Reklama

Reklama

Halloween 4: Návrat Michaela Myerse

  • USA Halloween 4: The Return of Michael Myers (více)
Trailer

Obsahy(1)

Je 10 let po otřesný událostech v Haddonfieldu. A Michael je pod dozorem nemocnice (celý spálený z Halloweenu II), odvážen v komátu, do nemocnice s vyšší ostrahou, ale cestou... V Haddonfieldu zbyla z jeho rodiny pouze jedna osoba, a to malá Jamie - neteř Michaela Myerse. Po nehodě sanitky, která Myerse převážela, se na plátno vrací ostřílený veterán Dr. Loomis (Donald Pleasence), který nehce aby se neteř setkala s nožem svého strýce. A tak začíná tichý a krvavý boj s typickou hudbou, ale s velmi netypickým koncem. Film dostal 2 studenské ocenění a řadí se mezi klasické vyvraždovačky 80. let. (Empire)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (225)

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Čtvrtý díl série mě popravdě pobavil méně, než lobotomizující díl třetí (který mě zaujal svou roztomile bezostyšnou stupiditou). Příběh byl poměrně slabý a protivila se mi většina hlavních postav - Brady se svým tupým výrazem, oteklá buchta Rachel s dvojitou bradou a především pak nesnesitelně afektovaná mrňavá Jamie s nesnesitelně protivným ječákem. Na druhou stranu zavilý železný dědek Loomis, který mi v prvním dílu příliš nesedl, si vedl dobře a začal jsem ho mít rád, šerifova dcera se přírodě i rodičům převelice povedla a v neposlední řadě na mě zapůsobilo, kterak Michael Myers saniťákovi svérázně pročistil palcem adžňa čakru. Nicméně ve třech hvězdách mě definitivně utvrdil až samotný závěr filmu, který byl také z celého filmu asi to nejlepší. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Tvůrci nám konečně vrátili Myerse a z jeho předchozí absence se pokusili vytřískat maximum. Michael tady tak připomíná nezastavitelný vraždící stroj, než jenom psychopata. Zabíjí téměř na potkání, jeho samotného ale zabít nejde. Zamorduje asi 17 lidí + 2 psy, čímž drží rekord v počtu mrtvých z celé série. Neuvěřitelně rychle se přemisťuje z jednoho fleku na druhý, a svou oběť vždycky vypátrá, ať se schová kdekoliv. A jak je vůbec možný, že má zase kukadla, když mu je Dr. Loomis vystřelil? Ale musim přestat se vrtat v detailech, jelikož jsem s Návratem Míšy Myerse opravdu spokojen. Vždyť jsem jeden z postižených, co nejdříve viděli čtyřku a pětku, a potom teprve jedničku a dvojku, proto mám k tomuhle dílu tak vřelý vztah. ()

Reklama

Wiikii 

všechny recenze uživatele

Michaela Meyerse měli nechat zemřít ve druhém díle, protože tohle byl opravdu výsměch a to nejen po scénáristické stránce, ale také po stránce hudební, herecké a kamera také nestála za moc. Jediné co stálo za to, byl závěr filmu, díky kterému se utvořil nový krok pro pokračování. .... HODNOCENÍ: 45% (2*) ()

castor 

všechny recenze uživatele

První půlhodinka má solidní atmosféru, herci nejsou k smíchu, nad jednotlivými scénami někdo docela přemýšlel. Dekádu po událostech v Haddonfieldu převážejí Michaela z místa na místo, z osazenstva sanitky ovšem nikdo nepřežije. Bledá tvář bez emocí má jediný cíl – neteř Jamie. Překazit mu jej chce opět jeho psychiatr dr. Loomis. Hromadění mrtvol je velmi pozvolné a nakonec mnohé proběhne mimo záběr kamery a na slasher je těch mordů prostě málo a mnohé jsou (na Michaela) takové „nijaké“. Sám Michael by sice v chůzi na olympiádě neuspěl, nicméně i tak se (když se to tvůrcům hodí) pohybuje bleskurychle. Domobrana tvořená samými „ostrými hochy“ nám nějak selhala, rozuměj vyměkla, finále na korbě auta je hodně jalové a vycucané z prstu, samotný závěr naopak docela zvrácený. Přesto rozhodně jeden z těch lepších dílů série. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Tomu řikám parádní návrat se vším všudy!Skvělé navázání na 2hý díl,začátek je úplně skvělej,neskutečně atmosferickej a opět doplněn o geniální hudbu.Honička Loomis Myers končící až za hranicemi Haddonfieldu,vás ani na chvilku nenechá vydechnout.Škoda tak krátké stopáže a vystřihnutí scény vyvraždění celé policejní stanice,to mě teda mrtě zamrzelo.Jinak příběhově slušné,vymyslet pokračování bez Jamie nebylo určitě jednoduché,ale tvůrcům se to náramně povedlo,scény ze školy byly vynikající,stejně tak jako kozičky Kathleen Kinmont :-) Parádní žánrovka a můj velice oblíbený díl. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (27)

  • V původním scénáři narazí Rachel Carruthers (Ellie Cornell) autem do Michaela Myerse (George P. Wilbur) celkem pětkrát. Při natáčení filmu byl počet snížen na tři zásahy a po konečném sestříhání zbyl jeden jediný. (Stocki)
  • Původní scénář počítal s úvodní scénou vysvětlující přežití doktora Loomise (Donald Pleasence). Později však bylo rozhodnuto, že film nebude mít žádnou spojitost s předchozím dílem, takže záměr nebyl realizován. (HellFire)

Reklama

Reklama