Reklama

Reklama

Cobra Kai - Série 5

(série)
Trailer
Akční / Komedie / Drama / Rodinný / Sportovní
USA, 2022, 6 h 19 min (Minutáž: 31–49 min)

Hrají:

Ralph Macchio, Xolo Maridueña, William Zabka, Tanner Buchanan, Mary Mouser, Jacob Bertrand, Peyton List, Courtney Henggeler, Luis Roberto Guzmán (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(10)

Obsahy(1)

Terry prosazuje v Cobra Kai nový režim. Daniel a Johnny se dají dohromady se starým spojencem a zahájí bitvu, která rozhodně neskončí na tatami. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (54)

castor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zaměřme se proboha zpět víc na dospěláky, kteří mezi sebou mají dlouhou a komplikovanou historii, říkal jsem si při hodně mdlém rozjezdu série. I když otravná mládež (logicky) znovu hrála podstatnou roli, tvůrci mě docela vyslyšeli. Postupně bylo zřejmé, že kromě osvědčeného dua Johnny a Daniel budou v páté sérii nejzajímavější rozpolcená Tory, navrátivší Chozen (se kterým se Daniel kdysi v Okinawě dostal do konfliktu kvůli dívce Kumiko) a hlavní záporák Terry Silver. Nicméně platí to, co v minulé sezóně: nedá se furt spoléhat na nostalgii a odkazovat na takřka 40 let starý flák. Holt Cobra Kai se dál šíří po celém městě a skupuje konkurenci. Daniel už nemá sílu a skládá zbraně, Johnny řeší rodinné záležitosti. A pak je tu komický příjezd nejlepších senseiů soukromým tryskáčem, což má evokovat, že finále bude velké, což má zajistit mezinárodní turnaj Sekai Taikai. Ale furt je to krapet nemastné neslané. Naštěstí na příkladu Chozena tvůrci ukazují, že pořád umí slušně pracovat s jednotlivými charaktery. Rovněž jsem dostal nejednu vděčnou scénu, funkční atmosféru i silnou nostalgii podtrženou výbornými souboji. Zároveň stále platí, že William Zabka, Ralph Macchio i další ze staré party si svůj návrat neskutečně užívají. Přesto dech tvůrcům chtě nechtě dochází. A bohužel i humor pokulhává. Uvidíme, co bude dál. „Drago!“ ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ja som tak veľmi prekvapený z faktu, že to stále funguje. Stále to má ten správny 80. feeling a pritom to neustále posúva hranice. Iste koniec je trošku pritiahnutý za vlasy, ale aj v ňom sa nájde niekoľko perfektných bitiek. Tá snaha nebyť úplné čiernobiely tu funguje na mnohých úrovniach. Zlý sa stávajú dobrý, dobrý zlý, niekto vyrieši svoje problémy, iných ešte čaká nejaká tá cesta k uzmiereniu. V zásade nemôžem šetriť superlatívmi. Neustále to prekvapuje, neustále si to udržuje tempo a každý krát nám na postavách záleží. Sledovať, akú cestu prešli, ako dospeli a ako sa snažia riešiť svoje problémy má v sebe množstvo zenových a univerzálnych múdrostí. Stále to pritom využíva klišé a tradičné šablóny žánru. Ale robí to s chuťou. Vďaka tomu sa stávajú len doplnkom a nie výplňou. Inak by to omrzelo príliš rýchlo. Cítim pred nami poslednú sériu. Ale teším sa. Jedna z naj vecí na Netflixe. 5.séria -90% ()

Reklama

BarryLyndon 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jak je možné, že to bylo popáté pořád tak dobré a epické? Oni naprosto fantasticky pochopili, proč jsme osmdesátkové cheesy pecky měli tak rádi. Bralo se to vážně a nevážně v ty správné momenty. A navíc to je tedy kurevsky zábavné i napínavé. Vážně jsem si x krát vzpomněl na Star Wars, takhle mají sakra působit jejich seriály, jenom v dražších kulisách. Tohle by tam šlo zkopírovat jedna k jedné s Jedii a Sithy. : )  A líbí se mi, jak vytáhli Silvera, to byl z původních filmů s přehledem největší svině.  Obrovsky se těším na snad finální řadu a doufám, že na turnaji vytáhnou pořádná camea. Klidně by tam slušel i Jackie Chan a překousnul bych i mladého Smithe. Když už tahají vedlejší postavy odkudkoliv, tak v New Karate Kid byla Hillary Swank a Michael Ironside. No a na turnaj do nějakého soupeřícího týmu vytáhnout Lorena Avedona, Sashu Mitchela, to by byl sen, fuck yeah! 9/10 ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jakmile jsem zjistil, že vychází tato série, došlo mi, že jsem seriál dlouho neviděl a mám tedy co dohánět. Zajímavé je, že se to od první série docela dost proměnilo. Začínalo to jako takové rodinné drama s vtipnými pasážemi a dnes z toho je přiznaný béčko s vtipnými pasážemi. A víte co? Vůbec mi to nevadí. Akční scény jsou super a děj je tak vědomě prvoplánový, že mu to vlastně rádi odpustíte. ()

Blondsky 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vždy, když si myslíte, že už vás to nepřekvapí, tak vás to přesvědčení o omylu. Úžasná série se vším všudy. Nemůžu se ale zbavit pocitu, že předchozí série pro mě měly větší tah na branku, ale to ke spíše samotným příběhem, který mi seděl v předchozích sérií, které mi byly tématem bližší a zajmavější (a určité dějové linie ještě nebyly tak ohrané), než režijní kvalitou, scénářem či hereckými výkony. Mrzí mě upozadění Miguela a více nezávislých dialogů mimo hlavní konflikt, ale i tak to ve výsledku tolik mevadí. Pak ale přišla finální epizoda…ta finální epizoda…nejvíc motherufucking cool věc ever. Dechberoucí podívaná a akční masterpiece z druhé série překonán. Nedokážu si představit, jak tohle trumfnout. ()

Galerie (211)

Zajímavosti (7)

  • V 5. sérii si roli senseie, který spolupracuje s Terrym Silverem (Thomas Ian Griffith) v Cobra Kai, zahrál Tyron Woodley – bývalý UFC šampion ve welterové váze (tento titul obhájil hned 4x). (Dejvid17)
  • Epizoda je věnována pamatáce Jeffa Kaye (1965–2021), který pracoval jako první režisérův asistent na této epizodě a také na epizodě Extrémní opatření (2022). (Rominator)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

29.12.2022

Opět se nám blíží konec roku, ale ještě před tím, než se všichni ČSFĎáci rozutečou do víru silvestrovských oslav, máme tu tradiční ohlédnutí za nejlepšími filmy a seriály roku podle nejoblíbenějších… (více)

Reklama

Reklama