Reklama

Reklama

Severus Snape and the Marauders

Krátkometrážní / Fantasy
USA, 2015, 23 min

Obsahy(1)

Bradavická léta právě skončila a Pobertové, tedy Náměsíčník (Remus Lupin), Červíček (Peter Pettigrew), Tichošlápek (Sirius Black) a Dvanácterák (James Potter), se v roce 1978 setkávají v kouzelnické hospodě, aby oslavili konec školy. V hospodě však osamotě popíjí i mladý Severus Snape, který očividně na někoho čeká. James má v úmyslu Severuse jednou provždy zastrašit a znemožnit mu setkat se s Lilly. Vyzve ho tedy na souboj... (ArsenalEagle)

(více)

Recenze (32)

Shakers 

všechny recenze uživatele

Pre také spestrenie je to fajn. Vo filmoch sa len spomenie niečo o tichošlapovi, parohačovi, červochvostovi a namesačnikovi a tu v tomto krátkom filme, ktorý vôbec nevyzerá zle na to, že sa jedna o tvorbu od fanúšikov, sa tu ukáže aj stret čarodejníkov za mladých čias. 60% - 3* ()

ArsenalEagle 

všechny recenze uživatele

Vizuálně téměř perfektní podívaná ukazující jak mocný dokázal Severus být. Voldy je tam trošku nešťastný, protože dřív prostě vypadal relativně normálně, ale chápu, že tvůrci chtěli, aby byla jeho postava jasná i pro laika bez zbytečného mluvení. PS: takhle bych si představoval, že by Potterovi měli vypadat v zrcadle z Erisedu. 21 a ne 45 let. Na amatérské herce špičkové výkony a herci hlavně do svých postav parádně pasují, inteligentně napsané dialogy, výborně zvládnuté efekty. ()

Martrix 

všechny recenze uživatele

Podobných minipříběhů, které ukazují jak se tvořily vztahy mezi postavami v příběhu o Harry Potterovi, můžou být stovky a některé pak mohou ovlivnit náhled diváka na události, které se staly. Tady sledujeme, jak byl podle fanoušků Snape ovlivněn "aktivitami" původně pozitivní postavy Jamese Pottera. Na fan film, je to solidní počin. Triky jsou v pohodě, úplně blbé to není, byť souboj s přesilou...ale dejme tomu. Pro truchlící milovníky Potter ságy, je to jistě vítaný přílepek. ()

animaxis 

všechny recenze uživatele

Fan fiction filmům ze světa Harryho Pottera jsem se doteď vyhýbal. Od Justina Zagriho jsem dříve viděl jeho verzi souboje Albuse Brumbála s Gillertem Grindelwaldem a musím říct, že mě to vůbec nenadchlo. Před pár dny jsem ovšem narazil na tento novější krátkomentážní snímek a abych byl upřímný, klidně bych se k němu i vrátil. Téměř celý se mi utkvěl v paměti a už jen to je pro mě známka dobrého nebo aspoň působivého filmu. Může se zdát, že zápletka je tu velmi prostá a ono vlastně ano. Ve snímku jde především o souboj. Pokud jste ovšem četli knihy a víte k čemu přesně mezi Severusem, Lily a Jamesem docházelo, tak si tento počit nejspíš užijete jako já. Prostředí je tu dobře natočené, představitel Severuse je skvěle zahraný (a je poněkud knižnější než Alan Rickman), přičemž ostatní postavy tu jsou taky dobré. Samotný souboj je podle mě dost povedený a i když je především na efekt, tak na mě působil dobře. Hlavně ten jeho závěr jsem si opravdu vychutnal. Poslední dvě minuty ve mě opravdu vyvovali husinu, protože když jsem pomyslel, co všechno se od té doby dělo... Dialogy tu jsou podle mě inteligentně napsané a Snape tu na mě působil opravdu věrohodně. Naprosto jsem si užíval hudbu, kterou jsem si po zhlédnutí párkrát ještě poslechl. Myslím, že tvůrci by někdy mohli dostat šanci natočit delší film, který by nebyl především o souboji, ale i o všem ostatním. Takové zmapování předešlé generace by bylo rozhodně zajímavé, koneckonců, postav z té doby známe mraky. ()

ewi 

všechny recenze uživatele

Velmi povedený fanfiction snímek. Inteligentní rozhovory, prostý děj, ale v kontextu HP příběhů důležitý souboj ve vztahu k pozdějšímu vývoji postav (Snape). Palec hore za Červíčka, který tady narozdíl od original HP filmů není vykreslenej jako slizkej hnusák už od školních let a samozřejmě za Snapea, který je přesně takový, jak jsem si ho podle knih představovala. Ano, jsou tam nějaké drobné chybky (Voldemortův vzhled třeba), ale to tomu člověk v kontextu opravdu velmi povedeného zbytku odpustí. Efekty, hudba, casting (snad krom Lili), všechno šlape jak má a brzo zapomenete, že je to jen nízkorozpočtový fan film. ()

