Reklama

Reklama

Batman vs. Joker

  • USA Batman: The Killing Joke (více)
Trailer 2

Barbara se pokouší zabránit loupeži, což se jí nepodaří. S Batmanovou pomocí ale zadrží jednoho ze zločinců. Dívka je nadšená, že má případ, Batman ji ale brzdí, protože má divokou povahu a domnívá se, že se Barbara nebude držet zákonů a pak by mohla lehce podlehnout pokušení zločince zabít. O několik dní později je Batman přepaden, Barbara mu přijde na pomoc a v záchvatu vzteku muže, který ho přepadl, málem zabije. Uvědomí si, že Batman měl pravdu, a rozhodne se v boji se zločinem raději nepokračovat. Krátce nato Barbaru i jejího otce, komisaře Gordona, přepadne Joker v jejich bytě. Komisaře unese do opuštěného lunaparku, kde se ho snaží dovést k šílenství, aby dokázal, že i tomu nejpříčetnějšímu muži stačí "jeden špatný den", aby se z něj stal blázen. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (112)

Remivsremi 

všechny recenze uživatele

DC své animáky zkrátka umí a i v tomto případě dostanete slušný příběh a řádnou dávku odvěkého souboje Jokera a Batmana. Příběh Batgirl mě dokázal zaujmout a jsem rád, že tuto část přidali. Z čeho jsem rozčarovaný je samotný závěr. Konečný killing joke měl diváky uzemnit, naprosto odrovnat, přece se jedná o závěrečné rozuzlení, ale ve výsledku se dostavilo holé a nevydařené nic. Poslední scéna vůbec nevygradovala, neměl jsem stejný pocit výjimečnosti jako v komiksovém případě, který rozpoutal vlnu diskuze, interpretací a dotahů, trvající mezi fanoušky do dnešního dne. Byl jsem rozčarovaný a přitom průběh celého filmu se zdál naprosto vyhovující. Tahle pachuť ve mě zůstane ještě dlouho. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Batman vs. Joker? To kto tak premenoval geniálny Kameňák? Komiksová predloha je skvelá. Jeden z najvýznamnejších príbehov v Batmanovom univerze. V češtine vyšla vo farbe v CREWáckej zbierke Kameňák a ďalší příběhy a predtým v samotnom časopise Crew na pokračovanie v čierno-bielej podobe. Komiks je výnimočný. Neviem, či ide o najlepší príbeh Batmana (hoci v prípade Kameňáku paradoxne vlastne skôr Jokera, ale každopádne jeho vzťah s Batmanom je pre Kameňák kľúčový), ale bez debaty o jeden z najlepších. Kreslený celovečerák, bohužiaľ, skvelý nie je. Čo ma pravdupovediac samého šokovalo, lebo som si myslel, že taký komiks sa vari azda ani pokaziť nedá. Bohužiaľ, dá. Tento film je skvelý iba v pasážach z opusteného cirkusového mestečka, kde B a J zvádzajú (prevažne psychologický, ale nielen) súboj o zdravý rozum komisára Gordona. Zisťujú, že sa navzájom svojím spôsobom potrebujú. Nedajte sa však pomýliť, tieto scény sú až na samom konci (!). Predtým sa objaví všeličo a to nanešťastie vrátane vecí, ktoré by ste v Mooreovej predlohe  hľadali márne. To by až tak nevadilo. Vadí, že nové prísady nefungujú (azda až na wtf netopieriu strešnú súlož). Mnohí v súvislosti s Mooreovým komiksom (a tým pádom aj s týmto filmom) rozmýšľajú, či bolo múdre "prezradiť" Jokerov zrod. Ja s tým problém nemám, ale dosť dobre nerozumie tejto kritike, lebo ako v komikse, tak aj napr. v Nolanovom Temnom rytierovi jasne zaznie, že to v skutočnosti celé mohlo byť aj úplne inak (proste, Joker klame resp. je už natoľko pošahaný, že si svoj "vznik" proste nepamätá). ()

Reklama

MikeZ 

všechny recenze uživatele

Dokonalé zprasení geniální předlohy. Nově přidána úvodní půlhodina s Batgirl je debilita hodná Zacka Snydera: Barbara řeší případ, hádá se s Batmanem (ten vždycky prohlásí moudro, vztahující se k pozdějšímu dějí s Jokerem, *mrk mrk*), pak se spolu vyspí (!!!), on ji ignoruje, ona s batgirlováním sekne (tohle fakt psal Azzarello?). A když se v polovině filmu konečně dohrabeme k titulnímu Kameňáku, mizérie pokračuje. Liuova režie je tak nudná, že se jí povedlo nemožné - dostat z Conroye a Hamilla mizerné výkony. Tenhle špatný vtip může Alan Moore zavrhnout zcela oprávněně. 4/10 ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Tohle je jeden z legendárních komiksových Batmanů, ale to, co z něj udělali ve filmovém provedení, je prostě jenom akční filmeček o tom, jak to jeden magor trochu přehnal. Nemá to ani špetku kouzla, které má komiks, ani špetku toho, co dal Alan Moore scénáři. Animace je fajn, ale to se tak nějak očekává. ()

movieband 

všechny recenze uživatele

Jako předvoj, před čtením komiksu Batman: Ticho, se film dozajista hodil. Odkaz v knize právě na jednu z podstatných částí, která je v The Killing Joke, je pro mě, vcelku důležitým kouskem v Batmanově historii. Navíc The Killing Joke je hodně o Batmanově nitru, a jedná se o jedno z dospělejších děl. Za mě rozhodně kvalitní kousek, který je v Batmanově mytologii nepostradatelný a podstatný. ()

Galerie (65)

Zajímavosti (8)

  • Poté, co Mark Hamill namluvil postavu Jokera ve videohře "Batman Arkham Knight", prohlásil, že kvůli zatížení a namáhání hlasivek už tuto postavu nebude nikdy dabovat. Výjimku byl ochoten udělat jen v případě, že by šlo o zpracování legendárního komiksu "Batman: The Killing Joke". A tak se i stalo. (Caszidy)
  • Batmanův počítač v Batcave s nejrůznějšími obrazy Jokera je jeden velký odkaz na historii této postavy v průběhu let. Můžeme vidět filmové verze Jacka Nicholsona a Heatha Ledgera, mrtvé publikum z Batman: Návrat Temného rytíře, Jokera s Harley Quinn anebo třeba mrtvého Jasona Todda. (TwoFace)

Související novinky

Batman a Joker se vrátí i v kreslené podobě

Batman a Joker se vrátí i v kreslené podobě

15.03.2016

Už za pár týdnů se nám představí nový Batman v podání Bena Afflecka a v srpnovém Sebevražedném oddílu se poprvé objeví Jared Leto jako Joker. Studiu Warner Bros. to ale očividně nestačí, a tak na… (více)

Reklama

Reklama