Reklama

Reklama

47 metrů: Mimo klec

  • Velká Británie 47 Meters Down: Uncaged (více)
Trailer 2

VOD (1)

Když se čtyři mladé dívky vydají potápět do zaniklého podmořského města, pochopí záhy, že se ocitly v teritoriu nejnebezpečnějšího druhu žraloků a motají se v klaustrofobickém labyrintu podvodních jeskyní a úkrytů. (Filmbox)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (153)

Hernycztek 

všechny recenze uživatele

Pokračování úspěšného, žraločího, survivalu dopadlo dle očekávání, takže se potvrdily moje obavy, že jediná společná věc s ,,prvním dílem" bude název. Určitě se, však, nenechte odradit, zdejšími, udělenými odpady, protože to tak hrozné není, dokážete-li udělat několik ústupků a nebudete-li nad tím nepřemýšlet. Pokud na to, navíc, budete koukat jako na samostatný film, nikoliv sequel, tak by vám z toho mohl vyjít krásný průměr, jako většině místních uživatelů. Ohledně hereček se nedá najít nic pozitivního, vzhledem k tomu, že byly většinou pod vodou, kde předvedli pouze iracionální jednání. Také se nedá rozeznat kdo je kdo, ale to není takový problém, jelikož ani vzhledově není oč stát. O největší zklamání se jednoznačně postarali umělí žraloci, jejichž scény částečně zachraňovala hudba, navozující mírné napětí, hlavně při ,,jump scares" a za příjemnou atmosféru můžeme vděčit krásným podvodním jeskyním, které mohu doporučit jako největší lákadlo tohoto filmu. Scénář je dost hloupý, ostatně jako zúčastněné slečny a debilní závěr rujnuje veškeré kladné dojmy, které jste si z předešlého dění mohli odnést. - Kdo hledá horor s klaustrofobickým zaměřením, žraloky, případně má rád survival subžánr, tak zřejmě zklamaný nebude, protože na jedno shlédnutí je výsledná kvalita přijatelná. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

S jedničkou to nemá nic společného, ale teda nemůžu říct, že by mi to vadilo. Režijně je to slabší, kamera už není tak příjemně elegantní a občas je to solidní epilepsie světel. Asi i proto, že se nepracuje se stísněnou atmosférou jedné klece, ale film je o dost ambicioznější. Začíná to jako blbnutí praštěných puberťaček, pokračuje vizuálně uchvacujícím skoro-dokumentárním dobrodrůžem, přes nečekaný survival v labyrintu podzemních chodeb, kde klaustrofobie sálala z každého záběru, až po to možná naprosto přepálené, ale hodně zábavné finále. Nižšímu hodnocení rozumím, jednička byla o třídu kvalitnější a serióznější film, ale nemůžu si pomoct, dvojka mě svou pestrostí a přestřeleností bavila ještě o fous víc. Vizuál (až na slabší CGI) a ozvučení perfektní. ()

Reklama

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Jak jen tohle může mít jen o dvě procenta horší hodnocení naž australáckej The Reef u kterého jsem si napětím okousal nejen nehty na nohách, ale i drápky našeho psa, to fakt nechápu. Tohle je asylumácká záležitost jak vyšitá, jen s trochu lepší kamerou a lepšími digitálními efekty. Děj filmu je prostý. 4 blbky si jdou zaplavat. Už jen to je horor, ale je nenapadne nic jiného než se jít ponořit do zatopené pohřební jeskyně dávných Mayů. Tatík jedné z nich tam chystá světla a diskárnu pro archeology z Evropy a jeho zaměstnanci tam svařují pod vodou z jeklů pódium či co. Jenže tam za ním vpluje několik velikejch bílejch, kteří tam ale v té tmě ihned oslepnou. Za to se jim vyvinou jiné vjemové orgány, takže když pocítí echolokací vibrace prdelek čtyř blbek-potápek jsou celí diví a jdou si pro žrádlo...Holčiny jsou co se týče obsazení rasově vyvážené jen chyběla zástupkyně Inuitů, takže lze očekávat protesty a žalobu na tvůrce kvůli diskriminaci. Obávám se, že nově vzniklé hnuté ILM brzy začne rabovat americká města a zmrzlými treskami bude rozbíjet okna policejních aut. U filmu je třeba nepřemýšlet a myslím si, že na to tvůrci u diváků ani nespoléhali. Mayské vykopávky vypadaly papundeklově bez patiny jako by je tam dali filmaři (aha oni je tam dali filmaři). Co trochu bavilo byly ty podvodní záběry, natáčet ve vodě asi nebylo úplně jednoduché už jen kvůli tomu elitnímu obsazení amerických héreček. Trochu napnutější jsem byl jen u jedné scény a to v průlezu trhlinou. Podobně jsem se totiž šprajcnul v sakra úzké chodbě v podzemí ve Slavonicích, to ale nebylo pod vodou (i když pod nohama tekla) a neměl jsem na zádech kyslíkovou láhev kterou bych mohl odhodit, takže jsem to měl náročnější. Jestli slepí žraloci nakonec uspějí a nakrmí se prozrazovat nebudu, každopádně při koupání v moři mějte v kapse vždycky žraločí zub ! A dojala mně ta kámoška ze školy, která nakonec Miu asi přeci jen přijala konečně do party kámošek. Dávám za dvě procenta kyslíku. * * ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Nápad nebol zlý, ako ani prostredie podmorských jaskýň, čo bolo zárukou aspoň akej-takej atmosféry. No hororová ako aj herecká stránka boli strašné. Na film som bol zvedavý aj práve tomu, že tam hrá Stalloneho dcéra Sistine, no ako som predpokladal, po slávnom tatkovi nezdedila z herectva zhola nič. Iba ak tak črty tváre, čo ale nie je žiadna výhra. Podpriemer. 40/100 ()

tron 

všechny recenze uživatele

Wow! Jednotka sa mi na prvý raz nepáčila, ale keď som ju neskôr videl v televízii, vzal som ju na milosť a tak som sa na dvojku celkom tešil. A prekonala očakávania. Je ešte o dosť lepšia, ako prvý diel. V prvom rade je vizuálne bohatšia. V druhom obsahuje plno atraktívnych momentov (vodná spájkovačka, výletná loď, šplhanie). V treťom je napínavejšia a tým pádom zábavnejšia, keďže hrdinky tentokrát nie sú v klietke, ale v otvorenom priestranstve, na ktorom môže útok prísť kedykoľvek a odkiaľkoľvek (v relatívnom bezpečí klietky to predsa len tak úplne nebolo ono, tu je smrteľné nebezpečenstvo hmatateľnejšie). V štvrtom rade, tunajšie žraloky mi pripadali desivejšie a mrazivejšie, hovoril som si, že by som fakt nerád bol na mieste hrdiniek. Takže za mňa prekvapivá spokojnosť. Trocha ako Ruiny vs. Pád do tmy vs. niečo žraločie. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (4)

  • Na začátku filmu hraje „Wild Side Of Life“ od Status Quo a po ní následuje „Somewhere In My Heart“ od Azteca Camera. Při svařování pod vodou hraje „The Look“ od Roxette a po ní následuje „We've Only Just Begun“ od Lynn Anderson. (Duoscop)
  • Natáčalo sa od decembra 2018 do februára 2019 v Dominikánskej Republike a Anglicku. (Scraffy)
  • Žádný z herců z předchozího filmu 47 metrů (2017) se ve filmu neobjeví. (ČSFD)

Reklama

Reklama