Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V pokračování úspěšného akčního thrilleru z roku 2014 přinutí legendárního Johna Wicka (Keanu Reeves) k návratu ze zabijáckého důchodu jeho bývalý spolupracovník, který se pomocí intrik snaží převzít kontrolu nad tajemným mezinárodním sdružením nájemných zabijáků. Krevní přísaha Johna zavazuje, aby mu pomohl, a tak se vypraví do Říma, kde se utká s několika nejnebezpečnějšími zabijáky na světě. (Freeman Ent.)

(více)

Videa (18)

Trailer 1

Recenze (1 126)

Indiana 

všechny recenze uživatele

Bylo to dobrý, ale jednička byla lepší, měla mnohem lepšího záporáka i ostatní vedlejší postavy. Docela hodně se mi líbily akční scény s Commonem a to zákulisí světa nájemnejch vrahů, i když ke konci už mi to přišlo trochu přes čáru, jak to byl vlastně každej. A nějak v polovině filmu sem si říkal, že bejt Wickem a je na mojí hlavu všude vypsaná odměna, tak radši do konce života zůstanu v Continentalu a na baru bych se smál ostatnim, že mě nemůžou sejmout. 70% ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Vizuálně vytříbenější pokračování. Netrpí obvyklými neduhy dvojek a naopak disponuje jejich klady. Akce je více, je minimálně stejně dobrá, nápaditá a překvapuje i když o moment překvapení díky prvnímu dílu přišla. Ponurý feeling zůstává, tvůrci si stále drží nadhled. Reeves si vychutnává každou minutu v roli. Mnoho silných momentů... Letos chci na dovolenou do Říma. ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Že by se vrátil John Woo? Jen s dravějším a agresivnějším stylem? Docela by mě zajímal počet protivníků, které John Wick poslal navždy odpočívat. Chad Stahelski má několik kaskadérských zářezů a je na něm patrné, že osmdesátá a počátek let devadesátých jsou jeho šálkem kávy. Akčních perel je v posledních letech pramálo, tohle je navíc mile nadsazené, choreograficky elegantní a sakra přehledné. Dvojka je znovu velká radost. Sic musím upozornit, že z jedničky jsem na zadek úplně nesedal. Prostě moc fajn podívaná, ale pár bodíků k úplné spokojenosti chybělo. Nelítostný prostřelovač hlav Wick si vůbec neodpočinul, jen zakopal bouchačky pod podlahu ve sklepě a chtěl si užívat se svým psem beze jména. Jenže ťuk ťuk, ve dveřích se objevuje starý známý s kšeftem, který nemůže odmítnout. Jenže odmítl, přišel o bejvák a už se to celé vezlo. Trošku víc se dozvídáme o celém tohle zvláštním světě mezinárodních špičkových vrahů, jinak se ale vše točí okolo drsné akce, naštěstí tvůrci pochopili, co silného obsahovala jednička a přicházejí s tím v ještě hutnějším podání. Keanu Reeves nezklamal, pevně věřím, že se ještě k roli vrátí. ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Pure trash, ve kterým už chybí jenom Seagal, aby byla celková déčkovost toho, co vydávali za scénář, dokonána. Akce, ve který se do Wicka netrefí trénovaná ochranka ani z metru, nikdo se nikdy nekryje a všichni jen nabíhají jako krávy na porážku, má fakt hodně daleko k mojí představě akční šlehy. Stavět tohle jen trochu do úrovně jako filmy Johna Woo je na odebrání divácký průkazky a zavření do blázince. ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Byť najlepšia pasáž na konci a nie v prvej polovici, bol by pre mňa John Wick 2 najlepší akčný film ever (tento post si dodnes drží Face/Off). Výprava, strih a kamera celého diania v Ríme je vrchol žánru, zatieňujúci best of Johna Woo. Vizuálna elegancia originálneho filmového sveta, jeho temný a špinavý tón. Odzbrojujúca kadencia luxusne zostrihanej a správne drsnej akcie. Dôstojnosť a prekreslenosť všetkých postáv. Osudový, neo-noirový Reeves, ktorého snád nejde nemať rád - ako herca i človeka. Hrozne moc mi to sadlo, každú sekvenciu záberov som si vychutnával, ako si v iných akčných thrilleroch dokážem vychutnať sotva ich vyvrcholenie. Laskomina na X opätovných zhliadnutí. ()

Galerie (108)

Zajímavosti (36)

  • Auto Johna Wicka (Keanu Reeves) má technický průkaz s datem vypršení platnosti v říjnu 2014. To byl čas premiéry prvního Johna Wicka (2014). (griph)
  • Kapela, která hraje během korunovace v Římě, se skládá ze zpěvačky Nostalghie, kytaristy Tylera Batese a DJ Le Castle Vanie. Všichni tři svými oddělenými projekty ze skutečného života významně přispěli k hudbě pro film, především Bates, který je hlavním autorem soundtracku. (animaxis)
  • Zakaždým, keď John (Keanu Reeves) mení zásobník v pištoli Kimber Warrior, ktorú dostal od Bowery Kinga (Laurence Fishburne), potiahne záver mierne dozadu, aby sa uistil, že sa do komory nabil nový náboj (tzv. press check). Pištole značky Kimber sú totiž neslávne známe tým, že občas nenabijú náboj do komory. (ČSFD)

Související novinky

John Wick je miliardář

John Wick je miliardář

22.05.2023

Ačkoliv to tak po kvalitním, ale relativně nenápadném prvním filmu v roce 2014 nemuselo vypadat, ze série o nájemném vrahovi Johnu Wickovi se stal globální hit. Překvapivě se díl od dílu zlepšovala… (více)

Třetí John Wick si našel padoucha

Třetí John Wick si našel padoucha

19.01.2018

John Wick 2 loni vydělal dvakrát tolik co jednička (88 milionů vs. 171 milionů), takže se logicky dočkáme třetího dílu. Studio Lionsgate už ho stihlo oznámit na 17. května 2019 a stoprocentně ho… (více)

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

31.12.2017

Hrstka nejoblíbenějších uživatelů ČSFD.cz tradičně vybrala osobní trojku nej filmů, uvedených do české a slovenské distribuce nebo na filmových festivalech v roce 2017. A někteří dali hlasy taky svým… (více)

John Wick se vrátí

John Wick se vrátí

30.05.2017

Dvojka Johna Wicka vydělala dvakrát víc než jednička (88 milionů vs. 166 milionů), takže není divu, že se plánuje trojka. Režisér Chad Stahelski stále neví, jestli znovu usedne za kameru, protože… (více)

Reklama

Reklama