Reklama

Reklama

Paroží

  • USA Antlers (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

V izolovaném městě v Oregonu se učitelka střední školy a její bratr, místní šerif, zaplete s jedním ze studentů, jehož temná tajemství vedou až k děsivému setkání s legendární bytostí, která zde byla dávno před nimi. (Falcon)

Videa (11)

Trailer 2

Recenze (211)

BoPo 

všechny recenze uživatele

Budeme si musieť zvyknúť na nový hororový subžáner, a to eko horor. Tento rok mám za sebou dva kúsky. Gaia (skôr artový pokus, ktorý boduje predovšetkým vydareným vizuálom) a Paroží, ktoré má béčkové obsadenie, klasickú zápletku o pradávnom zle, ale zároveň aj veľmi dobrú atmosféru, nadpriemernú vizuálnu kvalitu, efektnú transformáciu, a detského hrdinu, ktorému sa nedá nefandiť. ()

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Vcelku obyčejný alegorický folk horor postavený na spoustě traumatech (z nichž většina je dávno ohraná), zasazený do zajímavého prostředí vidláckého Oregonu s několika lehkými socioekonomickými zmínkami v pozadí (nejzajímavější aspekt filmu), a konečně obsazený jako obvykle výbornou Keri Russell (The Americans mi fakt chybí...) a tentokrát až moc vyjukaným Plemonsem (po Judasovi jsem čekal, že se z té škatulky konečně vymaní). Moc to nefungovalo a i ta střídmá stopáž se místy dost táhla. Po dva roky starém traileru a předchozích Cooperových filmech jsem čekal víc. 5/10 ()

Reklama

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Učitelka v Oregone si všimne nezvyčajné správanie jedného zo svojich žiakov. Najprv jeho problémy pripisuje nezáujmu zo strany rodičov, ale začne zisťovať, že chlapcovo správanie ovplyvňuje niečo temnejšie. - Na Antlers som bol zvedavý od momentu, kedy bol projekt ohlásený, pretože Nick Antosca je jedným z mála moderných hororových tvorcov, ktorí namiesto kopírovania už spracovaných tém vytvárajú svoje vlastné a hlavne štýlové veci. Výsledok je slušný. Vyniká hlavne scenár a nádherné prostredie. Velmi ma potešilo aj to, že sa tvorcovia vo velkej miere vyhýbali používaniu prehnaných CGI efektov. Velkým problémom bol ale podla mňa casting, pretože mi tu ani jedna postava nesadla, čo u mňa Antlers zhodilo zo štyroch hviezdičiek na velmi silné tri. Komu sa film páčil, rozhodne odporúčam pozrieť Dark Was the Night, ktorý sa nesie na podobnej vlne. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Výborná, atmosferická záležitosť so všetkým čo k horor žánru patrí. Presne takto si predstavujem moderný horor. Mýtický námet, dostatočne nastolená komorná atmosféra, gore keď sa objaví, prevedené je na nadštandardnej úrovni a vlastne celková forma spracovania spĺňa tie najprísnejšie kritéria. Škoda, že som si túto delikatesu nenechal na večer, možno by to dotiahla k najvyšším métam, pričom ak je toto prvotný pokus pre Coopera v horor žánry, tak to som veľmi zvedavý na nasledujúce dva, ktoré má v merku v budúcnosti. Za mňa veľmi vydarené štyri jagavé .. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Skvělá atmosféra podpořená slušným hudebním podkresem, bezútěšnost v každém póru, jako vždy výtečná Keri Russell jíž zdatně sekunduje bledý klučina, pár mńamek a konečně moc hezké monstrum. Na druhou stranu je to trošku pomalejší až pomalé, monstrum se v plné parádě ukáže až v závěru a i samotný motiv je poněkud ohraný. Vždyť je to jen další mytologický bubák běhající po lese. I co se rodinných traumat či sociálních aspektů týče mi to moc nesedlo. Krom toho, že se jedná o stokrát použité šablony, mi tu připadaly i zbytečné. Celkově to není špatné, ale Cooper to umí i lépe. 65% ()

Galerie (13)

Zajímavosti (8)

  • Wendigo pochází z folklorní tradice severoamerických indiánských kmenů a označuje kanibalistického netvora či zlého ducha požírajícího lidské maso. (NiWi)
  • Natáčení probíhalo v kanadské provincii Britská Kolumbie, konkrétně v Hope, Port Moody, Squamish, Langley, Maple Ridge, Coquitlam a v Mammoth Studios. Natáčelo se od 1. října do 30. listopadu 2018. (noelcoward73)

Související novinky

Obsazení nového filmu Scotta Coopera se rozrůstá

Obsazení nového filmu Scotta Coopera se rozrůstá

02.12.2021

Režisér Scott Cooper (Crazy Heart, Nepřátelé) přibližně před měsícem v kinech představil svůj dlouho odkládaný horor Paroží s Keri Russell a Jessem Plemonsem v hlavních rolích. V současné době však… (více)

Christian Bale v historické detektivce

Christian Bale v historické detektivce

28.02.2021

Režisér Scott Cooper (Nepřátelé, Pryč od pece) a Christian Bale (Temný rytíř) se dohodli na své již třetí spolupráci. Jejich nový snímek bude tentokrát adaptací historické detektivky The Pale Blue… (více)

Tiché místo 2 a další filmy se odkládají

Tiché místo 2 a další filmy se odkládají

12.03.2020

Jen týden před premiérou se rozhodlo studio Paramount Pictures pro jistotu posunout snímek Tiché místo 2 na pozdější datum. Oznámil to samotný herec, producent a režisér John Krasinski na svém… (více)

Margaret Qualley bude mít hlavou plnou duchů

Margaret Qualley bude mít hlavou plnou duchů

18.02.2020

Herečka Margaret Qualley (Pozůstalí, Tenkrát v Hollywoodu) se upsala novému projektu od režiséra Scotta Coopera A Head Full of Ghosts. Film bude adaptací stejnojmenné knížky od Paula Tremblaye,… (více)

Reklama

Reklama