Motinski 

všechny recenze uživatele

Na študentský film nadštandardná záležitosť aká sa vidí málokedy. Od výpravy, efektov až po hercov a zápletku. Veľká spokojnosť ()

borec999 

všechny recenze uživatele

Keď zvážim, že ide o fanúšikovský film tak vynikajúce. Herecky, príbehovo a aj po trikovej stránke. Pre fanatikov sveta Harryho Pottera veľmi príjemné rozšírenie filmov a pre mňa osobne ako fanúšika postavy Severusa Snapea ide o dvojnásobnú radosť. Naozaj nemám čo vytknúť, tento kraťas mi vzal dych a veľmi ma potešil. 95% ()

jakeer 

všechny recenze uživatele

Na ČSFD by sa mala hodnotiť asi iba kvalita filmu, ale svet Harryho Pottera je obrovský fenomén, ktorý má svoj kánon. Už oficiálna filmová séria a hlavne skvelý Rickmanov herecký výkon urobili zo Snapa lepšieho človeka, než bol v knihách. Dalo by sa to považovať za zjednodušenie tvorcov, keď sa do filmu nemohlo dostať všetko (ako napríklad, že Snape šesť rokov bezdôvodne šikanoval Harryho, Nevilla, bol zlý a nespravodlivý učiteľ a celkom zjavne prchký človek, čo nepriamo zavinilo aj Siriusovu smrť). Toto fanúšikovské dielo je však samoúčelnym budovaním Snapovho kultu. Je tu vykreslený ako sexy gotický drsňák, ktorého šikanujú záškodníci a je teda v práve. V knihe bol zakomplexovaný a utiahnutý. James a Sirius ho nenávideli, lebo bol posadnutý čistotou krvi, čiernou mágiou a stýkal sa so smrťožrútmi (najmä Sirius bol v tomto nanajvýš autentický, v šestnástich sa zriekol celej svojej rasistickej rodiny). Bol to taký ekvivalent mladého nácka na muklovskej škole. V knihe Lupin hovorí, že nikdy nepremárnil príležitosť, aby Jamesa a Siriusa preklial. V knihe je explicitne uvedené, že Lily začala s Jamesom chodiť, až keď sa polepšil. James končil školu ako prefekt a nastávajúci auror a člen Fénixovho rádu (kde mimochodom vstúpili všetci štyria záškodníci). Snape po škole putoval do Voldemortových radov. Lily so Snapom po tom ako ju nazval humusáčkou už nikdy neprehovorila. Snape svojim špiónstvom priamo spôsobil, že sa celá Lilyina rodina dostala do Voldemortovho hľadáčika a on to chcel využiť na to, aby James a Harry umreli a Lily zostala iba pre neho. V tomto filme použijú všetci štyria záškodníci na Snapa satansky oheň (mimochodom jedno z najhorších kúzel čiernej mágie) s cieľom ho zabiť a Snape potom chce zabiť Jamesa avadou kedavrou. Otázne je, či by Snape dokázal v súboji takto jasne dominovať nad všetkými záškodníkmi. Aj v Jamesových arogantných časoch (ešte predtým ako chodil s Lily, keď Snapa šikanoval a tento súboj sa reálne mohol uskutočniť) dokázal Snapa občas premôcť aj sám. A Lupin, ktorý mal krotiť Jamesa a Siriusa v tomto filme tiež bojuje so Snapom na život a na smrť. Z hľadiska kánonu je film úplná hovadina. ()

Prochy38 

všechny recenze uživatele

Nenajdu chybu.... dobře, jednu ... mělo to mít aspoň 90 minut. Perfektní práce, fakt hoooodně dobrá volba herců. Krásně zpracované, efekty, zápletka ... Jako jo! Perfekt! A víc takových projektů, prosííííím! ()

Eratashi 

všechny recenze uživatele

S ohledem na to, že se jedná čiště o fanouškovský krátkometrážní film, tak klobouk dolů. Mělo to hloubku, akčnost, pointu, i zlověstný konec, který vybízel k pokračování. Dokonce si troufám říct, že by to bylo největší lákadlo na originální sérii HP. Herecké výkony dobré, triky taktéž. Není důvod srovnávat s filmy za miliony. A co osobně se mě dotklo jako pravého fanouška? Konečně bylo ukázáno, že James (otec Harryho Pottera) byl ve skutečnosti opravdu nafoukaný hajzl, který si myslel, že mu vše projde, sebestředný narcis jeden. Kdežto Severus byl ten, který byl zraněn city, byl velice emotivní, a proto se stal i silnějším. Severusovi fandím i dál. Je to velmi tragická postava a jsem ráda i za to, že v originální sérii ho hraje právě můj oblíbenec Alan Rickman. Nechť jim oběma je země lehká. ()

