Reklama

Reklama

Limonádový Joe aneb Koňská opera

  • angličtina Lemonade Joe (více)
Trailer

Obsahy(1)

Píše se rok 1885 a v Arizoně je pořádné dusno. Obyvatelé Stetson City se napájí whisky a morální hodnoty citelně upadají. V Trigger Whisky Saloonu řádí skutečně vykutálená skupinka gangsterů. Majitelem vyhlášeného lokálu je Doug Badman (Rudolf Deyl ml.), k chlípnému pobavení zpívá Tornádo Lou (Květa Fialová) a své hříšné a podlé plány osnuje gangster od přírody Horác alias Hogo Fogo (Miloš Kopecký). Posledními spravedlivými v tomto otřesném a korupcí prolezlém městě je lékárník Ezra Goodman (Bohuš Záhorský) se svou dcerou Winnifred (Olga Schoberová). Jednoho dne přijede na bílém koni obchodní zástupce firmy Kolaloka, jistý Joe (Karel Fiala), který se alkoholikům rozhodne nabídnout napravení v podobě nealkoholické limonády. Je snad jasné, že alkoholici své mety neopustí tak snadno. (AČFK)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (700)

berg.12 

všechny recenze uživatele

Vinnetou, Limonádový Joe.... když na tomhle vyrůstáte, tak máte opravdu trochu pokřivený obraz o tom, co že je to vlastně ten western. Proto mi až relativně po dlouhé době docvaklo jak dokonalá parafráze vlastně tohle je. Dodnes nechápu, jak mohlo něco takového v zemi s nulovou westernovou tradicí a reflexí vzniknout. ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Hogo Fogo mezi parodiemi i westerny. U filmů Oldřicha Lipského mne pro komentář málokdy napadne něco smysluplnějšího, než použít některou z filmových hlášek. Takže noci začínají být chladné, tož si beru teplé prádlo (samozřejmě černé, neboť mstiteli sluší lépe tato) a skrze Fatamorgana Walley si to namířím rovnou do "Kloboukového Města" na pořádnou lihuprostou alkoholickou Whiskolu, po jejíž konzumaci vyléčím sobě rány, šoky, kuří oka, pomiluji Arizonskou pěnici zadarmo, odstřelím svým prokladě nízko u boku zavěšeným "smithandwessonem" nějakého toho vrtáka a nakonec snad vyhraji na burze 5 milionů? - ne, miliard dolarů. A vůbec, "žabaři, žádná mrtvola." Tak servus, blonďaci. ()

Reklama

igi B. 

všechny recenze uživatele

Vynikající parodie, více než dobrý film. Jedna z nejlepších českých komedií. Jen nevím, který svět nám ji tak závidí, jak se kdosi zalyká v komentáři... Zase ty naše mýty, že... :-) Vynikající film by tyhle berličky nepotřeboval. Leč vynikající film to není. Škoda. Ale nezapomenutelný je. Rád bych dal čtyři a půl hvězdy. Pět ne. ()

Deschain 

všechny recenze uživatele

Pán Lipský, on, mého srdce šampión. Asi všetko, čo je na tomto filme také skvelé už niekto vymenoval, herci, hudba, repliky. Ak viem z nejakého filmu najviac citovať, tak určite z tohto. Potom si pripadám ako Kevin, ale nepotrebujem byť pri tom Sam(a) doma, pokojne aj v kine. A dnes som si všimla aj referenciu na Čarodejníka z krajiny Oz. Môj naj česko/slovenský film, na ktorý som najviac hrdá. (Opätovne videné na IFF Bratislava, kde o Joem ruský pánko zo sekcie Červených westernov povedal, že ho videl asi 10krát a že svojho času to bol najobľúbenejší film v Rusku, potom keď všetky filmy z ČSSR zakázali, Joe ostal a v TV ho dávajú dodnes.) (IFF Bratislava, 7.11.2011, kino Mladosť) ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Když střílí konzument Kolalokovy limonády, netřeba volat lékaře." Vždycky si rád oblíknu teplý prádlo, usednu do baru, kde houstne dým, dám si cloumáka, zaplatím za něj mexickej dolar o velikosti kakaový skvrny a mrknu na plátno, kde právě probíhá nelítostnej souboj bílobílýho dobra s černočerným zlem, ve kterým kultovní hlášky létají vzduchem rychleji, než kulky ze Smith and Wessonů - samozřejmě zavěšenejch proklatě nízko. Bavilo mě to jako malýho a jelikož již několik destiletí odmítám dospět, tak mě to baví dál. ()

Galerie (57)

Zajímavosti (80)

  • Karel Gott, který propůjčil v písních hlas Karlu Fialovi, se k filmu dostal tak, že filmoví tvůrci sháněli zpěváka, který zpívá tak, že to zní jako angličtina, ale není to angličtina. Někdo si vzpomněl na Gotta, který v té době zpíval v kavárně Alfa, a protože tehdy anglicky neuměl, zpíval jazykem, který angličtinu vzdáleně připomínal. A tak vznikla píseň „Sou fár tu jú aj mej“, ke které napsal text scenárista Brdečka – jinak jeden z mála československých tvůrců dobře ovládajících cizí jazyky. Text napsal ve fiktivním anglicko-mexickém dialektu. (sator)
  • Mesto Stetson v skutočnosti existuje. Nachádza sa v okrese Penobscot County v štáte Maine v USA. (Raccoon.city)
  • Limonádový Joe (Karel Fiala) používa vo filme zbraň Smith & Wesson New Model No.3, Horác Badman alias 'Hogofogo' (Miloš Kopecký) Remington 1866 Derringer, Grimpo (Josef Hlinomaz) Rast-Gasser M1898 a Winchester 1892 Saddle Ring Carbine. (Raccoon.city)

Související novinky

Kino na hranici: hvězdy na těšínském nebi

Kino na hranici: hvězdy na těšínském nebi

22.07.2021

Letos se v obou Těšínech budou slavit prázdniny s filmem. Na přelomu července a srpna se po pandemické přestávce diváci setkají naživo v rámci filmové přehlídky „Kino na hranici”. Co je čeká? „Loňský… (více)

Retro biják 60. – 90. let

Retro biják 60. – 90. let

16.06.2018

Fanoušci retro filmů, zbystřete! Jáchyme, hoď ho do stroje!, Postřižiny, Limonádový Joe, Marečku, podejte mi pero!, Starci na chmelu, Adéla ještě nevečeřela, Noc na Karlštejně, Čtyři vraždy stačí,… (více)

Kánon filmu 2011

Kánon filmu 2011

13.02.2012

V sobotu 21. ledna byl ukončen výběr filmů Kánonu filmu za rok 2011 a přinesl opět zajímavé výsledky. Původní prosincový termín konání výběru byl z důvodů nečekaných a smutných předvánočních událostí… (více)

Reklama

Reklama