Reklama

Reklama

47 metrů: Mimo klec

  • Velká Británie 47 Meters Down: Uncaged (více)
Trailer 1

VOD (1)

Když se čtyři mladé dívky vydají potápět do zaniklého podmořského města, pochopí záhy, že se ocitly v teritoriu nejnebezpečnějšího druhu žraloků a motají se v klaustrofobickém labyrintu podvodních jeskyní a úkrytů. (Filmbox)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (153)

Stocki 

všechny recenze uživatele

Kdybych měl v kostce shrnout své pocity, tak bych to oznámil asi těmito slovy „čím déle, tím hůře“. Jde o to, že začátek je celkem jednoduchý ale za to slibně funguje. Jakmile nám kvarteto sličných dam způsobí zemětřesení a na scéně se objeví náš hladový (ne)přítel, s filmem a jeho logikou a kvalitou to jde velmi těžce k ledu. Ačkoliv má snímek stravitelnou délku, druhá polovina je nekonečná a akorát se ve Vás začne vařit krev. Celkově se tedy pro mě jedná o zklamání a hledat pozitiva asi nemá moc smysl. Kdo hledá kvalitu, musí hledat jinde, pokud však máte mejdan, jste nadraný a máte hlad, tak si to klidně pusťte. ()

Astaroth12 odpad!

všechny recenze uživatele

Fraška medzi fraškami. Nečakal som, že to bude tak dobre ako jednotka, ale nečakal som ani, že to bude až tak zlé. Podmorský svet šmrncnutý temnými jaskyňami bol skvelí, miestami i kamera bola veľmi obstojná, no to je tak všetko zo superlatívov. Negatíva rozhodne vyhrávajú. Ide o to, že pri tomto filme, by sa nemalo rozmýšľať, lebo prídete rýchlo na to, s čím mate tu česť. Film bez úplnej logiky, primitívnymi náhodami, ktoré to tam museli vždy zdramatizovať v neprospech ľudských postáv. Najprv tam nebol ani jeden žralok, keď si tam tatino denne robil piknik a keď tam prídu štyri kravky, už tam je celé sharkanado, jedná scéna mi ho pripomenula, už len tam chýbali Tara a Ian a bolo by to kompletné, no ich na túto žúrku nepozvali. Ale aj tak to najhoršie prišlo až vo finále. Najprv tým, kde sa ocitli tie čo prežili jaskyňu, väčšia náhoda byt už nemohla a končiac Lara Croft ako bojuje zo žralokom so signálnou zbraňou či zubom žraloka. Film mi dosť pripomínal nedávno zhliadnutý Narok 6 metre . Nie kvôli lovcovi( krokodíl) ani kvôli prostrediu (bazén), ale kvôli tým nespočetným náhodám. ()

Reklama

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Štyri nadržané cimprlíny chceli trochu zvlhnúť, a tak skočili do peknej podmorskej jaskyne, aby si to rozdali so žralokmi zo všetkých polôh. Dostali, čo chceli. Spočiatku som si hovoril, že to vyzerá dobre, no akonáhle dochádza k tým očakávaným survivalovým pasážam, miestami je to na hrane naivity a debility - takže keď nad tým divák (radšej) veľmi nepremýšľa, možno si to užije. Mňa už ku koncu tie upišťané trajdy trochu otravovali a samotné záverečné minúty (svetlica, hrot do oka, Rambo-puberťáčka a pod.) už radšej neriešim - je síce pekné, že to chcelo byť napínavé do poslednej minúty, ale paródiu z toho urobiť nemuseli. Jednotka o dve triedy lepšia, čo sa dalo čakať. Ešte že mám tento žáner v obľube. Prekvapenia, čo sa týka prežitia jednotlivých postáv, sa nekonajú. Napriek mnohým slabinám to s hodnotením "odpad" nemá absolútne nič spoločné. Je totiž jasné, pre akú vekovú kategóriu je film určený. ()

Trustme 

všechny recenze uživatele

Dalších "47 metrů". Tentokrát jsou rozpustilé holky čtyři. Žraloků je též povícero. Takže se bude o to víc křičet, hysterčit, funět a umírat. 90% filmu je ve tmě a i když se casting snažil o odlišné (rasové, barevné) fyziognomie děvčat, tak v potápěčských maskách je prd poznáme, byť se děvčata snaží neustále oslovovat své kamarádky jménem. To je stejně jedno, neboť jde o subžánr horroru, tzv. křehká dívka v nouzi. A divák se těší jak to holky odnesou a říká si - už ať tě sežere, ty hysterko uřvaná. Samozřejmě realita je zcela mimo, ale splňuje to, co divák v teple domova očekává od survival thrilleru s lačnými žraloky. Jednu z dívek si zahrála dcerka Sylvestra Stalloneho, takže žralok měl i o něco labužničtější menu. Lepší varianty jsou 47 Meters Down (2017) a hlavně nedoceněný majstrštyk The Shallows (2016). ()

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Je možný, že mě to bavilo více, než před 2 roky jednička. Má to svižné tempo, dobrou atmosféru, několikrát jsem se dost dobře lekl. Žraloci ale průměrný, na postavách mi nezáleželo, i když holky to byly celkem fájn, smrti průměrný, ale zase jich nebylo málo. Závěr byl sice debilní, no mělo to alespoň šťávu. Na jedno zhlédnutí, je to asi v pohodě. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (4)

  • Na začátku filmu hraje „Wild Side Of Life“ od Status Quo a po ní následuje „Somewhere In My Heart“ od Azteca Camera. Při svařování pod vodou hraje „The Look“ od Roxette a po ní následuje „We've Only Just Begun“ od Lynn Anderson. (Duoscop)
  • Žádný z herců z předchozího filmu 47 metrů (2017) se ve filmu neobjeví. (ČSFD)
  • Natáčalo sa od decembra 2018 do februára 2019 v Dominikánskej Republike a Anglicku. (Scraffy)

Reklama

Reklama