Reklama

Reklama

Cobra Kai - Série 4

(série)
Trailer 2
Akční / Komedie / Drama / Rodinný / Sportovní
USA, 2021, 5 h 41 min (Minutáž: 28–46 min)

Hrají:

Ralph Macchio, Xolo Maridueña, William Zabka, Courtney Henggeler, Tanner Buchanan, Mary Mouser, Thomas Ian Griffith, Jacob Bertrand, Gianni DeCenzo (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(10)

Obsahy(1)

Daniel a Johnny čelí stejnému nepříteli a rozhodnou se spolupracovat. Kreese si taky hledá spojence a ohlíží se při tom do minulosti. (Netflix)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (54)

Psycho.R 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Na Silverův návrat jsem se skutečně těšil. Byl jsem, ale zklamanej, že jde o jakousi jeho vyměklou verzi. Ovšem zklamání bylo vykompenzováno, když se vše začne vyvíjet jinak. A přesně tohle Cobra kai umí. Příběh se dokáže zlomit tak, jak nečekám a překvapit. Tak nějak se stalo tradicí, že sudé série jsou slabší, než liché, ale obojí hodnotím v přísných měřítkách, takže laťku to zvládá stále přeskočit. Náznaky toho, jak bude 5. série směřována jsou sice zajímavé, jen mám strach, aby to bylo stále zajímavé, protože už je málo z čeho čerpat z původní trilogie a na Next karate kid se asi navazovat nebude (ostatně tam není moc z čeho brát). Jinak mnohé odkazy jsou fajn, často zmiňovaný Rocky je tu správně, neboť se říká, že Karate kid je jeho teenage verzí (včetně stejného režiséra a skladatele). A schválně, komu došel odkaz názvu vína, které v prvních epizodách skopne Terry? ()

neo93 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Opět výborné. Ani čtvrtá řada seriálu z prostředí karate neklesá na kvalitě, naopak si drží vysokou úroveň předchozích řad. Stejně jako minule, tak i nová série pokračuje v ději tam, kde jsme zanechali hrdiny v třetí sérii. Po domluvě mezi dvěma sensei se obě dvě dojo, Miyagi-Do a Orlí tesák, dávají dohromady proti společnému nepříteli a to nikomu jinému než Cobra Kai. Hned začátku je však naprosté zřejmé, že tyto dva odlišné kluby karate to nebudou mít vůbec snadné. Na jedné straně Daniel LaRusso a jeho klidný, rozvážný a obranný styl založený přesně podle japonských tradic svého sensei pana Miyagiho a na opačné straně Johny Lawrence s tvrdým, rázným a útočným způsobem karate, se kterým si nebere ohledy na své studenty. Tento kontrast různých stylů vymysleli tvůrci znovu skvěle a je moc zábavný ho sledovat. Ani v dojo Cobra Kai se nezahálí a pozorujeme v něm mnoho důležitých proměn. Kromě postavy Robbyho, který se vrací na místo činu, tak je to především velký návrat spoluzakladatele samotného klubu Terryho Silvera. To, co autorům vyšlo v třetí řadě, kdy oživili Johna Kreese funguje naprosto přesně i v podobě Silvera. A není to vůbec na škodu, jelikož tato postava tomu dává zase nový rozměr, dozvídáme se mimo jiné třeba nové informace ohledně přátelství s Kreesem. Je rovněž zajímavé sledovat určité změny v jejich charakterech napříč celou řadou. V seriálu se také objevuje úplně nová postava, mladík Kenny, jehož kroky se zanedlouho ubírají k očekávanému bodu, tedy k učení karate, což ho ale velmi poznamená. Veškerý příběh směřuje k 51. ročníku turnaje v karate All Valley s novými pravidly, se kterými musí chtě nechtě řídit všechna zúčastněná doja. A je to samozřejmě to nejlepší, co seriál nabízí po všech stránkách především, co se týče samotného karate. Ani čtvrtá řada Cobra Kai nezklamala a budu se jednoznačně těšit na další. ()

