Reklama

Reklama

Kominského metoda

(seriál)
  • USA The Kominsky Method (více)
Trailer
USA, (2018–2021), 9 h 44 min (Minutáž: 22–37 min)

Tvůrci:

Chuck Lorre

Hudba:

Jeff Cardoni

Hrají:

Alan Arkin, Sarah Baker, Michael Douglas, Ashleigh LaThrop, Emily Osment, Graham Rogers, Melissa Tang, Nancy Travis, Azie Tesfai, Willam, Jully Lee (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(22)

Učitel herectví Sandy Kominsky se svým nejlepším přítelem Normanem Newlanderem si navzájem pomáhají zvládat všechny peripetie stárnutí s humorem. (Netflix)

Videa (2)

Trailer

Recenze (96)

Grondal 

všechny recenze uživatele

Príjemný geronto seriál. Samotné témy, ktorým sa seriál primárne venuje, teda starnutie a zomieranie, nie sú príjemné, ale ich podanie je veľmi príjemné. Seriál neútočí prvoplánovo slzopudne, ale hlavné postavy sa s problémami, prichádzajúcimi s vysokým vekom, vyrovnávajú so sympatickým, niekedy až čiernym humorom a vzájomným špičkovaním. Z tohto pohľadu zamrzí, že v poslednej (aktuálne tretej) sezóne sa z účinkujúcich vytratí inak skvelý Alan Arkin (táto rola mu naozaj sadla) a seriál trocha zmení feeling. Nepovedal by som, že je citeľne slabší, ale už to nie je to čo to bolo na začiatku. Zasadenie do prostredia filmovej branže je naozaj iba krovie k šťavnatým dialógom (niekedy mi prišli skoro až divadelné) riešeniu vzťahových záležitostí, ale v okamihu keď toto vyjde trocha do popredia je až škoda, že tvorcovia nešli trocha viac hlbšie aj v tejto oblasti. Priebežne vznikajú rôzne filmy so starými hercami, ktoré s snažia ťažiť práve túto ich starobu, ale zväčša to skĺza do trápnosti, čo sa v tomto prípade našťastie nikdy nestalo a preto môžem tento kúsok iným seriáložrútom slobodne odporučiť. ()

sofiapetra 

všechny recenze uživatele

Moc se mi do toho - vzhledem k tématu - nechtělo, ale je to skvělé (všechny tři řady).  Neobyčejně trefné, ftipné a dojemné dohromady. Zvlášť pro cyniky za zenitem. Jo a už chápu, co Zeta na tom Douglasovi celé roky viděla a vidí - víc sexy staříka si ani neumím představit. Zvlášť to vyniklo ve srovnání s Kathleen Turner, která se zjevila ve třetí řadě jako jeho nabroušená ex - a k té tedy stárnutí bylo doslova nemilosrdné. ()

Reklama

Michelle75 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nikdy bych nevěřila, že mě sledování dvou dědků bude tak bavit, to je fakt krásně, sarkastický vtipné, že i věci hodně smutné se tady dají užít. Energie z toho sálá každý moment a klobouk dolů před vitalitou ustřední dvojice. ....Pravda u trojky mi některé postavy chybí, ale zase dostávají prostor jiné a myslím, že se konec je i tak vcelku vydařený. ()

blackJag 

všechny recenze uživatele

"BYL ŠPATNEJ MANŽEL. ALE ORÁL MU ŠEL." Bezvadná věc, nepřetažená v jednotlivých řadách i v rámci jednotlivých epizod, smysluplně rámovaná, břitce vtipná (jenom ta prdel na úkor scientologů nebo zastánců nevyhraněné sexuality stojí za to) a na konci i celkem meta (Reiser sleduje sám sebe v televizi coby součást obsazení snímku BISTRO, při ceremoniálu Zlatých glóbů se tvůrce seriálu vtipně otírá o svůj další úspěšný titul DVA A PŮL CHLAPA). To že se vrací filmové partnerství Douglas + Turnerová je jen bonus, i když tedy je smutné o kolik hůře Turnerová oproti Douglasovi vypadá. Douglas je pořád v super formě, snad ještě odehraje spoustu rolí... ()

bloom 

všechny recenze uživatele

Nejsem fanouškem populárních sitcomů Chucka Lorrea, protože jejich hrdinové jsou na můj vkus příliš schématičtí a kromě řady vtipů k popukání jsem v nich narazil i na řadu nepovedených. Kominského metoda mě ale příjemně překvapila sarkastickými dialogy, které navazují na to nejlepší z americké konverzační komedie, a neodbytými postavami, kterým občas bez mrknutí oka odpustíte trochu sentimentu. Velkou poklonu si pak zaslouží legendy Michael Douglas a Alan Arkin, kteří se jako dvojice tímto stávají nástupci komediálního dua Lemmon-Matthau v 21. století. ()

Galerie (243)

Zajímavosti (6)

  • Budovu, ktorá poslúžila ako kulisa vonkajšieho priečelia hereckého štúdia Sandyho Kominskeho, nájdete v Los Angeles na adrese 6361 Selma Ave. (mijec)
  • Jedna ze dvou hlavních postav, kterou ztvárňuje Alan Arkin, má v seriálu jméno Newlander a Newlander agency se zde jmenuje i jeho společnost. V civilním životě je to dívčí jméno Arkinovy poslední manželky – Suzanne Newlander. (djfun)
  • Dva studenti v Sandyho herecké škole hrají scénku ze seriálu Dva a půl chlapa (od r. 2003), který napsal, stejně jako Kominského metodu, tvůrce a scenárista Chuck Lorre. (Miro_CZ)

Související novinky

Zemřel herec Alan Arkin

Zemřel herec Alan Arkin

30.06.2023

Přichází smutná zpráva pro celý filmový svět, ve věku devětaosmdesáti let totiž ve čtvrtek v kalifornském Carlsbadu zemřel oblíbený americký herec, režisér, scenárista a hudebník, držitel Oscara Alan… (více)

76. Zlaté Glóby – výsledky

76. Zlaté Glóby – výsledky

07.01.2019

Prestižní 76. Zlaté Glóby, udílené asociací zahraničních novinářů v Hollywoodu, byly vyhlášené první lednovou neděli z hotelu Beverly Hilton v Kalifornii. Předávání cen moderovala dvojice herců… (více)

Reklama

Reklama