Reklama

Reklama

Boj o moc

(seriál)
  • USA Succession
Trailer 3
USA, (2018–2023), 39 h 25 min (Minutáž: 56–85 min)

Tvůrci:

Jesse Armstrong

Hrají:

Brian Cox, Jeremy Strong, Matthew Macfadyen, Sarah Snook, Kieran Culkin, Alan Ruck, Nicholas Braun, Hiam Abbass, Natalie Gold, Mary Birdsong (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(39)

Obsahy(1)

Rodina Royových – Logan Roy a jeho čtyři děti – řídí jeden z největších mediálních a zábavních konglomerátů na světě. Seriál Boj o moc sleduje jejich životy poté, co se stárnoucí otec rozhodne ze společnosti odstoupit a jeho potomci zvažují svou budoucnost. Drama, které se odehrává v New Yorku, zkoumá témata moci, politiky, peněz a rodiny. Logan Roy, tvrdý, vlivný a stárnoucí patriarcha, stojí v čele společnosti Waystar Royco, rodinou řízeného mezinárodního mediálního konglomerátu. Žije se svou třetí manželkou, milující a impozantní partnerkou Marciou. Kendall Roy, Loganův nejstarší syn z druhého manželství, ve firmě působí jako prezident divize a je Loganovým právoplatným nástupcem. Kendallův mladší bratr Roman Roy je Loganův upřímný a prostořeký syn, který se rád baví a ve Waystar už nadále nepracuje. Siobhan "Shiv" Royová, Loganova jediná dcera a nejmladší ze všech dětí, se snaží udělat kariéru v politice. Connor Roy, Loganův nejstarší syn a jediný potomek z prvního manželství, se pokouší vést nezávislý život v Novém Mexiku. Jakmile se Loganovy narozeniny zvrhnou v boj o moc mezi otcem a synem i mezi sourozenci samotnými, začne stoupat napětí. Royovy děti stojí před těžkým rozhodnutím poté, co vypukne spor o vedení společnosti a rodinná loajalita se začne drolit. (HBO Europe)

(více)

Videa (9)

Trailer 3

Recenze (93)

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

"I love you, but you are not serious people." Dallas pro náročného sviňá... Ehm, diváka. Zbohatlíci s "daddy issues", kdy jeden každý se považuje za alfu (kterou není), si v nejvyšších patrech mrakodrapů vrážejí korporátní dýky do zad, intrikují, lžou, chčijí na(d) spodin(o)u (přeneseně i doslovně) a za americkými úsměvy žabomyší pikle kují. A je to skvělé. Tedy pokud je vám po chuti pragmaticky cynický odosobněný styl, kde není ani náznaku sympatických postav. Bohužel je to sráženo postavou Grega. Což je nejhůře napsaná i zahraná postava na poli veškeré zdařilé quality TV. Je jasné o co se s ní tvůrci snaží, ale tohle je jak zasadit Jar Jar Binkse do původní trilogie. Je až neuvěřitelné, že s ohledem na množství talentu za psacími stroji i před (a za) kamerou, tak nikdo z Nicholase "Goofyho" Brauna nevytáhl byť jednu jedinou scénu, kde by nepůsobil, jakože se teprve snaží pochopit neuchopitelný koncept "hraní". Jinak lze jen chválit, protože výkony ostatních (především pak tria Cox-Strong-Snooková a v pozdějších sezónách i Culkina a Macfadyena) jsou na úrovni, která naprosto upozaďuje veškeré výtky. A to včetně pozvolnějšího rozjezdu i nepřehlédnutelného faktu, že jakkoli první série nemá slabších epizod, tak by z toho nesporně šla vydestilovat minisérie bez ztráty čehokoli zásadního pro postavy/děj/intriky. Jakmile si to však sedne, tak nastává hodokvas intrik, pragmatismu, cynismu, osobních záští, ambicí a "rodinné lásky". O třech sériích pak platí v zásadě nemlich to samé. Stěžejní postavy a linie jsou hodny nejpřísnějších měřítek, ale na každou takovou linii/postavu připadá nějaká výplňová linie/postava. Což neznamená, že by i tak nebyla kvalitní výplň, ale pořád je to jen vata. A tak na každého Kendalla připadá jeden Connor, na každou kudlu-si-vrážející linii připadají eskapády Grega. Finální řada pak přeci jen již jde pouze "po mase a k jádru pudla", tam jsou ty nadbytečné postavy upozaděny. A je to ku prospěchu všem; divákům, seriálu i těm postavám samotným. | S1: 4/5 | S2: 4/5 | S3: 4/5 | S4: 5/5 | ()

