Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

George (Orestes Sophocleous) sa po rozhovore so snúbenicou rozhodne opustiť dom a vydať sa neznámym smerom na cestu, ktorá asi nikam nevedie. Cestou stretne nepríjemne sa správajúcu nevestu (Melia Kreiling), tiež hľadajúcu odpovede na svoje otázky. Zdá sa, že títo dvaja odlišní ľudia musia zdielať rovnakú cestu, skúsenosti a učiť sa byť otvorenejší voči novým príležitostiam... (as-minor)

(více)

Recenze (9)

as-minor 

všechny recenze uživatele

V jednoduchosti je krása. Filmový minimalizmus v cyperskom podaní s minimálnymi finančnými nákladmi na produkciu, minimálnym hereckým obsadením, minimálnym počtom vyrobených filmových kulís (tvorcovia doslova využívajú len tie, ktorými Cyprus obdarila matka príroda), minimálnymi prvkami invencií z hľadiska réžie a scenáru a predsa to funguje tak ako má. Postavy sú sympatické a dialógy dynamické. Typologicky sa jedná o romantický konverzačný road-movie, v ktorom nie je dôležitá cieľová stanica jazdy, ale jazda samotná. ()

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

Člověk by si řekl, hmm film o dvou hercích, trošku road movie po Kypru, to by mohlo být fajn. A víte co? Aji jo. Nebylo to ale úplně ono. Ano, místy jsem se přistihla, že sleduju opravdu se zaujetím. Potkat nevěstu, která vám 3/4 filmu neřekne své jméno, je docela vzrůšo. Je pravda, že většinu filmu si nemyslíte nic jiného, než že opravdu zdrhla od oltáře, ale zpětně, když se zamyslím, byly tam náznaky - např. když urvala knoflík od rádia, aby nemohl naladit zprávy, to že si nechtěla sundat ty rukávce... Takže ano, bylo tam i překvapení, ale prostě mě ten film nevzal nějak za srdce. Jaký je tvůj oblíbený obraz? Jaký je tvůj oblíbený malíř? Jaká je tvá oblíbená kapela? Jaký je tvůj oblíbený citát? Jak to sakra může někdo tak s klidem říct? Já třeba nemám jen jednu oblíbenou cokoliv.... je toho několik a nejsem schopná si vybrat a z toho důvodu tyto otázky nesnáším a upřímně si ani nemyslím, že by člověk mohl mít jen jednu oblíbenou věc... vždyť se stále měníme, dospíváme, někteří naopak mládneme, přibývá nových kapel, hudebních žánrů, songů, filmů, umělců.... ale vás přece vůbec má polemika na "nejoblíbenějším" nezajímá :D ()

Reklama

kareen 

všechny recenze uživatele

Je paradoxní, že film ve kterém chce hlavní hrdinka uniknout z klišé každodenního života, je na samých klišé v podstatě postaven. Navíc, ačkoliv je ona hezká a on sexy, tak na mě oba nepůsobili zrovna moc přesvědčivě a i ta chemie mezi nimi byla spíš taková nijaká. Na druhou stranu, ta krásně nasnímaná jízda okouzlující kyperskou krajinou udělala své, akorát moc nechápu, proč tam oba mluvili celou dobu anglicky. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

První setkání s filmovým Kyprem jsem si prostě nemohl nechat ujít. A rovnou se jedná o jednoduchou road movie, která si zakládá na dobrých dialozích a dvou silných postavách. No...silných...jak se to vezme. Spíš právě plných problémů. Ale co máte dělat, když si to drandíte stařičkým Meďourem po krasné kyperské asfaltce a najednou na obzoru vidíte, jak po silnici jde postava ve svatebních šatech. No? Prostě jí naberete, to je jasný. A na základě tohohle jednoduchého nápadu vznikl Committed. Přičtěte si vše řečené a lehkou reklamu na Kypr a budete spokojeni tak, jako já. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Milá konverzačka, ktorá pôsobilo naozaj veľmi prirodzene. Akurát som tam čakal nejaké väčšie a zaujímavejšie zlomy. A vlastne napokon tam bol zlom len jeden jediný (teda odhalenie Evinho príbehu), ale vlastne ani to nijako výrazne nezmenilo smerovanie príbehu. No a akosi som čakal, že aj Georgov príbeh bude napokon mať v sebe nejaký inší podtext. Takže napriek prvotnému nadšeniu zostali moje očakávania nenaplnené. Ale tak aspoň za tie 3* to bolo. ()

Galerie (11)

Reklama

Reklama