Reklama

Reklama

Beatlemanie a jeden obyčejný den v životě nejslavnější hudební skupiny všech dob. Skvělá hudba a anglický humor v podání čtyř známých zpěváků: Johna Lennona, Paula McCartneyho, George Harrisona a Ringa Stara. Je to jejich filmový debut, který získal ocenění - Nejlepší britský film roku 1964 v kategorii muzikál/komedie. Obsahuje známé hity jako: "A Hard Day`s Night", "Can`t Buy My Love", "She Loves You" a další. Film doprovází členy skupiny The Beatles během jejich jednodenního maratónu - od cesty vlakem do hotelu a do TV studia. Je určený fanouškům z celého světa - dospělým i dětem všech věkových kategorií. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (231)

Morien 

všechny recenze uživatele

(1001) Buďto jsou Brouci znační exhibicionisté nebo Richard Lester dobře vede. Nebo oboje plus mistrovská hudba a místně až absurdně vtipné scény - Lennon ve vaně, Můžete nám vrátit náš míč?, John a Millie, George v reklamní agentuře, Paulův dědeček na policejní stanici... a tak by se dalo pokračovat a pokračovat. Mám to ráda. A jak bych nazvala ten účes? Arthur. ♥♥♥♥ Zajímavým filmům dávám jedno srdíčko, srdcovkám tři srdíčka, ale Brouci dostanou čtyři, jako jediní. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

DVD/// Obsazení 7/10 Děj 9/10 Hudba 8/10 Efekty 2/10/// +baječná hudba, výtečné gagy -poněkud rychlé tempo, černobílí/// První film Beatles a musím uznat, že je výtečný. Od začátku jak jsem pronikal do filmu jsem se stále více a více bavil, bezvadné hlášky a humor který prochází celím filmem doplňuje správně zvolená hudba. Film má rychlí spád a v některých situacích je i dojemný (hlavně závěr)./// Celkem 83%/// ()

Reklama

Madsbender 

všechny recenze uživatele

Šialene hravá a hravo šialená energická komédia (plná hlášok a s prvkami slapstick comedy, situačného humoru a dokonca grotesky) fungujúca ako náhražka MTV v 60. rokoch, ktorá naservírovala fanúšikom ich idoly a 38 hodín z ich života na striebornom podnose. A možno je zásadnejší skôr ako dokument o fenoméne, ktorý odštartoval spoločenskú revolúciu. Živelný boyband nikdy nepatril do môjho základného playlistu, ale ich hudba mi vôbec nie je vzdialená a A Hard Day's Night potvrdzuje status tých najlepších z najlepších. Mimochodom, skvelá práca s kamerou. Pozn.: Polovica kapely hrať (v zmysle herectva) vie, tá druhá nie. Skúste si tipnúť, ktorá. 75% ()

Brouk 

všechny recenze uživatele

Plukovník je bůh a to je tak jediné... :-), ale nebýt toho, že je Beatles pro někoho legenda (mně osobně stačí jednou za půl roku pustit si Stars On'45) a vidět ten film poprvé za hlubokého totáče v roce 1985, které mně umožnilo vypadnout z reálu, mé hodnocení by bylo z filmařského hlediska podstatně horší.... Film je podle mého názoru stěží dosahující 2* ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Tenhle film je zajímavý a řada písniček do něho skvěle zapadá. Jde o nestárnoucí klasiku, která by v rukou jiného režiséra než je Richard Lester, mohla působit až plytkým dojmem, ale nestalo se tak. Spousta humorných situací je zde bravurně zvládnuta a Brouci hrají jako o život. Pobaví to zaručeně a po tomhle filmu se vždy dostaví dobrá nálada, což se s jistotou nedá prohlásit o většině současných komedií. Mé hodnocení: 90% ()

Galerie (138)

Zajímavosti (60)

  • Název filmu a titulní písně vznikl ve chvíli, kdy Ringo Starr po 18hodinovém maratónu v nahrávacím studiu prohodil: "It's Been A Hard Day..."  Pak se rozhlédl a dodal: "... 's Night." John Lennon s Paulem McCartneym k tomu doplnili: "And I've Been Working Like A Dog." Tak vzniklo i první dvojverší k písni. (DaveSmith)
  • Stejnojmenné album "A Hard Day's Night" vyšlo 10. července 1964, čtyři dny po premiéře filmu. (don corleone)
  • Odpověď Ringo Starra na otázku novinářky "Are you a mod, or a rocker?" ("Jste mod, nebo rocker?") slovy "I'm a mocker" ("Jsem posměváček") byla v roce 2007 časopisem Premiere zařazena na 58. místo žebříčku "100 nejlepších filmových hlášek". Mod je subkultura vzniklá v Londýně koncem 50. let s vrcholem na začátku 60. let, jejímž životním stylem jsou hudba, módní oblečení, úhledně učesané krátké vlasy, tanec a skútry Lambretta nebo Vespa. (Morien)

Reklama

Reklama