terunka003 

všechny recenze uživatele

Rodinné, mocenské, bojující, falešné, rozmazlené, chladné, neosobní. Naprostý unikát. Abych neměla v oblibě žádnou postavu, to se mi asi ještě nestalo. Tahle rodinná sebranka je neskutečně citově chladná, falešná a zákeřná. Bohatý tatík, z kterého mají jeho děcka strach, začnou usilovat o prvenství ve firmě po zdravotní indispozici svého otce. Jdou si slušně po krku. Do toho se nacpe příbuzný ze druhého kolena a přiženěný člen rodiny. A už to frčí, psychické nátlaky, machinace, tvrdost, cukr a bič, neschopnost, póza a moc peněz, která pro nikoho nic neznamená, včetně úlisných zaměstnanců firmy. Prostě postavy k zblití. Doporučuji. První dva díly jsou utrpení ale k závěru se to slušně rozjíždí. Těším se na další sérii. ..s nima bych se teda kamarádit nechtěla.. ()

Reklama

Eleanor05 

všechny recenze uživatele

Jeden starý bohatý patriarcha a jeho čtyři děti, které se ho všechny bojí. Jedna velká firma – Waystar Royco – a starosti o její prosperitu… Rodinné rozmíšky, naschvály a podrazy na vlastní příbuzné, péče o firmu a snaha mít nad ní rozhodující vliv. Jednou se daří otci, jindy synovi, jindy dceři a tak pořád dokola. Po nějaké době se děj stává repetitivním a únavným. Vyjádřením na Tv Zone, že se jedná o geniální seriál, nevěřte. Nezakládají se totiž na pravdě. 2*. ()

Marze 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Psychologická sonda do života nesympatických lidí. První tři hodiny seriálu je třeba se obrnit trpělivostí a vydržet ve společnosti lidí- řešících luxusní problémy. Seriál nabere obrátky až od půlky série a tehdy se teprve dostavuje návykovost na postavy. Je to něco mezi černou satirou o životě cynické bohaté rodiny a melodramatem o dysfunkčnosti této rodiny. Vidíme finanční intriky kravaťáků, ale děj je poměrně nepředvídatelný. Sdělení seriálu je to , že dějinami a obchodem nehýbají výjimečné talentované osobnosti, ale průměrní a flustrovaní lidé. Naštěstí autor neklesl k narážkám na Trumpa. Postava dcery Logana Shiv zápasí s volbou loajality k otci nebo se uplatnit u jeho protivníka, který kandiduje na prezidenta. Její snoubenec Tom je pěkně slizký. Nechybí zde melancholické a trapné části. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Prvních pár dílů je trošku nemastných neslaných, ale když se pomalu začnou drát na povrch všechny pokřivené charaktery, parádně si to sedne a od poloviny série se jedná o našlapanou jízdu vrcholící perfektní svatbou. Jediné, co mi chybělo, byl občas nějaký kladný charakter, o který se tady nedá zavadit. ne že bych si potrpěl na správňáky, ale přeci jen tady těch sviní bylo moc. Herecky pecka a i když seriál láká na jiná jména, pro mě je největší hvězdou Jeremy Strong. 85% ()

Galerie (547)

Zajímavosti (8)

  • Sídlo Waystar Royco je umístěné v One World Trade Center. (alook)
  • Brian Cox (Logan Roy) navrhol urobiť Logana škótom, ale bol odmietnutý. Neskôr bol počas natáčania 1. série informovaný, že Logana zmenili na Škóta a že pochádza z rodného mesta Briana Coxa, Dundee. (belinko)

Související novinky

Boj o moc a Medvěd si podmanili ceny Emmy 2023

Boj o moc a Medvěd si podmanili ceny Emmy 2023

16.01.2024

Proběhlé předávání cen Emmy se ocitlo v poněkud kuriózní situaci, když se slavnostní ceremoniál kvůli stávkám v Hollywoodu odsunul ze září 2023 na leden 2024. Navíc zde byly předávány ceny za seriály… (více)

Oppenheimer ovládl 81. Zlaté glóby

Oppenheimer ovládl 81. Zlaté glóby

08.01.2024

Večer v neděli 7. ledna proběhl v kalifornských Beverly Hills 81. ročník předávání cen Zlatý glóbus. Moderátorem ceremoniálu byl komik Jo Koy a jeho přímý přenos vysílala ve Spojených státech… (více)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

30.12.2023

Rok 2023 se uchýlil ke svému konci a přišel tedy čas, abychom vám stejně jako v předešlých letech opět představili výroční topky tří filmů a případně taky tří seriálů podle některých z… (více)

Byly vyhlášeny nominace pro 81. Zlaté glóby

Byly vyhlášeny nominace pro 81. Zlaté glóby

11.12.2023

V pondělí 11. prosince byly vyhlášeny nominace pro nadcházející 81. ročník slavnostního předávání Zlatých glóbů, které dosud každoročně pořádala Asociace zahraničních novinářů v Hollywoodu (Hollywood… (více)

Reklama

Reklama