchodu? V jejich příbězích zaznívá oboje – naděje na pokračování, ale i smířenost s tím, že jejich dny na tomto izolovaném místě jsou možná sečteny. (Jeden svět)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (3)

cyphercz 

všechny recenze uživatele

Viděno v rámci festivalu Jeden Svět 2018. Hlavním tahákem tohoto dokumentu je Island, který je pro mnoho lidí exotickou, až snovou destinací (sám pár takových znám), samotná náplň je však poměrně nudně pojatá a zpracovaná, troufám si říct, že například takový Klusákův dokument o Tanvaldu zobrazuje běžný život daleko zajímavěji. Taky mě dost překvapilo, že je v dokumentu zobrazeno období 5 let, vůbec to tak nepůsobí, naopak jsem myslel, že natáčení probíhalo v rámci pár měsíců, max roku. ()

BuddyO 

všechny recenze uživatele

Příjemná exkurze do jednoho poklidného městečka na severovýchodě Islandu. Měl jsem chvílemi pocit, jako bych tamní život pozoroval z povzdálí. Takže príma. Jo a zakomponování místního fotbalového týmu do příběhu, no pecka. 4,5* - 85% ()

Galerie (1)

Reklama

Reklama