Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V pokračování úspěšného akčního thrilleru z roku 2014 přinutí legendárního Johna Wicka (Keanu Reeves) k návratu ze zabijáckého důchodu jeho bývalý spolupracovník, který se pomocí intrik snaží převzít kontrolu nad tajemným mezinárodním sdružením nájemných zabijáků. Krevní přísaha Johna zavazuje, aby mu pomohl, a tak se vypraví do Říma, kde se utká s několika nejnebezpečnějšími zabijáky na světě. (Freeman Ent.)

(více)

Videa (18)

Trailer 1

Recenze (1 126)

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Potvrzení toho, že krvavý akční film je plnohodnotné umění, které patří do galerie. Oproti jedničce už chybí prvek překvapení, finále ale potěšilo důslednou osudovostí, která konečně naplno přijímá pravidla hongkongské akční školy (jaká škoda, že na iDnesu to neocení, protože Spáčilka tradičně vzala kramle cca 15 minut před koncem ). Jestli je dvojka lepší než jednička, to v tuhle chvíli úplně posoudit nedokážu. Ale navazuje výborně. Scénu v metru tesat do kamene. ()

Nevka 

všechny recenze uživatele

Tak, jak mi přišla jednička neoriginální a začátek dvojky se nehorázně táhl i přes to, že obsahoval intenzivní akční sekvenci, od přechodu do Říma jsem se dost bavil. Konečně jsem našel něco z toho, co všechny na Wickovi tak baví. Pravidla a principy Johnova světa jsou v rámci žánru zajímavé a akční scény originální. Příběhová stránka je také o něco propracovanější a já jsem nakonec spokojený (i když jsem začátek louskal opravdu asi na šest pokusů). ()

Reklama

Kaka 

všechny recenze uživatele

Jednička byla fajn, ale Stahelski v ní kaskadéra nezapřel a některé elementární prvky tam chyběly. Dvojka je lepší. Mužná, hmatatelně surová a tvrdá, zároveň natočená relativně za pakatel a přitom stylová, jako televizní reklama na nový model Mercedesu. Scény v Itálii, nebo ve skleněném bludišti hovoří za vše. Funguje to i jako plnohodnotný akční film, jehož mytologie je oproti prvnímu dílu level up, děj je vrstevnatější a přestřelky ještě šťavnatější. Vůbec akce jako taková je prvek, který je dotažen k dokonalosti. Málokde uvidíte taková komba, tolik střelby a hlavně tak neskutečně přehledně, a chlapsky silově natočené bojové scény. Mnohdy bez střihu a úhybu kamery. Je tedy jasné, že Reeves se nadřel, ale hlavně že tím žije a zbožňuje to. Herecky téměř bez výhrad rovnoměrně rozvržené. Super štěky Franca Nera, Stormera, Fishburna. Božský Common v roli tvrdého bodyguarda. Vůbec bitky mezi Reevesem a Commonem byly jedny z nejlepších co kdy kdo natočil. Konkurovat tomu může snad jen Raid. Jestli to takhle bude bobtnat dál, máme se ve trojce na co těšit. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Orgasmus? Nejlepší akčňák v kinech od dob posledního Mad Maxe? Adrenalinová jízda horskou dráhou? Dokonalá souhra akce, pohybu, hudby, barev a černého humoru? Ano, to všechno je pokračování Johna Wicka. Navíc, při závěrečné scéně se nelze netěšit na trojku, která - doufejme - dorazí co nejdřív. Chci další nášup. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Len pozor aby sa z Keanu Reevesa nestal nový Chuck Norris. Všetkého priveľa škodí. Už to dosť preháňajú. Hlavne tie prestrelky, nikto ho nevie aspoň škrabnúť do hlavy, všetci tupo strieľajú do tela aj keď veľmi dobre vedia, že je tam chránený. V tme za ním bežia s baterkami, aby úplne presne vedel kde sú a mohol ich vystrieľať ako na strelnici. Mám rád, keď to vyzerá aspoň trochu reálne, ale toto, ako sorry. Matrixový hrdina Keanu Reeves síce na šarme ani odeniu príliš nestratil, ale nemá poriadneho protihráča a dejovo to je ešte horší odvar Ramba II, kde jedinou zápletkou je koľko striel vyjde z hlavne naraz. Oproti jednotke je to zlátanina s rádoby zápletkou, ktorá má však značné trhliny. Nemá to ten punc výnimočnosti, tajomno pravidiel podsvetia, glanc mafiánov, proste nič z toho, čím je jednička výnimočná. Bitky a strieľačky pôsobia ako PC hra a pridať úlohu pre tuctového Fishburnea nebol dobrý nápad. ()

Galerie (108)

Zajímavosti (36)

  • Auto Johna Wicka (Keanu Reeves) má technický průkaz s datem vypršení platnosti v říjnu 2014. To byl čas premiéry prvního Johna Wicka (2014). (griph)
  • Když je John Wick (Keanu Reeves) pronásledován v metru, můžeme vidět graffiti postavy Chainse ze hry "Payday 2". Po prvním díle se John Wick stal jednou z herních postav. (griph)
  • John Wick (Keanu Reeves) v Římě navštíví znalce vín, tzv. Sommeliéra (Peter Serafinowicz). Tento Sommeliér se také kromě vína vyzná zejména ve zbraních, ovšem na jeho krku si můžete všimnout zvláštní medaili na řetězu. Jedná se o tzv. „tastevin“ - historickou stříbrnou misku určenou pro ochutnávání vína a zkoumání odstínů bílých a červených odrůd, používaného dodnes. Přesněji jde o burgundský typ s kroužkem, který se dá zavěsit okolo krku. Nejstarší vyobrazení tastevinu je na freskách v Pompejích. (Bertramm)

Související novinky

John Wick je miliardář

John Wick je miliardář

22.05.2023

Ačkoliv to tak po kvalitním, ale relativně nenápadném prvním filmu v roce 2014 nemuselo vypadat, ze série o nájemném vrahovi Johnu Wickovi se stal globální hit. Překvapivě se díl od dílu zlepšovala… (více)

Třetí John Wick si našel padoucha

Třetí John Wick si našel padoucha

19.01.2018

John Wick 2 loni vydělal dvakrát tolik co jednička (88 milionů vs. 171 milionů), takže se logicky dočkáme třetího dílu. Studio Lionsgate už ho stihlo oznámit na 17. května 2019 a stoprocentně ho… (více)

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

31.12.2017

Hrstka nejoblíbenějších uživatelů ČSFD.cz tradičně vybrala osobní trojku nej filmů, uvedených do české a slovenské distribuce nebo na filmových festivalech v roce 2017. A někteří dali hlasy taky svým… (více)

John Wick se vrátí

John Wick se vrátí

30.05.2017

Dvojka Johna Wicka vydělala dvakrát víc než jednička (88 milionů vs. 166 milionů), takže není divu, že se plánuje trojka. Režisér Chad Stahelski stále neví, jestli znovu usedne za kameru, protože… (více)

Reklama

Reklama