Reklama

ScarPoul 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Emócie tam stále fungujú a na tom jedinom mi asi záleží. Inak to veľmi pekne rastie a vyvíja sa. Najväčšou devízou seriálu je, že súbežne s deckami dospievajú aj starochovia. Učia sa novým veciam, porozumieť sami sebe a zároveň vytvoriť si nanovo rebríček hodnôt, ktorý im kedysi niekto vzal alebo dal. Znova sa to trošku pomiešalo a tí, čo stali na nesprávnej strane, už na nej nestoja oboma nohami a v tom je ten seriál vlastne najlepší. Finále je pekne napínavé a s dobrou choreografiou. A pritom si to udržiava vtip a nadhľad. Návrat Silvera je správne démonický a poprepájanosť s pôvodnou trilógiou jej veľmi prospieva. Z tohto raz bude kánonické dielo, ak sa začne rozprávať o príbehoch s témou bojových umení. Za mňa zase raz spokojnosť. 4.séria - 90% ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dal jsem si od Cobry Kai pár let odstup. Možná i proto, že začala trošku recyklovat sama sebe a nepřinášela nic nového. Jednoduše řečeno jsem po třetí sérii neměl moc chuť čekat na čtvrtou a najednou čas uběhl a autoři už představili pátou. Nakonec jsem byl ale mile překvapen. V této sérii se v první polovině neděje nic zásadního, aby to ve druhé nabralo docela solidní spád. Poslední dva díly pak byly totálně v topu, hlavně u bojových scén. Vtip tu autoři trošku ubrali, emocemi to zase trošku přehnali. Vztah Daniela a Johnnyho je tu taky jak u třicetiletého manželství. Nakonec mě to ale na pátou sérii parádně nakoplo. Ihned jsem se do ní pustil. ()

castor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ajaj, koukám, že nakonec mi z toho vyšly jen tři hvězdy. Asi se ale není čemu divit, protože čtvrtá řada prostě měla přijít s něčím novým, ale to se úplně nepovedlo. Johnny a Daniel začali spolupracovat. Jen mají krapet protichůdné přístupy. Cílem je nicméně příprava na turnaj, který rozhodne o všem. Zatímco podle Daniela je důležité mít emoce pod kontrolou, podle Johnnyho je drsnější útočit první („Trénujeme karate, ne jógu.“). Hlásíme nicméně další velký návrat, Thomas Ian Griffith, tedy Terry Silver, padouch z Karate Kid 3. Prý nechce opakovat minulost, ale poučit se z ní. Najednou jsme ale už v půlce série a uvědomíme si, že sledujeme prakticky to samé, občas přijde mrak, pak zase vysvitne slunce, vývoj postav i děje je víceméně nijaký. Scenáristické protahování rivality mezi ústřední dvojkou je až úsměvné. Chování některých postav je pár epizod otravné, mluvím o mladých kusech. S tím souvisí i seriálový neduh, tj. ačkoliv máme množství vedlejších postav, přidáváme další, které (až na výjimky) ději nijak zvlášť neprospívají. Karate turnaj, stejně jako úplný závěr nakonec fajn. Tvůrci se samozřejmě nechtějí loučit, i když mám nemalé obavy, aby to neuškodilo předchozímu velmi dobrému dojmu. Někdy to opravdu připomínalo spíš vztahovou limonádu pro menší kluky, než je asi cílovka. ()

Galerie (181)

Zajímavosti (5)

  • Tato epizoda je věnována vzpomínce na Alberta Omsteada (1982–2021). (Rominator)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

29.12.2022

Opět se nám blíží konec roku, ale ještě před tím, než se všichni ČSFĎáci rozutečou do víru silvestrovských oslav, máme tu tradiční ohlédnutí za nejlepšími filmy a seriály roku podle nejoblíbenějších… (více)

Reklama

Reklama