Reklama

Reklama

Batman vs. Joker

  • USA Batman: The Killing Joke (více)
Trailer 1

Barbara se pokouší zabránit loupeži, což se jí nepodaří. S Batmanovou pomocí ale zadrží jednoho ze zločinců. Dívka je nadšená, že má případ, Batman ji ale brzdí, protože má divokou povahu a domnívá se, že se Barbara nebude držet zákonů a pak by mohla lehce podlehnout pokušení zločince zabít. O několik dní později je Batman přepaden, Barbara mu přijde na pomoc a v záchvatu vzteku muže, který ho přepadl, málem zabije. Uvědomí si, že Batman měl pravdu, a rozhodne se v boji se zločinem raději nepokračovat. Krátce nato Barbaru i jejího otce, komisaře Gordona, přepadne Joker v jejich bytě. Komisaře unese do opuštěného lunaparku, kde se ho snaží dovést k šílenství, aby dokázal, že i tomu nejpříčetnějšímu muži stačí "jeden špatný den", aby se z něj stal blázen. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (112)

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Adaptace slavného a skvělého Kameňáku Alana Moora. Měl jsem trochu obavy, čím tvůrci ten příběh, působivý právě díky tomu, jak relativně krátký a úderný je, asi natáhnou. Dobrá zpráva je, že přímo Kameňák nenatáhli ničím. O něco horší zpráva je, že než se začne odehrávat, sledujeme téměř půl hodiny úplně jiný příběh, který sice lze ospravedlnit nutností představit Batgirl/Barbaru i úplným nováčkům, nicméně mafiánská zápletka a akční scény už nutné nebyly. Ale nenudil jsem se, na animaci jsem si po chvíli zvykl... No a Mark Hamill je jako Joker dokonalý. ()

drackula 

všechny recenze uživatele

Od tohto legendárneho príbehu v Rkovom kabáte sa čakali zázraky, ale tie žial neprišli. Úvodná Bat-sex invencia mi nevadila, ale skôr sa jej nepodarilo nejako normálne nadviazať na časť silne čerpajúcu z komiksovej predlohy. Potenciál príbehu a Rkového spracovania nebol vôbec využitý, a v druhej polovici to už bola len nuda, napriek tomu, aké zásadné veci sa tam riešili. 50% ()

Reklama

luka4615 

všechny recenze uživatele

Film se od komiksové předlohy odchyluje zejména na začátku, kdy máte dojem, že se díváte na nějakou lacinou televizní adaptaci. Jediné co stojí za zmínku je pamětihodná záporná postava, na kterou se ale zase zhruba v půlce filmu úplně zapomene. A když už konečně dojde na to hlavní, totiž na konfrontaci Batmana s Jokerem, je to bohužel zase hodně umírněné a odchylující se od komiksového zpodobnění, ve kterém šílenství ve všech podobách doslova odkapává ze stránek. Jdu si raději, už asi podvacáté, přečíst The Killing Joke. Tenhle film totiž ani zdaleka nedosahuje takových kvalit jako jeho papírová předloha. Škoda. ()

Wysch 

všechny recenze uživatele

Voice cast je, jak už to u dua Hamill a Conroy v rolích Jokera a Batmana bývá, perfektní. Tara Strong se taky neztratí, ačkoliv ji mám pořád zafixovanou spíš jako Harley Quinn z prvního Arkhamu. Nepatřím k těm, kteří tvrdí, že první akt je ke zbytku Killing Joke absolutně zbytečný, naopak je jeho naroubování na pointu dle mě dost důležité a povedené. Animace je slabší, ale tu málokdy řeším, byť tady místama opravdu znatelně pokulhává a neumožňuje tak kvalitní akci, jak by si to nejspíš Batman zasloužil. Ve výsledku se nejedná o bombu, ale o poctivé zpracování předlohy, kdy řadu panelů z knihy jde ve filmu najít slovo od slova, a se snahou předlohu vylepšit pointou s paralyzováním Barbary a Gordonovy vůle. ()

MikeZ 

všechny recenze uživatele

Dokonalé zprasení geniální předlohy. Nově přidána úvodní půlhodina s Batgirl je debilita hodná Zacka Snydera: Barbara řeší případ, hádá se s Batmanem (ten vždycky prohlásí moudro, vztahující se k pozdějšímu dějí s Jokerem, *mrk mrk*), pak se spolu vyspí (!!!), on ji ignoruje, ona s batgirlováním sekne (tohle fakt psal Azzarello?). A když se v polovině filmu konečně dohrabeme k titulnímu Kameňáku, mizérie pokračuje. Liuova režie je tak nudná, že se jí povedlo nemožné - dostat z Conroye a Hamilla mizerné výkony. Tenhle špatný vtip může Alan Moore zavrhnout zcela oprávněně. 4/10 ()

Galerie (65)

Zajímavosti (8)

  • Poté, co Mark Hamill namluvil postavu Jokera ve videohře "Batman Arkham Knight", prohlásil, že kvůli zatížení a namáhání hlasivek už tuto postavu nebude nikdy dabovat. Výjimku byl ochoten udělat jen v případě, že by šlo o zpracování legendárního komiksu "Batman: The Killing Joke". A tak se i stalo. (Caszidy)
  • Bezpečnostní kód pro vstup do Francescova sklad je Fibonacciho sekvence "0, 1": 1, 2, 3, 5, 8 (v matematice je takto označována nekonečná posloupnost přirozených čísel - každé číslo je součtem dvou předchozích). (Caszidy)
  • Číslo Jokerovy cely je 0801. V abecedě odpovídají tato čísla písmmenům "HA." (Caszidy)

Související novinky

Batman a Joker se vrátí i v kreslené podobě

Batman a Joker se vrátí i v kreslené podobě

15.03.2016

Už za pár týdnů se nám představí nový Batman v podání Bena Afflecka a v srpnovém Sebevražedném oddílu se poprvé objeví Jared Leto jako Joker. Studiu Warner Bros. to ale očividně nestačí, a tak na… (více)

Reklama

Reklama