AloeB 

všechny recenze uživatele

Technické zpracování je na poměry fanouškovského filmu více než bravurní. Velmi obdivuji volbu herců, kteří všichni do jednoho sedí k postavám, které ztvárňují. Efekty jsou sice průhledné, přesto však (opět na možnosti snímku) velmi povedené. Nehledě na ten zbytek jako osvětlení, kamera, zvukové efekty. Bohužel neseděla mi příběhová linka. Dovedu pochopit, že je udělaná pro fanoušky Snapeovy postavy, ale právě díky tomu to působí jako zkreslená fan-fikce a nic jiného, kde chtěl scénárista pouze vylepšit dojem své oblíbené postavy. Bohužel na úkor toho, že se James, který měl být již v sedmém ročníku po boku Lili mnohem lepší člověk, chová jak hovado a zatáhne Snapea do nevěrohodně vykonstruovaného konfliktu, kde se s kamarádíčky, včetně rozumného Lupina a ustrašeného Petera, pokusí chladnokrevně zabít Srabuse zložárem. Odkaz na knižní sérii je to možná dobrý, ale nelíbí se mi černobílé rozdělení Pobertů na ty špatné, zatímco Snape je zde adorovaný emo chudáček. A nijak nechci obhajovat agresora Jamese, ale Snape v tom rozhodně není tak nevinně, jak by se z filmu mohlo zdát. Jinak to ale fanouškům potterovské série doporučuji, už jen proto, že sledovat tuto mladší bradavickou generaci je příjemně nostalgické. ()

figliar 

všechny recenze uživatele

Na to, že sa jedná o študentský film, som bol veľmi milo prekvapený. Síce dej úplne nesedí k tomu, ako bol Snape a ostatný predstavitelia vykreslený v knihe, nebudem v tomto prípade pozerať na nejakú dejovú logickosť. Postavy mi sadli a tých 20 minút bolo tak akurát. Príjemné spestrenie pre fanúšikov Harryho Pottera. ()

Durgas 

všechny recenze uživatele

Veľmi príjemná fanfiction s uchádzajúcimi efektami a príbehom, ktorý dopĺňa vzťahy v trojuholníku Severus, James a Lily. Akurát si nemyslím, že by podľa náznakov z kánonu Severus ustál všetkých Záškodníkov naraz, ale aj tak sympatický počin. ()

Khalia 

všechny recenze uživatele

Vždycky obdivuju to obsazení, tomu fakt dávám 100%. Efekty ujdou a bitva mi přišla taková moc zbytečně natažená. Jinak dobrý příběh, Poberty miluju :) Závěr to vystřelil do nečekaných výšin. Super! ()

Meev 

všechny recenze uživatele

Příjemný a rychle unikající fanfilm, který na to, že má asi malý rozpočet a je udělán čistě pro zábavu, tak He velice dobrý. Příběh se spoutal s nadcházejícími filmy, ale jsou zde věci, které si myslím, že ani ve světě Harryho Potter nejsou možné. Krásně se dívá na vztahy mezi Jamesem, Peterem a dalšími, i když bych řekl, že by se Peter na konci takhle vlezle nezachoval, byl to dobrý kamarád Siriuse a dalších, zradil pod velkým tlakem až poté. Jediný problém jsem měl s Lilly, která se sem jakožto herečka vůbec (podle mě) nehodila. Efekty jsou normální a průměrné, někdy lepší a někdy horší. Celkově se mi to neskutečně líbilo a zase jsem zavzpomínal na zápletku Harryho Pottera a kamarády jeho rodičů. Veliký nadprůměr! ()

Nathaniell 

všechny recenze uživatele

Dobře udělanej kraťas, kterej jen zveličil otázku, proč si Lily vybrala místo Severuse Blbce, kterej řekl v životě nestatečnější větu: "Obklíčíme ho..." Filmek má jen jednu chybu. Vzhled Ty víš koho... 4* ()

MartinTerran 

všechny recenze uživatele

Pěkný kraťas ze světa HP, jen to časové zařazení mi nesedí s informacemi co byly v ofigo HP filmech. Jinak ale velmi povedené co se týče výběru herců, jejich výkonů a především vizuál kouzel, ten byl lepší než v klasických HP filmech a také vytvoření kouzel nových. Hodnocení: 82/100. ()

Reklama

Reklama