Reklama

Reklama

Tři zločinci z planety Krypton (Terence Stamp, Sarah Douglas a Jack O'Halloran), nevědomky propuštěni z vězení Phantom Zone, plánují zotročit Zemi, právě když se Superman (Christopher Reeve) rozhodne ukázat Lois Laneové (Margot Kidder) svou romantičtější stránku. Gene Hackman (jako Lex Luthor) se také vrací z prvního filmu a se špičkovým vedlejším obsazením, vtipnou režií Richarda Lestera a vizuálem, který ohromí a potěší, Superman II vám zachrání den, kdykoli se na něj podíváte! (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (198)

Shit 

všechny recenze uživatele

Opoznání horši než první díl, tady je snad všechno horší, kdyby aspoň ty nelogičnosti odstranili, ale ty bohužel ponechali a na to narvali přeplácanej příběh a ubohý souboje, nejdřív jsem si teda myslel, že to nebude špatnej nápad vložit supermanovi do cesty jemu rovnýho soupeře, bohužel hned od první chvíle kdy se tři "zlý supermanové" ocitnou na zemi a začnou pěkně trapně ovládat zemi a stupidně po každým chtít aby jim vyjádřil pokoru tim, že si před nima klekne, jsem věděl že to nebude to pravý a pozdější stálý prodlužování souboje mě v tom jenom utvrdilo a šel bych s hodnocením ještě níž, kdyby supermanovi odebrali jeho sílu, jak to v první chvily vypadalo, ale naštěstí, pro mě zahadným zpusobem ji zase ziskal zpět, takže jsem v klidu mohl skouknout úděsnou bitku, ve který byl superman v plný síle a nechci ani domyslet co by se stalo kdyby nebyl, bohužel taky nebyl skoro vůbec využitej Gene Hackman a ve filmu jen tak paběrkoval a i tak byl daleko lepší než ty "zlý supermanové", ale i tak superman je superman a už jenom kvůli nejlepším představiteli supermana Christopheru Reevovi tomu musim dát aspoň 3* ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Překvapivě ještě hloupější než první díl, ale méně létání, tedy méně zadních projekcí. Z jednoho padoucha je zde najednou 3+1, což je velice naškodu. K celkové tragédie přispívá i to, že je Hackman v některých pasážích (evidentně tam, kde se nesnímal zvuk přímo) nadabován. Reeve mi přijde o trošinku snesitelnější, než v prvním díle. Snad proto, že zde tak často nechodí ve své trojkombinaci kozačky + slipy + plášť. ()

Reklama

liquido26 

všechny recenze uživatele

Z generála Zoda a jeho noshledů jsem měl jako malé dítě, když jsem druhého Supermana kdysi viděl poprvé, dost nahnáno. Myslím, že jsem tehdy ten film snad ani nedokoukal. Teď když jsem dvojku konečně dokoukal, musím říct, že už mě černá trojice z Kryptonu nikterak neděsila. Jednička mě bavila víc. U tohodle se mi místy lehce zavíraly oči. ()

Othello 

všechny recenze uživatele

Původní Superman mě přenesl z vesmírné opery do lánů rurální Ameriky 50. let, aby mě přes hektickou žurnalistickou sedmdesátkovou detektivku dovedl až k nadlidskému dobrodružství o výpravě za záchranou lidstva i nalezením sebe samého. Superman II mě vedl někam od světů přiblblých laciných zápletek od Cannon Films přes ochotnické romantické románky až někam do ruské studiové pohádky ze 60. let. Téměř všichni již vědí, jak k tomu došlo, že v tom mají roli tvůrčí i herecké neshody, přetáčky na které se ještě nevrátili někteří herci i třeba odlišný vizuální přístup Lestera a Donnera ohledně filmové práce s komiksem. Výsledek není nic jiného než výstavní připitomnělý camp s tak neuvěřitelně upatlanym scénářem (Mario Puzo ho napsal za 600 000, měl 550 stran a Donner s Mankiewiczem trvají na tom, že v ani jednom z dílů z něj nebyla použitá byť věta), že jedinou možností, jak si film skutečně užít, je vypíchávat momenty typu odjezd ze severního pólu autem, agonický výraz Supermana když zvedá výtah poté jen pár týdnů poté, co před večeří narovnával kalifornský tektonický zlom či jeho sviňácké nadčlověčí dick-moves typu amnesiálního polibku Lois Lane poté, co jí zprznil, ona to těžko nese a on to nechce řešit. ()

pytlik... 

všechny recenze uživatele

Hitler by poskakoval nadšením vědět, že jeho idea íbrmenše se má čile k světu i po čtyřiceti letech. Pravda, superman poněkud zhodněl, ale zůstaly mu modré oči a také dřívější reflexy, kdy při letu vzorně vztyčuje pravici, levici, občas i oboje. Jinak se jednalo o báječnou podívanou, ovšem tak maximálně pro pěti-šesti leté děti, a to ještě pro ty zaostalejší. Nás starší potěšil jeden postřeh skutečně vzatý ze života, kdy se suprman musí vzdát svých superschopností, aby byl schopen žít s normální ženou. Jak mrazivě pravdivé! Pravda, obyčejně se ani člověk nemusí sám namáhat, však ona mu žena přistřihne křídla sama. Jinak suprman prokázal, že byl sice obdařen všelijakými nadpřirozenými schopnostmi, ovšem supervkus mezi ně nepatřil, jinak by dal určitě přednost té slečně v latexu před tou tuctovou husičkou. A taky čest a fair play mu nic moc neříkaly. Poté, co zbaven superschopností dostal přes superhubu od jakéhosi ožraly v baru, se na konci vrátí už zase v "normálním" stavu a samozřejmě si to s ním lehoučce vyřídí. Jak by řekl Mirek, bylo to nečestné a nesportovní! ()

Galerie (155)

Zajímavosti (28)

  • Celosvětová premiéra proběhla 4. prosince 1980 v Austrálii. (Varan)
  • Skladateľ John Williams sa mal vrátiť na post skladateľa aj pre pokračovanie. Režisér Richard Lester a producent Ilya Salkind ho pozvali na premietanie hrubého zostrihu. Keď Salkind na moment opustil projekčnú miestnosť, Lester a Williams sa pohádali o hudobnom výraze vo filme. Keď sa po nejakom čase Salkind vrátil, tak Williams viditeľne rozrušený bol na odchode, ukázal prstom na Lestera a povedal: „Tohto muža by som nemohol vystáť.“ Na Williamsove miesto nastúpil Ken Thorne, ktorý zložil len minimum novej hudby a len zaranžoval Williamsovu hudbu z prvého dielu. (Tvrdolín Veliký)

Související novinky

Zemřel herec Ned Beatty

Zemřel herec Ned Beatty

14.06.2021

Včera v kalifornském Los Angeles opustil filmový svět americký na Oscara nominovaný herec Ned Beatty. Bylo mu 83 let. Rodák z Kentucky, kterého si mnozí diváci jistě vybaví třeba jako Otise, věrného… (více)

Reklama

Reklama