Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Svět umění nezná hranic. A to ani v případě Josephine (Zawe Ashton), která najde skvostná umělecká díla po zemřelém. Než aby je vyhodila, jak stálo v závěti, vezme je pod svá kurátorská křídla a začne je zpeněžovat. Jenže obrazy nejsou tak andělské, jak by se předpokládalo. Skrývají něco temného a hrůzného z malířova života. Na to se postupem času přijde, ale to už je příliš pozdě! (Rodriguez)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (131)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Dan Gilroy režisér thrilleru Nightcrawler natočil sice originální a herecky našlapaný horor ( Jake Gyllenhaal, Rene Russo, John Malkovich,Toni Collette), ale film je bohužel prázdný, chladný, poměrně nezajímavý a né příliš vtahující. Umění, galerie, obrazy není má parketa a po hororové stránce si myslím nevyužitý potenciál. Některé mordy sice kreativní, avšak málo brutální a už vůbec né šokující je to hodně soft a light a to je škoda, protože film mohl mít blízko k Final Destination. Vyloženě jsem netrpěl, ale je to nudnější kus a slabší režisérová i herecká chvilka. 50% ()

Figu 

všechny recenze uživatele

No, celkem zajímavě a netradičně nám Gilroy filmek naservíroval. Obrazy a umění zla vyloženě na podnose. Obsazení na jedničku. Jake opět jako bukvice po několika letech stále ve formě. To jak si zlo počíhalo na jednotlivce bylo fascinující a některý smrti byly k sežrání. Mě osobně se nejvíc líbila ta Toni Collettové, kdy se s utrženou rukou v louži svojí krve stala uprostřed expozice její součástí, což si mysleli teda návštěvníci výstavy. Brrrr. Chodit kolem mrtvoly a stopama roztahovat všude okolo její krev, to byla libůstka. Jo, spokojenost. 70% ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

V prvom rade, tá nálepka "horor" iba mnohých odradí, čo je na škodu, pretože takto film zbytočne stráca časť publika. O horore v tomto prípade je hovoriť naozaj ťažko. Príbeh bol síce taký kostrbatý, a nudnejšie odvyprávaný, no oceňujem ten nápad a myšlienku. Mám rád filmy s tajomnými predmetmi, záhadnými vraždami.... a rovnako tiež nemám rád snobov. Takže priemer. 60/100 ()

Kelly2502 

všechny recenze uživatele

Dan Gilroy si asi po skvelom Nightcrawlerovi povedal, že môže natočiť čokoľvek a bude to masterpiece. Pomohol mu k tomu Netflix, ktorý má skúsenosti so zabalením sračiek do pekného vizuálu. A presne tým tento film je. Pekne natočená sračka_________Je úplne jedno, že sa nám film snažil ukázať, aký kokoti vedia obchodníci s umením byť a že sme k nim ani nemali cítiť nejaké sympatie. V Nightcrawlerovi ste tiež nemali cítiť sympatie k hlavnej postave, ale mali ste aspoň vedieť pochopiť jej konanie a mal vás zaujať natoľko, že máte chuť sledovať ako sa jeho príbeh vyvynie. V tomto filme však nie je jediná postava, ktorá by bola rozvedená aspoň do takej miery, že si o nej dokážeme vytvoriť predstavu kto je a čo je jej cieľom. Ak teda nerátame postavu Zawe Ashton, ktorá chce byť bohatou....Vau._________Film strieda polohy komédie, drámy a hororu takým neskutočne chaotickým spôsobom, že v momentoch, kedy nám dej ponúka smutný rozchod a navodí sentimentálnu hudbu, nezostáva nám nič iné ako sa smiať, pretože to ani trochu nepôsobí vážne. Určite nie, keď predchádzajúca polovica filmu pracuje s neúnosným patosom a až parodickou hudbou. Záber na ruku Gyllenhaala, ktorá sa pomaly načahuje medzi nohy jeho priateľky a následný zvuk prelietavajúceho lietadla a podobné over the top pokusy o navodenie komédie....striedané s rádoby dojemnými scénami, v ktorých máme postav ľutovať pritom film nám nedáva jediný dôvod na to sa s nimi čo i len trochu stotožniť....striedané so zaujímavými vraždami a halucináciami, za ktoré by sa nemusel hanbiť ani Lynch či Cronenberg._________Film sa rozpadá ako domček z karát a to som sa ani nedostal k neskutočne nudným dialógom, ktoré sem tam zachraňujú len narážky na umelcov a nejaká tá hláška zo strany Gyllenhaalovej postavy__________Vizuálne je to hravé a vraždy sú fakt veľmi originálne a takisto celkový koncept filmu je zaujímavý, čo však z toho, keď celý film pôsobí ako jedna veľká maskovaná sračka. A to hovorím ako niekto kto obdivuje Gyllenhaala a kto si Gilroyovho Nightcrawlera neskutočne užíval. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Svět čmáranic a skvrn plný snobů a intelektuálních žvanilů je infikován skutečným živoucím uměním, a to se s nimi jednoduše nesere.  Geniální vlastně i  v onom podávání za studena, kdy vás  prostřednictvím nudy, což jsem takto zábavně zažil poprvé,  Gilroy vtáhne přímo do světa "pocitů" těchto karikatur živých bytostí, rozuměj kritiků a majitelů galerií. Umělce samotné pak vlastně sympaticky nepranýřuje, vtipnou je zejména role Johna Malkoviche a jeho prázdného ateliéru s jedním plátnem, scénka s majitelem galerie mne rozesmála nahlas. Jedinou další sympatickou postavičkou je nenápadná vychcaná dívenka v podobě pracovně fluktuující sekretářky (Coco), která nemá problém všem nastavit zrcadlo a vyžvanit všechna skrývaná tajemství a postrčit tak naše hlavní hrdiny do pekla, kam beze vší pochybnosti všichni patří.  Výborná černá komedie u níž se unudíte k smrti... ()

Galerie (6)

Zajímavosti (7)

  • Námet filmu režisérovi a scenáristovi Danovi Gilroyovi prišiel na um, keď sa raz počas Vianoc roku 2017 sám prechádzal prázdnou galériou v meste Beacon, štát New York. (Astonko)
  • Natáčelo se ve městě Santa Clarita (Kalifornie, USA). (BMW12)

Reklama

Reklama