Reklama

Reklama

Cobra Kai

(seriál)
  • USA Cobra Kai
Trailer 2
Akční / Komedie / Drama / Rodinný / Sportovní
USA, (2018–2025), 37 h 29 min (Minutáž: 22–49 min)

Hrají:

Ralph Macchio, William Zabka, Xolo Maridueña, Mary Mouser, Courtney Henggeler, Tanner Buchanan, Peyton List, Jacob Bertrand, Vanessa Rubio, Gianni DeCenzo (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(6) / Epizody(65)

Pár desítek let po turnaji, který jim změnil život, na sebe znova narazí soupeři Johnny a Daniel. (Netflix)

Videa (8)

Trailer 2

Recenze (220)

Doldus 

všechny recenze uživatele

Co je pro mě nejvíce s podivem je fakt, že si původního Karate Kida vlastně ani nepamatuji, natož abych byl fanouškem. Tento sequel mě však přesto naprosto dostal a považuji ho za jeden z nejlepších seriálů poslední doby, kde i neznalost původního díla vůbec nevadí. Málokterému dílu se podaří perfektně vybalancovat a vytěžit jak sentiment osmdesátek, tak moderní prvky současných seriálů. Snažil jsem se přijít na to, proč se mi seriál tak líbí, potažmo proč je tak dobrý: nostalgie samotná již dnes nestačí. Tvůrci však prozíravě, ba moudře začlenili několik stěžejních prvků. Zaprvé, zaměřili se rovnoměrně jak na starou generaci tak na nově příchozí, čímž efektivně přilákali v podstatě všechny majoritní divácké skupiny. Dále tu zafungoval humor, který se nebojí si dělat srandu z originálu i z dnešní, někdy dusivé, politické korektnosti (zvlášť z pohledu postav starší generace). Karate jako takové doznalo zlepšení, i když bitky ála Daredevil nečekejte. Mistrovský tah však byl zaměřit se tentokrát na Johnnyho (William Zabku) jako nového protagonistu. Má jednoznačně největší charisma i herecké vlohy (zvlášť očima hraje výborně) a svoji roli ztrápeného senseie zvládá s bravurou. Vlastně celý cast je na jedničku, navrátivší se oduševnělý Macchio má také své kouzlo a mladá garda má talent. Když si Johnny v prvním díle poprvé nandal černou čelenku a zaujmul bojovou pozici, načež se objevilo stylové logo Cobra Kai, zažil jsem cosi podobného nirváně. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Ošuntelý karatisti sa vracajú na scénu v takom béčkovom duchu. Bez väčších nárokov ako také retro to poslúži svojmu účelu a miestami to aj navodí akú takú atmosféru aj vďaka prepojeniu záberov z pôvodného filmu Karate Kid. Prvá séria je len také rozkukávanie, vytvorí dobrú pôdu pod nohami aby sme v ďalších sériach o to viac ocenili príchod starých dobrých postáv  z pôvodných filmov Karate Kid. Výborne to tam sedí a vytvára krásne spomienky, aspoň pre tých čo na tomto v 80-90. rokoch vyrastali. Ja som si pošmáknul. Nostalgia, ktorá saje na každom kroku. /80%/ ()

Reklama

spaceboyCZ 

všechny recenze uživatele

Jakoze film meho detstvi, moje mantra, dostava po 30 letech pokracovani v podobe serialu? OMFG!!! A navic je to natocene opravdu, ale opravdu perfektne! Dokonce zachovali i zakladni povahove rysy postav, i kdyz ony se snazi menit zkusenostma a casem, ale pritom, proste v dalce, v kousku duse jsou stejni jako tehda. Wow. ()

Kwaichi 

všechny recenze uživatele

Jednoduché, krátke a efektne spracovanie jednotlivých epizód. Páčila sa mi ľahkosť s akou bola podaná vážna téma sveta karate (ale aj iných bojových disciplín). Seriál bol plný retrospektívnych spomienok no zároveň s humorom reflektoval problémy súčasnej dospievajúcej mĺádeže. Cez spomienoky pôvodných hviezd starého Karate Kid: trénera doja Cobra Kai, senseia Johnnyho Lawrence a úspešného podnikateľa, predajcu automobilov Daniela La Russa ich aj porovnával s časom s pred 30-tich rokoch. Mladí herci sršia energiu čo každej scéne pridáva neskutočnú iskru. ()

Prochy38 

všechny recenze uživatele

Na Karate Kid moje generace kluků vyrostla a já nebyl výjimkou. Pak přišel remake s J. Chanem a mladým Smithem, a to už jsem nekousl. Pak přiletí seriál a já nemám slov. 30 let uteklo jako voda a jsme zpět. Vzpomínky, postavy, herci. Už jsem teď dokoukal druhou sérii a nemám slov. Perfektní práce. Herecky i režijně zmáknuté na 110% a pro nás zásah na tom nej místě. Fakt povedená záležitost! Hrozně moc a čekám už teď netrpělivě 3. sérii. Proč ale nedám 5*? z jednoho jediného, ale pro mě hrozně moc významného důvodu. Ta děcka. Jakoby se tvůrci soustředili na tu nostalgii a zapomněli na zdravý rozum. Což platí pouze u scén a příběhu těch dětí. Protože to děti jsou. Mají řešit svoje problémy. Ale tady se na ně klade hrozně moc tlaku a důrazu na jejich úsudek. Sakra děcko si nemá co rozhodovat, jestli bude nebo nebude bydlet u táty. Jen jeden z příkladů. A ty bojové scény. Děti se takto neperou , nemají a nebudou. Jako vystřižené z Van Damma.... to mi vadí, ale asi jediné. Jinam nářez a děkuji moc! ()

Galerie (933)

Zajímavosti (33)

  • Ve scéně, kdy se poprvé ocitáme ve škole a sledujeme ústřední postavy v ní, začne v pozadí hrát píseň „Cruel Summer“ od skupiny Banarama. Tato píseň a scéna samotná vzdává hold totožné scéně (se stejnou písní) v původním Karate Kidovi (1984). (Knowho)
  • K tomuto seriálu byla také vytvořena videohra – „Cobra Kai: The Karate Kid Saga Continues“. (Sebastian777)

Související novinky

Studio Sony odsouvá plánované premiéry

Studio Sony odsouvá plánované premiéry

27.04.2024

Pokud jste fanoušky komiksových filmů a těšili jste se toto léto na pořádnou porci akční zábavy, máme pro vás špatnou zprávu. Sólovka spider-manovského záporáka ze stránek Marvel Comics, dlouho… (více)

Nový Karate Kid přivítá staré známé

Nový Karate Kid přivítá staré známé

25.11.2023

Legendy z plátna jen tak nemizí, zvlášť když je nostalgie v kurzu. Přibližně za rok a pár dnů, tedy 13. prosince 2024, by měla do kin dorazit nová reimaginace klasiky Karate Kid od studia Sony… (více)

Kdy se vrátí Zaklínač a Stranger Things?

Kdy se vrátí Zaklínač a Stranger Things?

22.04.2021

Šéf Netflixu Ted Sarandos na nedávné konferenci potvrdil kromě rozpočtu, o kterém jsme informovali dříve, kdy se taky diváci mohou těšit na pokračování největších hitů streamovací služby. Druhá řada… (více)

Reklama

Reklama