Reklama

Reklama

The Get Down

(seriál)
Trailer
Hudební / Drama
USA, (2016–2017), 11 h 13 min (Minutáž: 50–93 min)

Kamera:

William Rexer

Hrají:

Yahya Abdul-Mateen II, Mamoudou Athie, Giancarlo Esposito, Tremaine Brown Jr., Herizen F. Guardiola, Justice Smith, Jimmy Smits, Yolonda Ross (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(11)

Obsahy(1)

Talentovaná a energická mládež jižního Bronxu se v roce 1977 rychle řítí za svým snem a píše hudební historii. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (15)

mcb 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Part 2: Druhá polovina ambiciózního hudebního seriálu Baze Luhrmanna dostala k dispozici mnohem nižší rozpočet, nicméně se jí stále podařilo udržet laťku prvních šesti epizod, kde zaujmou zejména dynamicky natočená hudební vystoupení a tragický příběh o „zlém“ showbusinessu a zmařených ideálech. Nejlepší epizoda: Toy Box (4) ()

Fifer 

všechny recenze uživatele

Strašně příjemně se na to koukalo. A hudba je po většinu času skvělá. Animované komixové prvky také výborné. Klasická seriálová klišé vadila, ale ne tolik. Co mi vadilo nejvíc je historická nepřesnost. Jak jsem psal, hudba je sice většinou skvělá, ale třeba popová píseň toy box má tanec i beaty, které v té době vůbec nebyly. To mi přijde jako falšování hudební historie. Poslední díl byl teda strašná, až nesnesitelná limonáda. Jinak moc pěkný. ()

Reklama

Sawy 

všechny recenze uživatele

Podobně energií a emocemi pulzující záležitost jsem hodně dlouho neviděl. The Get Down si překvapivě zvládá udržet Luhrmannem nastavenou laťku po celých svých jedenáct dílů, přičemž nadpoloviční většinu si klidně dovolím označit za možná nejlepší TV věc, jakou jsem v posledních letech viděl. A vlastně jsem naprosto spokojen s faktem, že si tahle energická pecka vysloužila jen tu jednu sezónu. Ta je totiž natolik precizně vygradovaná, nacpaná parádní hudbou, stylistickými i vypravěčskými finesami a nezapomenutelnými sekvencemi (ty paralelní střihové!!!), že by stejně jen těžko mohla nejít kvalitativně níž. Navíc se vše povedlo parádně uzavřít, takže v dané podobě je The Get Down jedno nádherné mistrovské dílo, při kterém má člověk problém zůstat v klidu sedět a koukat. Neustále překvapující, pohádkově dojemné i leckdy zdrcující. "And how did YOU cross your RubiCon?" 95 % ()

Bane_Boss 

všechny recenze uživatele

Shaolin's the DJ that we call conductor 'cause Shaolin Fantastic is a bad Mother------. HOULY MOULY! This series is THE SHIT maaan! Nebýt politických a ouředních pletich, nářez od začátku do konce. Hudba je pro mě všechno (rozuměj beat mého srdce je sickest beat of them all!) a když zkrachovalej hudební producent mluvil o tom, že hudba je vlastně takovou veřejnou službou, pomáhající lidem song od songu, minutu po minutě, nemohl jsem nic než přikyvovat a jen jsem si uvědomil, že jsem tu správně. Začátky DJingu fascinující natolik, že zítra nabíhačka pro řádný sound system, pak do obchodu s deskami pro ty největší pecky na vinylu a po cestě domů ještě do papírnictví pro voskovku bo já to chci dělat pořádně a od podlahy jako ma mén Grandmaster Flash a Shaolin, ne jak zmrdi z Duplexu, Retra apod. Závěrečný DJ battle mimo planetu...no ustřelilo mi to gatě!!! Pátou hvězdičku si nechávám jako rezervu pro zbylých 6 částí, které se doufám vyrojí hned zkraje příštího roku, jinak mi mrdne! PeS: Mylene má tak nebezpečné křivky, že když by dovalila k lednici, tak moje sýry z Lidlu zezelenaj závistí! Love yoooou...you sexy bitch!:*** ()

SFalconJ 

všechny recenze uživatele

Jestli přemýšlíte, na jaký nový seriál se podívat, můj tip je The Get Down z produkce Netflix. Naprosto uvěřitelná atmosféra a story z Bronxu 70. let, vhled do tehdejšího života nejen místních teenagerů, skvělý multižánrový soundtrack a postavy, se kterými je radost prožívat plnění jejich snů. Pozadu nezůstává ani vizuální zpracování. Povinnost zdaleka nejen pro milovníky hip hopové kultury, jejíž hudební počátky jsou tu také zachyceny. ()

Galerie (311)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama